Το Twitter θα προσφέρει συναλλαγές μετοχών και κρυπτονομισμάτων σε πραγματικό χρόνο με το eToro

Konstantinos
14 Απριλίου 2023
983 Views
image 970

Το Twitter έχει συνεργαστεί με την eToro, μια εταιρεία fintech, για να επιτρέψει στους χρήστες του να έχουν πρόσβαση σε χρηματοοικονομικά μέσα, όπως μετοχές και κρυπτονομίσματα στην εφαρμογή του. Η συνεργασία θα επεκτείνει τη δυνατότητα “cashtags” του Twitter, η οποία επί του παρόντος εμφανίζει δεδομένα συναλλαγών σε πραγματικό χρόνο από το TradingView σε κεφάλαια δεικτών όπως ο S&P 500 και μετοχές ορισμένων εταιρειών όπως η Tesla.  

Η διευρυμένη λειτουργία θα επιτρέπει στους χρήστες να βλέπουν γραφήματα αγοράς και να αγοράζουν και να πωλούν ένα ευρύτερο φάσμα χρηματοοικονομικών περιουσιακών στοιχείων από το eToro. Η ενσωμάτωση ευθυγραμμίζεται με το όραμα του Έλον Μασκ να μετατρέψει το Twitter σε «εφαρμογή για τα πάντα».

Σύμφωνα με εκπρόσωπο της eToro, η συνεργασία θα επικεντρωθεί στην επέκταση των cashtags του Twitter για να καλύψει περισσότερα όργανα και κατηγορίες περιουσιακών στοιχείων. Η συνεργασία θα επιτρέψει στο eToro να προσεγγίσει νέο κοινό και να συνδέσει καλύτερα τις εταιρείες του Twitter και του eToro.

Ο Yoni Assia, Διευθύνων Σύμβουλος του eToro, δήλωσε ότι το Twitter διαθέτει πολύ υψηλής ποιότητας περιεχόμενο σε πραγματικό χρόνο για οικονομική ανάλυση εταιρειών και συμβάντων σε όλο τον κόσμο, καθιστώντας το μια εξαιρετική πλατφόρμα για τους χρήστες του eToro να εκπαιδεύονται για τις αγορές.

Η νέα λειτουργία θα κυκλοφορήσει στην εφαρμογή Twitter από τις 13 Απριλίου. Η κίνηση του Twitter να επεκτείνει τις οικονομικές του προσφορές δεν προκαλεί έκπληξη, καθώς η εταιρεία αναζητά τρόπους διαφοροποίησης των ροών εσόδων της πέρα από τη διαφήμιση. Αυτή η συνεργασία με την eToro επιτρέπει στο Twitter να αξιοποιήσει το αυξανόμενο ενδιαφέρον για συναλλαγές και επενδύσεις μεταξύ της βάσης χρηστών του. Η ενσωμάτωση του Twitter με το eToro έρχεται επίσης μετά την συγχωνευση του Twitter με την X Corp.

Το Twitter του Έλον Μασκ στοχεύει να ενσωματώσει πληρωμές σε crypto

Ο Έλον Μασκ επεκτείνει τα σχέδιά του να φέρει πληρωμές με κρυπτονομίσματα στο Twitter. Σύμφωνα με αναφορές, ο Διευθύνων Σύμβουλος έδωσε οδηγίες στους προγραμματιστές της πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης, να σχεδιάσουν συστήματα πληρωμών που μπορούν να φιλοξενήσουν πληρωμές με crypto στο μέλλον. Ενώ τα αρχικά συστήματα πληρωμών θα περιοριστούν σε νομίσματα fiat, η υποδομή θα δημιουργηθεί έτσι ώστε οι πληρωμές με crypto να μπορούν να ενσωματωθούν σε μεταγενέστερο στάδιο. Για να διευκολύνει αυτή την κίνηση, το Twitter έχει υποβάλει αίτηση για ρυθμιστικές άδειες στις Ηνωμένες Πολιτείες. Με την εγγραφή του στο Υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ ως υπεύθυνος επεξεργασίας πληρωμών τον Νοέμβριο του 2022, η εταιρεία έκανε ένα σημαντικό βήμα προς την κατεύθυνση της ενεργοποίησης των πληρωμών στην πλατφόρμα της.

Η ώθηση του Μασκ για πληρωμές με κρυπτονομίσματα είναι μέρος του οράματός του να μετατρέψει το Twitter σε «εφαρμογή για τα πάντα». Προσθέτοντας λειτουργικότητα πληρωμής στην πλατφόρμα, στοχεύει να δημιουργήσει μια πιο απρόσκοπτη εμπειρία χρήστη και να κάνει το Twitter ένα ενιαίο κατάστημα για ένα ευρύ φάσμα υπηρεσιών. Καθώς η αγορά των κρυπτονομισμάτων συνεχίζει να αναπτύσσεται, η προσθήκη λειτουργιών πληρωμής θα μπορούσε να είναι μια σημαντική ώθηση για το Twitter. Επιτρέποντας στους χρήστες να πληρώνουν για αγαθά και υπηρεσίες απευθείας στην πλατφόρμα, η εταιρεία θα μπορούσε να ανοίξει νέες ροές εσόδων και να αυξήσει την αφοσίωση των χρηστών. Ενώ το ακριβές χρονοδιάγραμμα για την κυκλοφορία των πληρωμών με crypto στο Twitter παραμένει ασαφές, η συνεχιζόμενη εστίαση του Μασκ στο έργο υποδηλώνει ότι αποτελεί υψηλή προτεραιότητα για την εταιρεία. Με τις ρυθμιστικές άδειες που ισχύουν τώρα, φαίνεται μόνο θέμα χρόνου να γίνει το Twitter σημαντικός παίκτης στον χώρο πληρωμών κρυπτογράφησης.

Author Konstantinos