Οι συναλλαγές Litecoin έφτασαν σε ρεκόρ εν μέσω αύξησης των προμηθειών Bitcoin

Konstantinos
10 Μαΐου 2023
808 Views
litecoin   media library original 1200 800

Ο κόσμος των κρυπτονομισμάτων είναι σε φρενίτιδα, καθώς οι χρεώσεις συναλλαγών στο blockchain Bitcoin έφτασαν σε υψηλό δύο ετών λόγω της αυξανόμενης δημοτικότητας των λεγόμενων BRC-20 tokens. Σε απάντηση, οι συναλλαγές στο blockchain Litecoin έχουν εκτοξευθεί σε υψηλά όλων των εποχών καθώς οι χρήστες κρυπτογράφησης αγωνίζονται για φθηνότερες εναλλακτικές λύσεις αντί του Bitcoin.

Στις 8 Μαΐου, το Litecoin εκτέλεσε πάνω από 525.000 συναλλαγές σε μια μέρα, φτάνοντας σχεδόν τις 575.000 ημερήσιες συναλλαγές του Bitcoin. Αυτή είναι μια σημαντική αύξηση για φέτος, όταν ο μέσος αριθμός συναλλαγών στο blockchain Litecoin ήταν μόνο το ένα πέμπτο αυτού του αριθμού. Το προηγούμενο υψηλό όλων των εποχών σημειώθηκε τον Ιανουάριο του 2018 κατά τη διάρκεια της κορύφωσης της ανοδικής αγοράς. Η άνοδος των συναλλαγών Litecoin έρχεται καθώς το blockchain Bitcoin αντιμετωπίζει ακραία συμφόρηση λόγω της δημοτικότητας των νέων διακριτικών BRC-20 που βασίζονται σε Bitcoin. Το BRC-20 είναι ένα πρότυπο διακριτικών που επιτρέπει στους χρήστες να δημιουργούν και να μεταφέρουν διακριτικά στο Πρωτόκολλο Ordinals χρησιμοποιώντας το δίκτυο Bitcoin. Η δημοτικότητα των διακριτικών BRC-20 έχει ωθήσει τις χρεώσεις συναλλαγών Bitcoin σε υψηλότερο επίπεδο από τον Μάιο του 2021, που το BTC έφτασε στο μέγιστο ρεκόρ των 64.000 δολαρίων περίπου. Η κατάσταση έγινε τόσο σοβαρή που η Binance, το μεγαλύτερο ανταλλακτήριο κρυπτογράφησης στον κόσμο, σταμάτησε προσωρινά τις αναλήψεις μέσω Bitcoin νωρίς τη Δευτέρα.

Ως αποτέλεσμα της συμφόρησης του Bitcoin, οι χρήστες αναζητούν πλέον φθηνότερες εναλλακτικές λύσεις για τη μεταφορά αξίας μέσω blockchain. Το Litecoin έχει γίνει μια δημοφιλής εναλλακτική λύση, γνωρίζοντας άνοδο στη χρήση. Τα στοιχεία της Glassnode δείχνουν ότι εκτός από τον αριθμό ρεκόρ των συναλλαγών, ο αριθμός των ενεργών διευθύνσεων πορτοφολιού έφτασε στο ιστορικό υψηλό των 718.000 τη Δευτέρα. Οι χρήστες crypto δημιούργησαν επίσης σχεδόν 500.000 νέες διευθύνσεις Litecoin σε μια μέρα πρόσφατα, σύμφωνα με το Ίδρυμα Litecoin που επικαλείται το Glassnode.

Η αύξηση της δραστηριότητας του Litecoin είχε επίσης αντίκτυπο και στην τιμή του LTC, του εγγενούς διακριτικού του Litecoin. Η τιμή έχει ανέβει περίπου 4% τις τελευταίες 24 ώρες, ξεπερνώντας τα $80. Αντίθετα το BTC έχει άνοδο μόλις 1% τη στιγμή που γράφτηκε το παρόν. Η άνοδος των συναλλαγών Litecoin μπορεί να σηματοδοτήσει μια νέα τάση στη χρήση κρυπτονομισμάτων, όπου οι χρήστες αναζητούν φθηνότερες εναλλακτικές λύσεις για το Bitcoin λόγω των υψηλών τελών συναλλαγών. Τα Stablecoins και το δίκτυο Lightning κερδίζουν επίσης δημοτικότητα ως εναλλακτικές λύσεις για τη μεταφορά αξίας μέσω blockchain.

Εν κατακλείδι

Η αυξανόμενη δημοτικότητα των διακριτικών BRC-20 οδήγησε σε ακραίο επίπεδο συμφόρησης στο δίκτυο Bitcoin, με αποτέλεσμα υψηλές χρεώσεις συναλλαγών και αναζήτηση εναλλακτικών λύσεων. Η αύξηση των συναλλαγών στο δίκτυο Litecoin είναι μια σαφής ένδειξη ότι οι χρήστες στρέφονται σε άλλα κρυπτονομίσματα για να αποφύγουν υψηλές χρεώσεις και αργούς χρόνους συναλλαγών. Ενώ το Bitcoin παραμένει ο κυρίαρχος παίκτης στην αγορά κρυπτονομισμάτων, είναι σημαντικό να εξεταστούν σοβαρές εναλλακτικές λύσεις όπως το Litecoin, το οποίο προσφέρει ταχύτερες και φθηνότερες συναλλαγές για τους χρήστες.

Author Konstantinos