Bonus
€8 σε Bitcoin (BTC)
ΠΑΡΕ ΤΟ BONUS
4.5/5

  • Εύκολο στη χρήση για αρχάριους
  • Χαμηλός ελάχιστος λογαριασμός χρηματοδότησης
  • Υψηλές χρεώσεις σε σύγκριση με κάποιες άλλες ανταλλαγές

Γενικές πληροφορίες


  • Έτος ίδρυσης:
    2012

COINBASE

H Coinbase ιδρύθηκε το 2012 στο Σαν Φρανσίσκο και αυτήν τη στιγμή είναι το δεύτερο μεγαλύτερο ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων στον κόσμο, παρέχοντας τις υπηρεσίες του σε περισσότερες από 30 χώρες. Ειδικά στις ΗΠΑ είναι από τα πιο δημοφιλή ανταλλακτήρια. Έχει κεφαλαιοποίησή τώρα σχεδόν στα 1,7 δισεκατομμύρια δολάρια (σύμφωνα με το Coin Market Cap). Προσφέρει συναλλαγές για 224 κρυπτονομίσματα με 588 ζεύγη ανταλλαγής (ισοτιμίες αγορών). Η πλατφόρμα είναι διαθέσιμη online, αλλά και ως application για smart συσκευές. Επίσης, η Coinbase είναι εισηγμένη στο χρηματιστήριο των ΗΠΑ, στον δείκτη του NASDAQ.

Συναλλαγές – Χρεώσεις

Η πλατφόρμα της Coinbase είναι από τις πιο εύχρηστες για την αγορά κρυπτονομισμάτων. Όσον αφορά στις χρεώσεις (fees) της είναι λίγο αυξημένες. Οι απευθείας αγορές κρυπτονομισμάτων έχουν σχετικά υψηλές χρεώσεις, ειδικά για μικρές συναλλαγές (κάτω των 200$). Οι προγραμματισμένες συναλλαγές ωστόσο (limit orders) είναι πολύ φθηνότερες, επομένως μπορείτε να εξοικονομήσετε χρήματα χρησιμοποιώντας αυτήν την επιλογή. Η Coinbase λαμβάνει επίσης μεγάλη προμήθεια για τις υπηρεσίες trading που προσφέρει. Οι προμήθειες συναλλαγών της Coinbase κυμαίνονται αναλόγως με  το εργαλείο συναλλαγών που επιλέγετε. Το ανταλλακτήριο προσφέρει δύο είδη λογαριασμών τον απλό και τον προηγμένο (standard και advanced) και χρεώνει διαφορετικά ποσά προμήθειας για κάθε ένα. Για την προηγμένη επιλογή συναλλαγών χρησιμοποιεί έναν κλιμακωτό πίνακα χρεώσεων με βάση τον όγκο συναλλαγών σας. Ο πίνακας έχει επίσης ένα μοντέλο maker-taker. Maker: οι παραγγελίες που δεν εκπληρώνονται αμέσως επιβαρύνονται με χρέωση “δημιουργού της παραγγελίας”, επειδή προσθέτουν ρευστότητα στο βιβλίο παραγγελιών. Taker: οι εντολές που εκπληρώνονται άμεσα επιβαρύνονται με αμοιβή “παραλήπτη”, επειδή αφαιρούν άμεσα από την τρέχουσα ρευστότητα. Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι για αγορές μέχρι $10.000 τα maker fees είναι 0,40% και τα taker fees είναι 0,60%. Από εκεί και έπειτα όσο αυξάνεται το ποσό αγοράς, μειώνονται και τα fees. Όσον αφορά στην απλή επιλογή συναλλαγών έχει μια πάγια χρώση η οποία διαμορφώνεται ως εξής: για συναλλαγές μέχρι $10 χρεώνει $0,99, από $10 έως $25 χρεώνει $1,49, από $25 έως $50 χρεώνει $1,99, από $50 έως $200 χρεώνει $2,99 κ.ο.κ. 

Υπηρεσίες

Εκτός από την απευθείας αγοραπωλησία κρυπτονομισμάτων, η Coinbase προσφέρει και επιλογές παραγώγων (derivatives) και trading. Ομοίως με πολλές άλλες πλατφόρμες, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε έναν λογαριασμό Standard ή Pro και για το trading. Ο λογαριασμός Coinbase Pro είναι κατάλληλος για χρήστες που προτιμούν προηγμένες πλατφόρμες συναλλαγών και εργαλεία έρευνας.  Επίσης, εκτός από τους μεμονωμένους λογαριασμούς, μπορείτε επίσης να ανοίξετε έναν επαγγελματικό λογαριασμό, αν πρόκειται για παράδειγμα για κάποια εταιρεία που ασχολείται με τα κρυπτονομίσματα. Επιπροσθέτως, ένα από τα πιο σημαντικά χαρακτηριστικά της Coinbase είναι ότι το Coinbase Earn, όπου μπορείτε να κερδίσετε δωρεάν κρυπτονομίσματα ως αντάλλαγμα για την ολοκλήρωση εκπαιδευτικών ενοτήτων σχετικά με αυτά. Οι εκπαιδευτικές ενότητες μπορούν να ολοκληρωθούν ακόμα και σε ένα λεπτό και είναι ένας διασκεδαστικός τρόπος για να μάθετε περισσότερα για διάφορα κρυπτονομίσματα, κερδίζοντας και μια μικρή ανταμοιβή.  Γενικά η Coinbase διατηρεί μια εντυπωσιακή εκπαιδευτική “βιβλιοθήκη”, συμπεριλαμβανομένων βασικών κρυπτονομισμάτων, συμβουλές και σεμινάρια καθώς και ενημερώσεις για την αγορά. Ακόμα, μέσω της Coinbase μπορείτε να κερδίσετε τόκο για πολλά κρυπτονομίσματα Πληρώνει αυτόματα τόκους για ορισμένα stable coin, όπως το USD Coin (USDC). Σας επιτρέπει επίσης να κάνετε staking σε αρκετά κρυπτονομίσματα. Eάν έχετε λογαριασμό Coinbase, μπορείτε να κάνετε αίτηση για κάρτα της Coinbase. Παρέχει χρεωστική κάρτα Visa που είναι συνδεδεμένη με το υπόλοιπο του λογαριασμού σας, επιτρέποντάς σας να ξοδεύετε κρυπτονομίσματα. Η κάρτα Coinbase προσφέρει επίσης ανταμοιβές σε κρυπτονομίσματα και σας επιτρέπει να επιλέξετε ποια κρυπτονομίσματα θα κερδίζετε ως ανταμοιβή για τη χρήση της κάρτας. Μπορείτε να κερδίσετε έως και 4% επιστροφή με τη χρήση της κάρτας της Coinbase. Η διαδικασία δημιουργίας λογαριασμού στην Coinbase είναι απλή και γρήγορη, με τη βασική διαδικασία KYC (know your cystomer). Υποστηρίζει αρκετές γλώσσες, αλλά όχι τα ελληνικά.

Καταθέσεις – αναλήψεις

Αφού ανοίξετε τον λογαριασμό σας, υπάρχουν τρεις τρόποι για να ξεκινήσετε τις αγορές σας: – Απευθείας χρησιμοποιώντας πιστωτικές/χρεωστικές κάρτες ή ηλεκτρονικά πορτοφόλια- Με κατάθεση fiat χρημάτων στο λογαριασμό σας και να αγοράστε στη συνέχεια τα κρυπτονομίσματα που επιθυμείτε- Κατάθεση από κάποιο άλλο πορτοφόλι κρυπτονομισμάτων. Η απευθείας αγορά με πιστωτική/χρεωστική κάρτα είναι λίγο υψηλή ($6), ενώ είναι μηδενικά τα έξοδα για τον SEPA τρόπο κατάθεσης fiat.

Όσον αφορά τις αναλήψεις, η Coinbase χρεώνει $6 για SWIFT αναλήψεις, 2% για αναλήψεις σε πιστωστική/χρεωστική κάρτα και γύρω στα $0,15 για SEPA αναλήψειs

Πλεονεκτήματα

Σε γενικές γραμμές η Coinbase μέχρι τώρα είναι από τις καλύτερες και πιο ασφαλείς πλατφόρμες κρυπτονομισμάτων.

– Είναι το δεύτερο μεγαλύτερο ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων στον κόσμο..

– Δεν έχει fees κατάθεσης fiat χρημάτων για SEPA κατάθεση.

– Έχει αρκετά μεγάλη γκάμα κρυπτονομισμάτων για αγορά

– Είναι εύκολη στη χρήση σαν πλατφόρμα και προσφέρει πλούσιο εκπαιδευτικό υλικό.

– Προσφέρει χρεωστική VISA κάρτα.

– Είναι η Νο1 πλατφόρμα στις ΗΠΑ.

Μειονεκτήματα:

– Οι γρήγορες και άμεσες αγορές κρυπτονομισμάτων έχουν λίγο υψηλά fees και γενικά έχει ένα σύνθετο σύστημα χρεώσεων. Όλα όμως αναγράφονται αναλυτικά στην επίσημη ιστοσελίδα της Coinbase.

– Δεν παρέχει τηλεφωνική υποστήριξη αν και γενικά το customer service του είναι καλό

Αποποίηση ευθύνης: Δεν είμαστε επενδυτικοί σύμβουλοι και όσα αναγράφονται είναι προσωπικές εκτιμήσεις, μετά από δική μας έρευνα. Η επένδυση σε κρυπτονομίσματα ενέχει κινδύνους και μπορεί να οδηγήσει σε απώλεια του κεφαλαίου σας. Θα πρέπει πάντα να κάνετε την δική σας έρευνα πριν προβείτε σε οποιαδήποτε επένδυση.

COINBASE

4.5/5
€8 σε Bitcoin (BTC)
ΠΑΡΕ ΤΟ BONUS
Author Konstantinos