Η Binance βάζει 1 δισ. δολάρια στο ταμείο ανάκαμψης για να στηρίξει την αγορά κρυπτονομισμάτων

Konstantinos
24 Νοεμβρίου 2022
1114 Views
22222222222

Το ταμείο ανάκαμψης

Μετά την κατάρρευση της FTX, η Binance τοποθετεί 1 δισεκατομμύριο δολάρια στο  ταμείο ανάκαμψης που είχε ανακοινωθεί ότι θα δημιουργήσει, για ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία κρυπτογράφησης που αντιμετωπίζουν προβλήματα, όπως δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος Changpeng Zhao, γνωστός και ως “CZ”, σε συνέντευξή του στο Bloomberg Television την Πέμπτη 24 Νοεμβρίου.

«Αν αυτό δεν είναι αρκετό, μπορούμε να διαθέσουμε περισσότερα», είπε ο CZ, σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο. Το πορτοφόλι που δημιουργήθηκε στο blockchain για αυτή την ενέργεια, εξετάστηκε από το CNBC και διαπιστώθηκε ότι έχει ρευστότητα αξίας περίπου 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων στο σταθερό νόμισμα BUSD της Binance.

Ο CZ υπήρξε βασικός πρωταγωνιστής για τον κλάδο τους τελευταίους μήνες, αφού εδραίωσε τη θέση του ως βασικός ηγέτης, μετά την πτώση της FTX και του διευθύνοντος συμβούλου της, Sam Bankman-Fried. Νωρίτερα αυτό το μήνα, εξέφρασε ανησυχίες για την FTX στο Twitter και απέρριψε ένα σχέδιο για να το αποκτήσει με σκοπό να το σώσει από τα οικονομικά του προβλήματα.

Οι συνέπειες της χρεοκοπίας της FTX έγιναν αισθητές σε ολόκληρο τον κλάδο των κρυπτονομισμάτων. Ο CZ λοιπόν, ανακοίνωσε ότι η Binance θα ξεκινήσει ένα ταμείο ανάκαμψης “για να βοηθήσει εταιρίες και projects που κατά τα άλλα είναι ισχυρά, αλλά αντιμετωπίζουν προβλήματα ρευστότητας”. «Προχωράμε έχοντας μια χαλαρή προσέγγιση, με διάφορους παράγοντες του κλάδου να συνεισφέρουν όπως θέλουν», δήλωσε ο CZ.

Η ανακοίνωση και οι επιπτώσεις στην αγορά

Νωρίτερα, στις 14 Νοεμβρίου, ο CZ με ανάρτησή του στο Twitter, είχε ανακοινώσει ότι το αμοιβαίο κεφάλαιο για αυτό το ταμείο ανάκαμψης θα είναι ανοιχτό σε συνεπενδυτές του κλάδου. Σημαντικοί άνθρωποι της αγοράς των κρυπτονομισμάτων είδαν την κίνηση του CZ με θετική ματιά. Ο ιδρυτής της Tron, Justin Sun, δήλωσε ότι η Tron, η Huobi Global και η Poloniex θα υποστηρίξουν την Binance στην πρωτοβουλία της. Η Huobi Global επιβεβαίωσε, επίσης με ένα tweet, την επιθυμία της να συνεισφέρει.

Επιπροσθέτως, ο Vlad Gorbunov, ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας κρυπτονομισμάτων Choise.com, δήλωσε πως “Οι επιπτώσεις αυτού του ταμείου ανάκαμψης δεν θα γίνουν αισθητές βραχυπρόθεσμα, αλλά μπορούν να βοηθήσουν στη γενική ανάκαμψη του κλάδου μακροπρόθεσμα. Με άλλους βασικούς παίκτες όπως ο Justin Sun του Tron να έχουν ήδη υποσχεθεί υποστήριξη για την πρωτοβουλία, η βιομηχανία μπορεί να συσπειρωθεί για να σώσει άλλα μεγαλύτερα projects που βρίσκονται στο χείλος της κατάρρευσης. Αυτό θα έχει ανείπωτη επίδραση στη διατήρηση της εμπιστοσύνης στον κλάδο”.

Αυτή η ανακοίνωση έρχεται ένα μήνα αφότου η Binance Pool δήλωσε ότι δεσμεύει 500 εκατομμύρια δολάρια με τη μορφή δανειακής διευκόλυνσης για τους εξορύκτες Bitcoin που αντιμετωπίζουν προβλήματα. Το BNB, το κρυπτονόμισμα της Binance, σημείωσε άνοδο 3% μετά από τις ειδήσεις αυτές. Το Bitcoin και το Ethereum επίσης σημείωσαν άνοδο περίπου 4% μετά την ανακοίνωση.

Η Binance λοιπόν το μεγαλύτερο ανταλλακτήριο στον κόσμο παρόλο την πτωτική αγορά που διανύουμε εδώ κι ένα περίπου χρόνο,  δείχνει να έχει τόσο ισχυρά θεμέλια, που να είναι και σε θέση να παίρνει τέτοιες πρωτοβουλίες για την στήριξη της κρύπτο-αγοράς. Από την άλλη πολλές εταιρείες κρυπτογράφησης προετοιμάζονται για τις συνέπειες που θα ακολουθήσουν από την κατάρρευση της FTX, οπότε αναμένουμε με αγωνία και ενδιαφέρον τις εξελίξεις.

Author Konstantinos