Κέρδισε 10€ με τη Δημιουργία Λογαριασμού στην Kriptomat
ΠΑΡΕ ΤΟ BONUS
4.6/5

  • Απλή & Εύχρηστη Πλατφόρμα
  • Αγορά με Κάρτα, Έμβασμα και eWallets
  • Εύκολη Δημιουργία Λογαριασμού
  • Ιδανικό για Αρχάριους
  • Υψηλές Προμήθειες
  • Περιορισμένες Επιλογές Trading

Γενικές πληροφορίες


  • Έτος ίδρυσης:
    2018

KRIPTOMAT

H Kriptomat, είναι ένα σχετικά νέο ανταλλακτήριο που ιδρύθηκε το 2018, με έδρα την Εσθονία. Προσφέρει περισσότερα από 350 κρυπτονομίσματα προς αγοραπωλησία και υποστηρίζει 23 γλώσσες, συμπεριλαμβανομένων και τα ελληνικά. Αν και δεν είναι ενταγμένη στη λίστα των ανταλλακτηρίων του Coin Market Cap και του Coin Gecko, θεωρείται από τα πιο αξιόπιστα και υπό εξέλιξη ανταλλακτήρια. Είναι διαθέσιμη online αλλά και ως ξεχωριστό application για smart συσκευές.

Συναλλαγές – Χρεώσεις

 Η πλατφόρμα έχει σχετικά χαμηλές χρεώσεις για αγορά κρυπτονομισμάτων. Η χαμηλότερη χρέωσή της είναι 1,45% για κάθε συναλλαγή. Οι συναλλαγές που γίνονται με παραγγελία (limit orders), δεν έχουν επιπλέον χρεώσεις. Από εκεί κι έπειτα, για απευθείας αγορές με χρεωστική/πιστωτική κάρτα χρεώνει κάποια επιπλέον fees για ποσά μικρότερα των 100€ (τα οποία κυμαίνονται σύμφωνα με κάποια κριτήρια που δεν είναι απολύτως σταθερά και ξεκάθαρα) και 3,65% για ποσά μεγαλύτερα των 100€. Ωστόσο, όλα τα παραπάνω fees ισχύουν μόνο για αγορές με fiat νομίσματα. Αν θέλει κάποιος να ανταλλάξει ένα κρυπτονόμισμα με ένα άλλο κρυπτονόμισμα ή stable coin, δεν υπάρχει καμία χρέωση. Ως επί το πλείστον, είναι ένα ανταλλακτήριο διάσημο στην Ευρώπη περισσότερο. Στις 12 Μαρτίου 2019, το ανακοίνωσε επίσης μια συνεργασία με τη Zimpler, μια Σουηδική εταιρεία που ειδικεύεται στις πληρωμές μέσω κινητού τηλεφώνου. Μέσω αυτής της συνεργασίας, οι πελάτες της Kriptomat που βρίσκονται στη Σουηδία, τη Γερμανία και τη Φινλανδία θα επωφεληθούν από εύκολες πληρωμές μέσω του κινητού τους τηλεφώνου. 

Υπηρεσίες

Εκτός από την απευθείας αγοραπωλησία κρυπτονομισμάτων, η Kriptomat προσφέρει και επιλογές trading. Σε γενικές γραμμές ωστόσο, η πλατφόρμα της Kriptomat δεν προσφέρει αρκετά εργαλεία για εις βάθος trading διαδικασία. Ως εκ τούτου, θεωρείται λιγάκι ελλιπής για κάποιον που θα ήθελε να κάνει advanced trading. Προσφέρει επίσης και υπηρεσίες staking για τα κρυπτονομίσματά σας καθώς και ένα καλό customer support μέσω live chat.

Καταθέσεις – αναλήψεις

Όσον αφορά στις καταθέσεις fiat, μπορούν να γίνουν είτε με χρεωστική/πιστωτική κάρτα είτε με SEPA διαδικασία.

Γενικά έχει χαμηλά έξοδα ανάληψης, όμως εξαρτώνται πάντα από τον τρόπο και το νόμισμα ανάληψης που θα επιλέξετε. Για παράδειγμα χρεώνει μόνο 0,0006 BTC για ανάληψη ενός Bitcoin. Προσφέρει αναλήψεις SEPA ή απευθείας σε χρεωστική/πιστωτική κάρτα και φυσικά σε ηλεκτρονικά πορτοφόλια κρυπτονομισμάτων.

Πλεονεκτήματα

Σε γενικές η Kriptomat είναι ένα ανταλλακτήριο που απευθύνεται σε νέους επενδυτές που θέλουν τις βασικές λειτουργίες.

– Έχει αρκετά χαμηλά fees ανάληψης και μηδενικά fees για ανταλλαγή μεταξύ κρυπτονομισμάτων.

– Έχει καλό customer support.

– Προσφέρει πολλά κρυπτονομίσματα.

– Υποστηρίζει την ελληνική γλώσσα.

– Δεν έχει χακαριστεί ποτέ.

– Κρατά το μεγαλύτερο μέρος των κεφαλαίων της σε cold storage, πράγμα που ενισχύει την ασφάλειά του.

Μειονεκτήματα:

– Τα fees των αγοραπωλησιών με fiat νομίσματα είναι υψηλά.

– Τα fees για απευθείας αγορά με χρεωστική/πιστωτική κάρτα είναι σχετικά υψηλά.

– Δεν ενδείκνυται για προηγμένο trading.

Αποποίηση ευθύνης: Δεν είμαστε επενδυτικοί σύμβουλοι και όσα αναγράφονται είναι προσωπικές εκτιμήσεις, μετά από δική μας έρευνα. Η επένδυση σε κρυπτονομίσματα ενέχει κινδύνους και μπορεί να οδηγήσει σε απώλεια του κεφαλαίου σας. Θα πρέπει πάντα να κάνετε την δική σας έρευνα πριν προβείτε σε οποιαδήποτε επένδυση.

KRIPTOMAT

4.6/5
Κέρδισε 10€ με τη Δημιουργία Λογαριασμού στην Kriptomat
ΠΑΡΕ ΤΟ BONUS
Author Konstantinos