1ST DEPOSIT BONUS
🎁 Μείωσε 35% τα Fees
ΠΑΡΕ ΤΟ BONUS
5/5

 • Το Μεγαλύτερο Crypto Exchange
 • 400+ Cryptos
 • Crypto VISA Card με Cashback
 • Χαμηλότατες Προμήθειες (0.1%)
 • Αργό Customer Service

Γενικές πληροφορίες


 • Έτος ίδρυσης:
  2017

BINANCE

H Binance ιδρύθηκε από τον Κινέζο Changpeng Zhao, γνωστό και ως “CZ” το 2017 στην Κίνα. Είναι ένα από τα κορυφαία ανταλλακτήρια κρυπτονομισμάτων. με την κεφαλαιοποίηση του να βρίσκεται στα 12,7 δισεκατομμύρια δολάρια (σύμφωνα με το Coin Market Cap). Η πλατφόρμα είναι διαθέσιμη online, αλλά και ως ανεξάρτητο application για smart συσκευές.

Η Binance έχει το δικό της κρυπτονόμισμα (ΒΝΒ) καθώς και το δικό της blockchain δίκτυο. Επίσης, διαθέτει και δικό της stable coin (BUSD). Εκτός από κρυπτονομίσματα, η Binance προσφέρει ένα ευρύ φάσμα προϊόντων και υπηρεσιών, όπως και NFTs.

Συναλλαγές – Χρεώσεις

Ένα χαρακτηριστικό που οδηγεί τόσους πολλούς χρήστες να χρησιμοποιούν την Binance είναι τα χαμηλά fees (προμήθειες συναλλαγων). Η πλατφόρμα είναι από τις πιο ανταγωνιστικές της αγοράς, όσον αφορά τις χρεώσεις της. Επιπροσθέτως, κατέχει έναν μεγάλο αριθμό κρυπτονομισμάτων προς αγοραπωλησία (384 νομίσματα αυτή τη στιγμή, με 1675 ζευγάρια ανταλλαγής – αγορών).

Η Binance χρησιμοποιεί ένα μοντέλο, όπου όσοι επενδυτές κάνουν αγορά με την τεχνική του limit order, πληρώνουν λιγότερα fees. Οι προμήθειες για spot ανταλλαγές ξεκινούν από 0,1%. Επίσης, η Binance προσφέρει εκπτώσεις με βάση το επίπεδο VIP σας. Η κατάσταση VIP βασίζεται είτε στον όγκο συναλλαγών που κάνετε είτε στο υπόλοιπο BNB που έχετε στον λογαριασμό σας. Υπάρχει μια πρόσθετη έκπτωση εάν τα τέλη σας πληρωθούν μέσω BNB.

Υπηρεσίες

Εκτός από την απευθείας αγοραπωλησία μέσα από μία τεράστια γκάμα κρυπτονομισμάτων που διαθέτει, η Binance προσφέρει και trading υπηρεσίες που μπορούμε να τις διαχωρίσουμε σε δύο μεγάλες κατηγορίες: α) το spot trading και β) το margin trading.

Στο spot trading προσφέρονται δύο τρόποι ο κλασικός (classic) και προηγμένη (advanced). Δεν υπάρχει τεράστια διαφορά μεταξύ των δύο εκδόσεων της πλατφόρμας, εκτός από το ότι η διάταξη είναι ελαφρώς διαφορετική. Και οι δύο πλατφόρμες είναι εξοπλισμένες με ένα βιβλίο παραγγελιών για κάθε αγορά, με τη ροή των τελευταίων συναλλαγών, δείκτη όγκου, γράφηματα βάθους (τα οποία είναι συνδεμένα με το trading view και προσφέρουν πολλούς indicators), ένα ευρύ φάσμα ρυθμίσεων γραφήματος, δείκτες (indicators), λειτουργίες διαχείρισης παραγγελιών και ιστορικό συναλλαγών.

Όσον αφορά στο margin trading η Binance προσφέρει υπηρεσίες που περιλαμβάνουν μόχλευση, πρακτική η οποία αυξάνει τον κίνδυνο των συναλλαγών, δεδομένου ότι οι αγορές κρυπτονομισμάτων έχουν υψηλή μεταβλητότητα. Με άλλα λόγια όταν χρησιμοποιείτε το margin η επένδυσή σας έχει υψηλό βαθμό κινδύνου απώλειας του κεφαλαίου.

Η χρήση του margin trading σας επιτρέπει να δανείζεστε νομίσματα έναντι εξασφαλίσεων που μπορεί να είναι χρήσιμα με τρεις τρόπους. Πρώτον, μπορείτε να αυξήσετε το κεφάλαιο της θέσης σας. Δεύτερον, μπορείτε να δανειστείτε περιουσιακά στοιχεία που δεν κατέχετε, έναντι κάποιων δεσμεύσεων. Τρίτον, μπορείτε να πραγματοποιήσετε ανοικτές πωλήσεις δανειζόμενοι ένα περιουσιακό στοιχείο που δεν κατέχετε. Λάβετε υπόψη ότι εάν οι προβλέψεις σας είναι λανθασμένες και αρχίσετε να χάνετε, οι δεσμεύσεις που έχετε αποδεχτεί για το δανεισμό θα αρχίσουν να ρευστοποιούν τα κεφάλαιά σας για να αποφευχθεί η απώλεια των χρημάτων που δανειστήκατε.

Στην ουσία η μόχλευση, η οποία είναι ουσιαστικά το δάνειο που λάβατε, δεν παρέχεται απευθείας από την Binance αλλά από την κοινότητα των χρηστών του ανταλλακτηρίου. Κάποιοι χρήστες δηλαδή μπορούν να δανείσουν κεφάλαια για επενδυτές που χρησιμοποιούν το margin και να κερδίσουν έτσι μέρος του τόκου.

Η Binance επίσης προσφέρει και άλλες υπηρεσίες παραγώγων (derivatives) όπως είναι το future trading, τα options κ.α.

Όσον αφορά στο future trading η Binance προσφέρει δύο τύπους: το USDⓈ-M Futures και το COIN-M Futures. Η κύρια διαφορά μεταξύ τους είναι ότι το πρώτο διαπραγματεύεται σε ζευγάρια κρυπτονομισμάτων με stable coins όπως είναι το BUSD ή USDT, ενώ το δεύτερο διαπραγματεύεται σε USD, αλλά γίνεται σε ζευγάρια ισοτιμίας με BTC και ETH.

Επιπροσθέτως, παρέχει μελλοντικά συμβόλαια για το επόμενο τρίμηνο, εξάμηνο ή και αορίστου χρόνου. Η μέγιστη διαθέσιμη μόχλευση που προσφέρεται για κάποια κρυπτονομίσματα είναι 1 προς 125. Η προσφερόμενη μόχλευση εξαρτάται από τη σύμβαση που θέλετε να χρησιμοποιήσετε. Δηλαδή όσο περισσότερα συμβόλαια ανοίγετε, τόσο λιγότερη μόχλευση σας δίνεται. Επιπλέον, η Binance περιορίζει τη μόχλευση στο 1 προς 20 για χρήστες με λογαριασμούς μικρότερους των 60 ημερών.

Τέλος, να αναφέρουμε ότι στις παροχές της υπάρχει και σύστημα staking για αρκετά νομίσματα. Το APY κυμαίνεται ανάλογα με το νόμισμα και την περίοδο που ο χρήστης θα θελήσει να το κλειδώσει.

Καταθέσεις – αναλήψεις

Η Binance δέχεται καταθέσεις κρυπτονομισμάτων (χωρίς χρέωση) αλλά και fiat χρημάτων με την διαδικασία του SEPA αλλά και της κατάθεσης μέσω τραπεζικής κάρτας. Η χρέωση για απευθείας συναλλαγές με τραπεζική κάρτα (πιστωτική ή χρεωστική) είναι 1,8%, το οποίο θεωρείται σχετικά χαμηλό σε σύγκριση με άλλα ανταλλακτηρια. Όσον αφορά τις αναλήψεις υπάρχει ένα ελάχιστο όριο ανάληψης καθώς και κάποια fees. Υποστηρίζει επίσης όλα τα μεγάλα blockchain δίκτυα.

Πλεονεκτήματα

Σε γενικές γραμμές η Binance είναι φιλική προς τον χρήστη και από τις πιο ανταγωνιστικές πλατφόρμες στον χώρο των κρυπτονομισμάτων.

– Αυτή την στιγμή είναι το μεγαλύτερο ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων στον κόσμο με το κρυπτονόμισμα του να βρίσκεται στην τρίτη θέση της παγκόσμιας κατάταξής (αν εξαιρέσουμε τα stable coins).

– Έχει πολύ μεγάλη γκάμα κρυπτονομισμάτων και αγορών (ζευγαριών ισοτιμίας).

– Το γεγονός ότι σαν ανταλλακτήριο έχει δικό του κρυπτονόμισμα, σημαίνει ότι η εταιρεία έχει δικούς της πόρους για να χρηματοδοτεί και να αναπτύσσει τις υπηρεσίες της. Επιπλέον, μπορεί να αντιδράσει σε ενδεχόμενες απότομες αλλαγές στην αγορά πολύ πιο γρήγορα από άλλα ανταλλακτήρια.

– Προσφέρει κάρτες Visa με τις οποίες αφενός αυξάνει σημαντικά την υιοθέτηση του BNB και αφετέρου δίνει τη δυνατότητα στον χρήστη να εξαργυρώνει εύκολα και γρήγορα τα κεφάλαιά του.

– Τα fees της πλατφόρμας είναι από τα χαμηλότερα στην αγορά.

– Εκτός από τις αγοραπωλησίες κρυπτονομισμάτων, προσφέρει και αρκετές άλλες υπηρεσίες.

– Έχει καλό κέντρο εξυπηρέτησης πελατών (customer service center).

– Μετά από κάποιες επιθέσεις Χάκερς που έχει υποστεί κατά το παρελθόν,     αποζημίωσε πλήρως όλους τους επενδυτές που έχασαν τα χρήματά τους. Κάτι που   αποτελεί εγγύηση για τους χρήστες που εμπιστεύονται την πλατφόρμα

– Η πλατφόρμα υποστηρίζει 40 γλώσσες, ανάμεσα τους και η Ελληνική.

– Δέχεται και ελληνική άδεια οδήγησης για την ταυτοποίηση (KYC) κατά την Εγγραφή.

Μειονεκτήματα:

– Λόγω του τεράστιου όγκου πελατών, κάποιες φορές η εξυπηρέτηση είναι αργή.

– Δεν παρέχει τηλεφωνική υποστήριξη.

– Δεν είναι ακόμη διαθέσιμη σε πολλές πολιτείες των ΗΠΑ

Αποποίηση ευθύνης: Δεν είμαστε επενδυτικοί σύμβουλοι και όσα αναγράφονται είναι προσωπικές εκτιμήσεις, μετά από δική μας έρευνα. Η επένδυση σε κρυπτονομίσματα ενέχει κινδύνους και μπορεί να οδηγήσει σε απώλεια του κεφαλαίου σας. Θα πρέπει πάντα να κάνετε την δική σας έρευνα πριν προβείτε σε οποιαδήποτε επένδυση.

BINANCE

🎁 Μείωσε 35% τα Fees
 • Το Μεγαλύτερο Crypto Exchange
 • 400+ Cryptos
 • Crypto VISA Card με Cashback
 • Χαμηλότατες Προμήθειες (0.1%)
 • Αργό Customer Service
Author Konstantinos