Το ψηφιακό πορτοφόλι MetaMask επιτρέπει άμεσες αγορές κρυπτονομισμάτων με νόμισμα Fiat

Konstantinos
11 Απριλίου 2023
947 Views
1 LGEBdw0s4hle4oivCqea3g

Η MetaMask, ο δημοφιλής πάροχος πορτοφολιού κρυπτονομισμάτων και αποκεντρωμένης εφαρμογής (Dapp), κυκλοφόρησε πρόσφατα μια νέα δυνατότητα που επιτρέπει στους χρήστες να αγοράζουν κρυπτονομίσματα χρησιμοποιώντας νόμισμα fiat απευθείας από το Portfolio Dapp του.

Αυτή η νέα δυνατότητα στοχεύει στο να διευκολύνει τους χρήστες να αγοράζουν κρυπτονομίσματα χωρίς να χρειάζεται να περάσουν από την ταλαιπωρία της μετατροπής νομίσματος fiat σε crypto σε ξεχωριστή πλατφόρμα. Προσφέρει έναν ευκολότερο τρόπο για τους χρήστες να αγοράζουν κρυπτονομίσματα με μεθόδους πληρωμής όπως χρεωστικές ή πιστωτικές κάρτες, PayPal, τραπεζικά εμβάσματα και άμεσο ACH, σε περισσότερες από 189 χώρες.

 Η υπηρεσία προσφέρει περισσότερα από 90 διακριτικά σε οκτώ διαφορετικά δίκτυα, συμπεριλαμβανομένων των Ethereum, Polygon, Arbitrum, Binance Smart Chain, Avalanche Contract Chain, Fantom, Optimism και Celo. Για να αποκτήσουν πρόσβαση στη λειτουργία, οι χρήστες μπορούν να συνδέσουν τα πορτοφόλια τους στο Portfolio Dapp ή να κάνουν κλικ στο κουμπί “Αγορά” στο πορτοφόλι επέκτασης MetaMask. Η λειτουργία λαμβάνει υπόψη διάφορους παράγοντες, όπως την τοποθεσία του χρήστη και τους τοπικούς κανονισμούς για να παρέχει μια προσαρμοσμένη προσφορά για κάθε αγορά. Μόλις ο χρήστης επιλέξει μια προσφορά, θα ανακατευθυνθεί στον ιστότοπο ενός τρίτου παρόχου για να ολοκληρώσει τη συναλλαγή και τα χρήματα θα κατατεθούν απευθείας στο πορτοφόλι MetaMask του χρήστη.

Η κυκλοφορία αυτής της δυνατότητας σηματοδοτεί ένα ακόμη βήμα προς τα εμπρός για τη MetaMask, η οποία εργάζεται για να κάνει τα κρυπτονομίσματα πιο προσιτά και φιλικά προς τον χρήστη. Το 2022, η MetaMask συνεργάστηκε με την PayPal για να επιτρέψει στους χρήστες να αγοράζουν και να μεταφέρουν Ether μέσω της πλατφόρμας της PayPal. Νωρίτερα φέτος, η εταιρεία ανακοίνωσε επίσης μια νέα ενοποίηση με τον πάροχο κρυπτογράφησης fintech MoonPay που επιτρέπει στους Νιγηριανούς χρήστες να αγοράζουν κρυπτογράφηση μέσω άμεσων τραπεζικών μεταφορών.

Οι προσπάθειες της MetaMask να κάνει τα κρυπτονομίσματα πιο προσιτά είναι μέρος μιας μεγαλύτερης τάσης στον κλάδο. Καθώς η δημοτικότητα των κρυπτονομισμάτων συνεχίζει να αυξάνεται, όλο και περισσότερες εταιρείες εργάζονται για να διευκολύνουν τους ανθρώπους να αγοράζουν, να πουλούν και να χρησιμοποιούν κρυπτονομίσματα. Παρέχοντας στους χρήστες έναν απλό και ασφαλή τρόπο για να αγοράσουν κρυπτονομίσματα χρησιμοποιώντας το νόμισμα fiat, το MetaMask βοηθά στο να γίνουν τα κρυπτονομίσματα πιο ‘’mainstream’’. Ωστόσο, είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι τα crypto εξακολουθούν να είναι μια σχετικά νέα και πολύπλοκη τεχνολογία και ενέχουν κίνδυνους κατά την αγορά, την πώληση και τη χρήση τους. Όπως πάντα, οι χρήστες θα πρέπει να κάνουν τη δική τους έρευνα και να είναι προσεκτικοί όταν ασχολούνται με κρυπτονομίσματα. Ενώ η MetaMask έχει λάβει μέτρα για να διασφαλίσει την ασφάλεια και την αξιοπιστία της πλατφόρμας της, οι χρήστες θα πρέπει να γνωρίζουν τους κινδύνους και να λαμβάνουν τις κατάλληλες προφυλάξεις για την προστασία των περιουσιακών τους στοιχείων.

Εν κατακλείδι

Η νέα δυνατότητα «Buy Crypto» της MetaMask είναι μια ευπρόσδεκτη προσθήκη στην πλατφόρμα. Διευκολύνοντας τους χρήστες να αγοράζουν κρυπτονομίσματα χρησιμοποιώντας το νόμισμα fiat, το MetaMask βοηθά να φέρει τα crypto σε ένα ευρύτερο κοινό και να τα κάνει πιο προσιτά στους καθημερινούς χρήστες. Καθώς ο κλάδος συνεχίζει να εξελίσσεται και να ωριμάζει, είναι πιθανό να δούμε περισσότερες καινοτομίες όπως αυτή που κάνουν τα κρυπτονομίσματα ευκολότερα και πιο βολικά στη χρήση.

Author Konstantinos