Η CFTC υποβάλλει αγωγή κατά της Binance και του ‘’CZ’’ για παραβίαση κανόνων συναλλαγών και παραγώγων: H απάντηση του ‘’CZ’’

Konstantinos
28 Μαρτίου 2023
958 Views
1200x 1 2

Η Επιτροπή Διαπραγμάτευσης Προθεσμιακών Συμβολαίων Παραγώγων των ΗΠΑ (CFTC) έχει καταθέσει αγωγή κατά της Binance, του μεγαλύτερου ανταλλακτηρίου  κρυπτονομισμάτων στον κόσμο και του διευθύνοντος συμβούλου της, Changpeng Zhao (CZ). Η μήνυση ισχυρίζεται ότι το ανταλλακτήριο και ο ιδρυτής του παραβίασαν τους κανόνες συναλλαγών και παραγώγων αποτυγχάνοντας να εγγραφούν σωστά στη ρυθμιστική αρχή παραγώγων και πραγματοποιώντας συναλλαγές σε Bitcoin, Ethereum και Litecoin για πελάτες των ΗΠΑ τουλάχιστον από το 2019, παρά την πολιτική αποκλεισμού ή περιορισμού των πελατών των  ΗΠΑ. Η μήνυση ισχυρίζεται επίσης ότι η Binance απέκρυψε την τοποθεσία των εκτελεστικών της γραφείων, τις ταυτότητες και τις τοποθεσίες των οντοτήτων που λειτουργούν την πλατφόρμα συναλλαγών και ότι η εταιρεία και τα στελέχη της παραβίασαν σκόπιμα τη νομοθεσία των ΗΠΑ.

Επιπλέον, η μήνυση ισχυρίζεται ότι η Binance παρείχε μόχλευση σε πελάτες που διαπραγματεύονταν στην αγορά spot. Φέρεται ότι  διαπραγματεύτηκε   στην πλατφόρμα της μέσω περίπου 300 «οικιακών λογαριασμών» που ανήκουν όλοι άμεσα η έμμεσα στον CEO της Binance, Zhao. Αυτή η  δραστηριότητα δεν γνωστοποιήθηκε στους πελάτες από την Binance, σύμφωνα με την αγωγή. Εκτός από αυτό, η μήνυση ισχυρίζεται επίσης ότι η Binance και ο Διευθύνων Σύμβουλός της, Zhao, χρησιμοποιούσαν το Signal για να επικοινωνούν για επαγγελματικούς σκοπούς, παρά το γεγονός ότι η CFTC είχε προηγουμένως ζητήσει έγγραφα από την Binance και είχε διανείμει ειδοποιήσεις διατήρησης εγγράφων στο προσωπικό της. Η αγωγή λοιπόν ισχυρίζεται ότι ο Zhao και οι συνεργάτες του συνέχισαν να χρησιμοποιούν το Signal για τη διεξαγωγή επιχειρηματικών δραστηριοτήτων, ακόμη και αφού ενημερώθηκαν για τα αιτήματα της CFTC. Αυτό θα μπορούσε ενδεχομένως να θεωρηθεί ως προσπάθεια απόκρυψης πληροφοριών από τον ρυθμιστικό φορέα και παρεμπόδισης της έρευνάς τους. Το Signal είναι μια εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων που προσφέρει κρυπτογράφηση από άκρο σε άκρο, πράγμα που σημαίνει ότι μόνο ο αποστολέας και ο προβλεπόμενος παραλήπτης μπορούν να δουν τα περιεχόμενα ενός μηνύματος. Αν και αυτό το επίπεδο απορρήτου είναι επιθυμητό για προσωπικές επικοινωνίες, μπορεί να δημιουργήσει πρόβλημα όταν πρόκειται για επιχειρηματικές επικοινωνίες, ειδικά όταν πρόκειται για συμμόρφωση με τους κανονισμούς.

Ο ‘’CZ’’ διαψεύδει τους ισχυρισμούς της CFTC για ακατάλληλες διαδικασίες συμμόρφωσης και Trading

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Binance, Changpeng Zhao, αρνήθηκε τους ισχυρισμούς για χειραγώγηση της αγοράς που διατυπώθηκαν κατά του ανταλλακτηριου κρυπτονομισμάτων από την CFTC. Σε μια ανάρτηση που έκανε στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter ως απάντηση στην καταγγελία της CFTC, ο Zhao δήλωσε ότι η Binance δεν συναλλάσσεται με σκοπό το κέρδος και δεν χειραγωγεί την αγορά, αλλά αντ’ αυτού συναλλάσσεται για να καλύψει έξοδα σε fiat ή άλλα κρυπτονομίσματα. Διέψευσε επίσης ισχυρισμούς για συναλλαγές εμπιστευτικών πληροφοριών από το προσωπικό της Binance, δηλώνοντας ότι οι εργαζόμενοι απαγορεύεται να συναλλάσσονται με συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης και περιορίζεται να αγοράζουν ή να πουλούν νομίσματα όπου έχουν λάβει «ιδιωτικές πληροφορίες». Επιπλέον, ο Zhao δήλωσε ότι η Binance έχει αναπτύξει την «καλύτερη στην κατηγορία» τεχνολογία για τη διασφάλιση της συμμόρφωσης και αυτή τη στιγμή έχει πάνω από 750 άτομα που εργάζονται για να διασφαλίσουν τη συμμόρφωση με την καταπολέμηση της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες (AML) και γνωρίζουν τους νόμους των πελατών (KYC). Το ανταλλακτήριο διαθέτει 16 άδειες για να προσφέρει υπηρεσίες ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων, τις περισσότερες από οποιαδήποτε πλατφόρμα συναλλαγών κρυπτονομισμάτων, συμπλήρωσε ο CZ.

Author Konstantinos