Η Νότια Κορέα καλωσορίζει την επιστροφή της Binance μέσω του ανταλλακτηρίου GOPAX

Konstantinos
4 Φεβρουαρίου 2023
1012 Views
Shutterstock 1361136677

Η Binance, το μεγαλύτερο ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων στον κόσμο αυτή τη στιγμή, επιστρέφει στη Νότια Κορέα με την εξαγορά της τοπικής πλατφόρμας συναλλαγών κρυπτονομισμάτων Gopax. Αυτή η κίνηση σηματοδοτεί την επανείσοδο της Binance στην αγορά της Νότιας Κορέας, δύο χρόνια μετά την έξοδό της. Η εξαγορά κατέστη δυνατή μέσω του Industry Recovery Initiative, ενός επενδυτικού έργου που ξεκίνησε με χρηματοδότηση και στο οποίο η Binance υποσχέθηκε 1 δισεκατομμύριο δολάρια.


Ο ηγέτης της Binance, Changpeng Zhao, τόνισε τη σημασία της προστασίας όχι μόνο των χρηστών κρυπτογράφησης αλλά και της βιομηχανίας κρυπτογράφησης στο σύνολό της. Μέσω της εξαγοράς της Gopax, η Binance στοχεύει να υποστηρίξει πολλά υποσχόμενες εταιρείες που επηρεάστηκαν αρνητικά από τα γεγονότα του περασμένου έτους και να βοηθήσει στην ανοικοδόμηση της κορεατικής βιομηχανίας κρυπτογράφησης και blockchain. Η Industry Recovery Initiative δημιουργήθηκε με αυτόν τον στόχο και η εξαγορά της Gopax από την Binance είναι ένα βήμα προς την επίτευξή του.


Η Binance απέκτησε μια «σημαντική» μετοχική θέση στην Gopax, αν και οι ακριβείς όροι της συμφωνίας δεν έχουν γνωστοποιηθεί. Οι αναφορές δείχνουν ότι η Binance αγόρασε μερίδιο 41% από τον μεγαλύτερο μέτοχο της Gopax, τον Lee Jun-hang. Η εξαγορά έρχεται λίγους μήνες αφότου η Gopax αναγκάστηκε να σταματήσει τις αναλήψεις από ορισμένα προϊόντα λόγω της κατάρρευσης του χρηματιστηρίου FTX. Η απόσυρση πληρωμών κεφαλαίου και τόκων από την υπηρεσία αποκεντρωμένης χρηματοδότησης (DeFi) της Gopax, GoFi, ανεστάλη επίσης ως αποτέλεσμα προβλημάτων που αντιμετωπίζει η πλέον χρεοκοπημένη εταιρεία δανεισμού κρυπτονομισμάτων Genesis Global Capital. Η Genesis ήταν ο δεύτερος μεγαλύτερος μέτοχος της Gopax και βασικός επιχειρηματικός εταίρος, παρέχοντας το προϊόν GoFi.


Με την εξαγορά, η Binance σχεδιάζει να χρησιμοποιήσει το νέο κεφάλαιο για να βοηθήσει με αναλήψεις πελατών και πληρωμές τόκων για το GoFi, καθώς και να προωθήσει την εκπαίδευση κρυπτογράφησης και τη στενή συνεργασία με ρυθμιστικές αρχές της Νότιας Κορέας και μετόχους εικονικών περιουσιακών στοιχείων.


Ο CBO της Binance, Yibo Ling, δήλωσε ότι ο πρωταρχικός στόχος της συμφωνίας ήταν να υποστηρίξει τους πελάτες και να διασφαλίσει ότι έχουν τη δυνατότητα να αποσύρουν τα περιουσιακά τους στοιχεία εάν το επιθυμούν.
Η εξαγορά της Gopax είναι ένα σημαντικό βήμα για την Binance καθώς επιστρέφει στην αγορά της Νότιας Κορέας και το ανταλλακτήριο είναι πρόθυμο να έχει θετικό αντίκτυπο στην τοπική βιομηχανία κρυπτογράφησης και blockchain.

Συνοψίζοντας


Η εξαγορά της Gopax από την Binance αντιπροσωπεύει μια σημαντική εξέλιξη στην αγορά κρυπτονομισμάτων της Νότιας Κορέας. Η επιστροφή της Binance στην αγορά, με την απόκτηση του πλειοψηφικού πακέτου της Gopax, υπογραμμίζει τη δέσμευση της εταιρείας να προστατεύει όχι μόνο τους χρήστες κρυπτογράφησης αλλά και τον κλάδο συνολικά. Η Industry Recovery Initiative, που χρηματοδοτείται από την Binance, πρόκειται να παρέχει την απαραίτητη υποστήριξη σε εταιρείες που επηρεάστηκαν αρνητικά από τα πρόσφατα γεγονότα και να ανοικοδομήσει περαιτέρω την κορεατική βιομηχανία κρυπτογράφησης και blockchain. Μέσω του νέου κεφαλαίου, η Binance σχεδιάζει να υποστηρίξει τις αναλήψεις πελατών, να προωθήσει την εκπαίδευση κρυπτογράφησης και να συνεργαστεί στενά με ρυθμιστικές αρχές και μετόχους εικονικών περιουσιακών στοιχείων.

Author Konstantinos