Τα σημαντικότερα τελευταία νέα από την αγορά των crypto 21/12

Konstantinos
21 Δεκεμβρίου 2022
986 Views
imgpsh fullsize anim

Ανταλλακτήρια – Νέα

– Η Binance ολοκλήρωσε την εξαγορά της ινδονησιακής εταιρείας κρύπτο, Tokocrypto. Ο ηγέτης της Binance, Changpeng Zhao επιβεβαίωσε την εξαγορά στο  Twitter, λέγοντας ότι: «απλώς δώσαμε περισσότερα μετρητά και αύξησε λίγο τη συμμετοχή μας». Καθώς  η Binance ήταν πάντα ο πλειοψηφικός μέτοχος, έχοντας επενδύσει  στην Tokocrypto το 2020. Στα συμφωνηθέντα η παραίτηση του CEO της Tococrypto και του 58% του προσωπικού της

– Στις 18/12 ανακοινώθηκε ότι η Binance έκλεισε συμφωνία με το κράτος του Αζερμπαϊτζάν, με σκοπό να βοηθήσει την κυβέρνηση της χώρας να ορίσει νομοθεσία για τα ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία κρυπτογράφησης. Το μεγαλύτερο ανταλλακτήριο στον κόσμο δήλωσε έτοιμο να παράσχει υποστήριξη στην Κεντρική Τράπεζα του Αζερμπαϊτζάν (CBA) για την επεξεργασία μηχανισμών που θα αφορούν σε ρυθμιστικά πλαίσια και κανόνες για τα κρυπτονομίσματα και άλλα ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία, όπως είπε η Διευθύντρια Κυβερνητικών Σχέσεων της Κοινοπολιτείας Ανεξάρτητων Κρατών (CIS), Olga Goncharova.

– Η παγκόσμια επενδυτική εταιρεία Jefferies Group, φέρεται να δηλώνει σε μια έκθεσή της πως οι πιστωτές της FTX θα μπορούσαν να ανακτήσουν έως και το 40% των χαμένων χρημάτων τους. Ο Joseph Femenia, o  Global Head of Distressed Debt Trading της Jefferies, δήλωσε σε μια  συνέντευξη για το The Block, ότι υπάρχει φως στο τούνελ για τους πιστωτές της FTX και πως θα μπορούσαν να ανακτήσουν μεταξύ 20% και 40% των περιουσιακών τους στοιχείων. Τα χρήματα αυτά θα προέλθουν από σταδιακές πωλήσεις που θα γίνουν στα περιουσιακά στοιχεία της FTX και έτσι μέρος των χρημάτων θα δοθεί στους πιστωτές.

– Μετά από την ανακοίνωση των αποθεματικών της Binance, τα οποία φαίνεται ότι έχουν κάποια θολά σημεία ή “red flags” όπως συνηθίζεται να ονομάζονται, ο αδερφός του πρώην πρωθυπουργού της Βρετανίας Boris Johnson, Jo Johnson, από διευθύνων σύμβουλος της Binance παραιτήθηκε. Ο Jo Johnson, γνωστός και ως Λόρδος Τζόνσον του Marylebone, είχε αναλάβει κάποια θέση στο συμβουλευτικό συμβούλιο μιας από τις θυγατρικές της Binance του Ηνωμένου Βασιλείου, της Bitfinity, τον περασμένο Σεπτέμβριο.

– Η Binance US αγόρασε τα περιουσιακά στοιχεία της χρεοκοπημένης Voyager για κάτι παραπάνω από 1 δισεκατομμύριο δολάρια. Το νέο αυτό είναι αρκετά θετικό δεδομένου ότι η Binance US ανακοίνωσε πως θα επιστρέψει τα χρήματα σε όσους τα έχασαν μετά από την χρεοκοπία της Voyager. Ωστόσο, το πρόβλημα που θα αντιμετωπίσουν οι χρήστες εκτός των ΗΠΑ είναι ότι δε θα μπορούν να δημιουργήσουν λογαριασμό στην Binance US για να αποκτήσουν πρόσβαση σε αυτά τα κεφάλαια.

Κρύπτο – Νέα

– Η δικηγόρος του CEO της Ripple αποσύρθηκε από την υπόθεση της δικαστικής διαμάχης με την SEC. Ωστόσο, το νέο αυτό δεν είναι κάτι ανησυχητικό για την υπόθεση της Ripple και για το XRP, διότι η δικηγόρος Nicole Tatz, αποσύρθηκε από την δικηγορική εταιρεία που συνεργάζεται με την Ripple, την Cleary Gottlieb Steen & Hamilton LLP, άρα αυτομάτως αποχωρεί και από τη δίκη.

– Η εταιρεία Solidus Labs, που έχει σαν βασικό στόχο να παρατηρεί και να καταγράφει τις απάτες και τους κινδύνους που λαμβάνουν χώρα στα blockchain δίκτυα, μέτρησε ότι φέτος δημιουργήθηκαν περίπου 350 νομίσματα που ήταν απάτες ή αλλιώς “scam tokens”. Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με την Solidus, δημιουργήθηκαν σχεδόν 118.000 scam tokens από τις αρχές Ιανουαρίου έως και τα τέλη Νοεμβρίου. Πρόκειται για μια αύξηση της τάξεως του 41% σε scam tokens, σε σχέση με το 2021.

– Ο Elon Musk, ανέβασε μια ψηφοφορία στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter στις 18/12, σύμφωνα με την οποία ρωτούσε το κοινό εάν θα πρέπει να παραιτηθεί από CEO του twitter. Το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας ήταν 57,5% για το ναι και 42,5% για το όχι. Δεν έχει ανακοινωθεί κάτι από τον ίδιο τον Elon Musk για το τι θα πράξει τελικώς. Ωστόσο, όλη αυτή η διαδικασία προκάλεσε ραγδαία πτώση στην τιμή του Dogecoin, περισσότερο από 17%.

– Το Sushi DAO ψήφισε να αποστέλλονται όλα τα τέλη συναλλαγών στο ταμείο – αποθεματικό του Sushi. Αυτό σημαίνει ότι για κάποιο χρονικό διάστημα οι κάτοχοι του κρυπτονομίσματος Sushi δε θα λαμβάνουν μέρος των ανταμοιβών από τα τέλη συναλλαγών, όπως ίσχυε έως τώρα. Αυτό αποφασίστηκε διότι το Sushi swap φέρεται να είχε πρόβλημα με τα αποθεματικά του τουλάχιστον δύο φορές. Έτσι με αυτή την απόφαση προσπαθούν να αποφύγουν τυχόν μελλοντικά προβλήματα. Βέβαια θα πρέπει να αναφέρουμε ότι τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας ορίστηκαν ουσιαστικά από δύο μεγάλες “φάλαινες” που κατέχουν Sushi.

Author Konstantinos