Τα σημαντικότερα τελευταία νέα από την αγορά των crypto 03/01

Konstantinos
3 Ιανουαρίου 2023
1090 Views
imgpsh fullsize anim

– Σύμφωνα με την εταιρεία ασφαλείας blockchain Certik, ο μήνας Δεκέμβριος ήταν ο χαμηλότερος μήνας σε κλοπές κρυπτογράφησης για το έτος 2022. Οι απώλειες ήταν 62,2 εκατ. Δολάρια. Ωστόσο η εταιρεία ανέφερε ότι δεν αναμένεται μείωση στη συνέχεια  καθώς όπως λέει, είδαμε μεγάλο αριθμό από απάτες το έτος 2022 παρόλο που ήμασταν σε bear αγορά. H εταιρεία blockchain Chainalysis αποκάλυψε ότι από τον χώρο των κρυπτονομισμάτων χάθηκαν περισσότερα από 3 δισ. Δολάρια από τον μήνα Ιανουάριο έως τον Οκτώβριο του 2022, από 125 χακαρίσματα. Εκτός από τις επιθέσεις Χάκερς ο χώρος υπέστη απώλειες περίπου 23 εκατ. δολάρια, λόγω επιθέσεων με αστραπιαία δάνεια ($7,6 εκ.) και απάτες εξόδου ($15,5 εκ.) που είναι γνωστές και ως ‘’τραβήγματα χαλιών’’. Δηλ. σε αυτές τις περιπτώσεις, οι δημιουργοί ενός έργου το φτιάχνουν μόνο και μόνο για να προσελκύσουν  πολλούς επενδυτές πάνω του και στην συνέχεια να το εγκαταλείψουν παίρνοντας τα χρήματα. Μεταφ.’’τραβάνε το χαλί ‘’.

– Ο νέος πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου, Ρίσι Σούνακ, που όπως γνωρίζουμε είναι από τους ένθερμους υποστηρικτές της κρυπτογράφησης και της τεχνολογίας blockchain, συνεχίζει να κάνει βήματα ώστε το Ηνωμένο Βασίλειο να γίνει παγκόσμιος κόμβος κρυπτονομισμάτων. Έτσι, θεσμοθετεί φορολογική απαλλαγή κρυπτονομισμάτων σε αλλοδαπούς που χρησιμοποιούν τοπικές υπηρεσίες για την αγορά των κρυπτονομισμάτων τους. Μία απόφαση, που ο νέος πρωθυπουργός  πιστεύει θα προσελκύσει αρκετούς νέους ξένους επενδυτές στη χώρα και θα έχει θετικό αντίκτυπο στο Ηνωμένο Βασίλειο καθώς θα φέρουν τα χρήματά τους εκεί. Το μέτρο τέθηκε σε ισχύ την 1 Ιανουαρίου 2023.

– Φόρος της τάξεως 26% σε κέρδη που θα προκύπτουν από κρυπτονομίσματα επιβάλλει η χώρα της Ιταλίας για το 2023.  Ο νέος νόμος εγκρίθηκε από το κοινοβούλιο στις 29 Δεκεμβρίου 2022. Επίσης σύμφωνα με το νέο νομοσχέδιο δίνεται ως κίνητρο στους Ιταλούς πολίτες, να δηλώσουν τα ψηφιακά περιουσιακά τους στοιχεία στο κράτος, ώστε να μειωθεί ό φόρος στο 14%.

– Μετά την  ανακοίνωση που έγινε στις 29 Δεκεμβρίου από την κεντρική τράπεζα της Τουρκίας, ότι ολοκληρώθηκε επιτυχώς η πρώτη φάση δοκιμαστικών πληρωμών με ψηφιακή τουρκική λίρα (CBDC), έρχεται νέα ανακοίνωση αυτή τη φορά από τον αντιπρόεδρο της Τουρκίας, Φουάτ Οκτάι.  Μέσα από την εκδήλωση  Digital Turkey 2023, ανακοίνωσε ότι η Τουρκία σχεδιάζει να χρησιμοποιήσει ψηφιακή ταυτότητα για διαδικτυακές δημόσιες υπηρεσίες, που θα είναι βασισμένη σε τεχνολογία blockchain. Επίσης η κυβερνητική ηλεκτρονική πύλη της Τουρκίας (e-Devlet) που χρησιμοποιείται για πρόσβαση σε πολλές δημόσιες υπηρεσίες, θα χρησιμοποιεί ένα ηλεκτρονικό αναγνωριστικό που θα επαληθεύει τους Τούρκους πολίτες κατά την σύνδεσή τους στις δημόσιες υπηρεσίες, το οποίο θα βασίζεται στην τεχνολογία blockchain. Ο αντιπρόεδρος της Τουρκίας ανέφερε ότι με την χρήση της τεχνολογίας blockchain οι διαδικτυακές υπηρεσίες θα είναι πολύ πιο ασφαλείς.

– Πολλά από τα ανταλλακτήρια τον τελευταίο καιρό βλέπουμε να δυσκολεύονται να ανταπεξέλθουν σε αυτή τη Bear αγορά που διανύουμε εδώ και έναν χρόνο. Με αποτέλεσμα να παίρνουν έκτακτα μέτρα για να μπορέσουν να ανταπεξέλθουν σε αυτή την δύσκολη κατάσταση. Αυτή τη φορά, μάλλον έχει σειρά το ανταλλακτήριο Huobi, που σχεδιάζει μαζικές απολύσεις και περικοπές μισθών των υπαλλήλων του, σύμφωνα με τον γνωστό στο χώρο της κρυπτογράφησης Κινέζο δημοσιογράφο, Colin Wu. Μάλιστα φημολογείται ότι μπορεί να απολυθεί ακόμα και το 50% του προσωπικού του. Ωστόσο τίποτα δεν είναι σίγουρο και περιμένουμε τις επίσημες ανακοινώσεις. Αξίζει να αναφέρουμε ότι το Huobi είναι ένα ανταλλακτήριο που είναι από το 2013 στον χώρο της κρυπτογράφησης και κατά το παρελθόν έχει αντιμετωπίσει και άλλες δυσκολίες, τις οποίες και κατάφερε να ξεπεράσει. Όπως το μεγάλο πρόβλημα της αναγκαστικής του μεταφοράς από την Κίνα στις Σεϋχέλλες.

Author Konstantinos