Η Metahood συγκεντρώνει κεφάλαιο ύψους 3 εκατομμύριων δολαρίων για να το επενδύσει στο Metaverse

Konstantinos
19 Ιανουαρίου 2023
886 Views
metahood

Η Metahood και το Metavesre

Είναι γνωστό ότι τον τελευταίο καιρό έχουν αναπτυχθεί πολλές πλατφόρμες που ασχολούνται με το Metaverse και τα NFTs. Στην αγορά των κρυπτονομισμάτων υπάρχουν αξιόλογα projects στον τομέα αυτόν. Ενδεικτικά αναφέρουμε δύο από τα μεγαλύτερα που δεν είναι αλλά από το Decentraland και το The Sandbox.

Σε κάποιους ψηφιακούς κόσμους του Web3, τα οικόπεδα και η ιδιοκτησία τους αντιπροσωπεύονται από NFTs, τα οποία οι χρήστες μπορούν ελεύθερα να αγοράσουν και να πουλήσουν. Αυτά τα οικόπεδα χρησιμεύουν συνήθως στη δημιουργία και τη λειτουργία ψηφιακών εμπειριών, που περιλαμβάνουν διαδραστικά παιχνίδια ή ακόμα και ψηφιακές επιχειρήσεις. Τα εν λόγω οικόπεδα μπορούν ακόμη να ενοικιαστούν δημιουργώντας παθητικά εισοδήματα για τους κατόχους τους.

Μια ακόμη πλατφόρμα του τομέα αυτού, η Metahood, έρχεται να ταράξει τα νερά, συγκεντρώνοντας κεφάλαιο 3 εκατομμυρίων δολαρίων με σκοπό να το επενδύσει στον τομέα του Metaverse. Η Metahood είναι μια πλατφόρμα που υποστηρίζει όλα τα projects που έχουν να κάνουν με το Metaverse και τα NFTs. Στο market place της θα μπορέσει κανείς να κάνει αγορές ή πωλήσεις οικοπέδων από διάφορα Metaverse projects αλλά και να καταχωρήσει NFTs που μπορεί να πωλούνται σε άλλες αγορές όπως το OpenSea ή το LooksRare. Χρησιμοποιεί έναν τρόπο παρουσίασης της ψηφιακής γης που βασίζεται σε έναν χάρτη ο οποίος εμφανίζει τα διαθέσιμα οικόπεδα, ενώ ταυτόχρονα παρουσιάζει και τα γύρω οικόπεδα. Έτσι δημιουργείται στον χρήστη μια αίσθηση της ευρύτερης περιοχής (ή γειτονιάς θα μπορούσαμε να πούμε), ενώ επισημαίνει ορόσημα και τάσεις πωλήσεων, ιδιοκτήτες γης σε κοντινή απόσταση και πολλά ακόμη.

Το επόμενο βήμα

Το Metahood εξελίσσεται συνεχώς, έχοντας σαν κύριο στόχο της να προσθέσει στην πλατφόρμα του όσα το δυνατόν περισσότερα projects ασχολούνται με τον τομέα του Metaverse και της αγοραπωλησίας ψηφιακής γης γενικότερα. Παράλληλα, σκοπεύει να δημιουργήσει έναν κόμβο για τους χρήστες του Web3 ώστε να ανακαλύπτουν πιο εύκολα τις εμπειρίες και τις δυνατότητες του Metaverse. Ο ιδρυτής της πλατφόρμας, Gwendall Esnault, δήλωσε: «Θέλουμε πραγματικά να παρέχουμε όσο το δυνατόν περισσότερες πληροφορίες για όταν αγοράζετε γη».

Πράγματι, εάν η εξέλιξη της ψηφιακής οικονομίας γενικότερα και της ψηφιακής κοινωνίας ειδικότερα συνεχιστεί με εκθετικούς ρυθμούς, όπως προβλέπεται, θα χρειαστεί ένας συγκεντρωτικός ιστότοπος που θα παρέχει υπηρεσίες διαφήμισης, ενημέρωσης και μεσιτείας για τις επιχειρήσεις και τους ιδιοκτήτες ψηφιακής γης, ψηφιακών ακινήτων αλλά και άλλων περιουσιακών στοιχείων, που θα δραστηριοποιούνται στο Metaverse. Βασιζόμενη σε αυτό το σκεπτικό, η Metahood συγκέντρωσε το κεφάλαιο των 3 εκατομμυρίων δολαρίων για να προχωρήσει στην υλοποίηση του όλου εγχειρήματος. Το κεφάλαιο αυτό θα χρησιμοποιηθεί αποκλειστικά για να βελτιωθεί και να μεγαλώσει η πλατφόρμα το συντομότερο δυνατόν.

Τα χρήματα που εξασφάλισε η Metahood, προήλθαν από διάφορους επενδυτές του χώρου, όπως τον συνιδρυτή του The Sandbox, Sébastien Borget, τον επικεφαλή του Sorare Growth Brian O’Hagan, τον συνιδρυτή της SuperRare, John Crain και τον παρουσιαστή blogger/podcast, Packy McCormick.

Κάποιοι δε δίστασαν να χαρακτηρίσουν την Metahood, ως τη μελλοντική Zillow του Metaverse. Για όσους δεν γνωρίζουν, να αναφέρουμε πως η Zillow είναι μια τεράστια αμερικάνικη Real Estate εταιρεία η οποία κάνει αγορές και πωλήσεις ακινήτων σε πολλά μέρη του πλανήτη, χρησιμοποιώντας το διαδίκτυο. Ιδρύθηκε το 2006 από τους Rich Barton και Lloyd Frink, οι οποίοι είναι πρώην στελέχη της Microsoft.

Η κίνηση της Metahood είναι καινοτόμα και πρωτοποριακή για το χώρο, ενώ ταυτοχρόνως σκοπεύει να παράσχει μια μοναδική υπηρεσία για τον τομέα του Metaverse. Αναμένονται οι εξελίξεις που σίγουρα θα ενθουσιάσουν τους λάτρεις του Web 3 και της blockchain τεχνολογίας.

Author Konstantinos