Χείρα βοηθείας: Εταιρείες κρυπτογράφησης προσφέρουν βοήθεια στη σεισμόπληκτη Τουρκία

Konstantinos
7 Φεβρουαρίου 2023
968 Views
doc.20230206.4506672.10450393

Ο φονικός σεισμός που έπληξε την Τουρκία με μέγεθος 7,8 Ρίχτερ, στις 6 Φεβρουαρίου, έχει προκαλέσει ένα κύμα υποστήριξης από κυβερνήσεις και εταιρείες σε όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένων αρκετών μεγάλων ανταλλακτηρίων κρυπτονομισμάτων όπως τα Bybit, Gate.io, BitMEX, Bitfinex και Binance.

Η καταστροφή είχε ως αποτέλεσμα ανυπολόγιστες υλικές ζημιές με περισσότερους από 2.300 θανάτους, χιλιάδες τραυματίες, με τον αριθμό των θυμάτων και των τραυματιών να αναμένεται να αυξηθεί σημαντικά όπως λένε οι ειδικοί.

Το BitMEX ήταν ένα από τα πρώτα ανταλλακτήρια που εξέφρασε δημόσια την υποστήριξή του στα θύματα του σεισμού. Σε ανάρτησή της στο Twitter, η πλατφόρμα εξέφρασε τα συλλυπητήριά της σε όσους επλήγησαν από την τραγωδία και δεσμεύτηκε να βοηθήσει οικονομικά, καλώντας όσους μπορούν να κάνουν το ίδιο.

Το ανταλλακτήριο Gate.io έχει αρχίσει να προετοιμάζει πακέτα βοήθειας για όσους επλήγησαν από τους σεισμούς, ανέφερε η εταιρεία στο Twitter, σημειώνοντας ότι «θα τα παραδώσει σε συντονισμό με τις αρχές».

Η Bybit έχει εκφράσει τη λύπη της για την είδηση και έχει στείλει τα συλλυπητήριά της σε όσους έχασαν μέλη της οικογένειας ή φίλους στην καταστροφή. Το ανταλλακτήριο επιβεβαίωσε ότι η βοήθειά του βρίσκεται ήδη καθ’ οδόν προς τις πληγείσες περιοχές και μετέφερε τις καλύτερες ευχές του σε όλους τους Τούρκους φίλους.

Η Bitfinex υποσχέθηκε επίσης την υποστήριξή της, ανακοινώνοντας ότι επεξεργάζεται ένα πακέτο βοήθειας και ότι θα παράσχει ενημερώσεις το συντομότερο δυνατό.

Εκτός από αυτά τα ανταλλακτήρια, η Binance, εκπροσωπούμενη από τον CEO Changpeng Zhao, έχει επίσης εκφράσει το ενδιαφέρον της να βοηθήσει και διερευνά τρόπους παροχής βοήθειας στα θύματα.

Και η πλατφόρμα φιλανθρωπίας κρυπτογράφησης, The Giving Block, ανέφερε αρκετές φιλανθρωπικές οργανώσεις που δέχονται δωρεές σε κρυπτονομίσματα και έχουν υποσχεθεί βοήθεια στην περιοχή.

Ο σεισμός στην Τουρκία ήταν μια τραγωδία που έχει επηρεάσει πολλούς ανθρώπους και η βιομηχανία κρυπτονομισμάτων έδειξε για άλλη μια φορά την υποστήριξή της σε όσους έχουν ανάγκη. Η απάντηση της βιομηχανίας στην καταστροφή στην Τουρκία είναι ένα θετικό σημάδι και μια απόδειξη της δύναμης του κλάδου να έχει θετικό αντίκτυπο στον κόσμο. Ο κλάδος της κρυπτογράφησης επικρίνεται συχνά για τη συσχέτισή του με παράνομες δραστηριότητες, αλλά γεγονότα όπως αυτό δείχνουν ότι ο κλάδος μπορεί να είναι μια δύναμη για το καλό και να κάνει σημαντική διαφορά στις ζωές των ανθρώπων.

Author Konstantinos