«Πρεσβεία Bitcoin» θα ανοίξει το Ελ Σαλβαδόρ στις ΗΠΑ

Konstantinos
16 Φεβρουαρίου 2023
1068 Views
Eλ Σαλβ1

Το Ελ Σαλβαδόρ, η χώρα που έκανε το Bitcoin νόμιμο χρήμα το 2021, επεκτείνει τη στρατηγική του για το Bitcoin ανοίγοντας μια «Πρεσβεία Bitcoin» στις Ηνωμένες Πολιτείες. Αυτή η νέα πρωτοβουλία αποτελεί μέρος μιας διακυβερνητικής συνεργασίας με την κυβέρνηση του Τέξας, η οποία στοχεύει να προωθήσει την υιοθέτηση του Bitcoin και να δημιουργήσει ένα γραφείο αντιπροσωπείας για το Ελ Σαλβαδόρ.

Η Milena Mayorga, η πρέσβης του Σαλβαδόρ στις Ηνωμένες Πολιτείες, ανακοίνωσε τα νέα της συνεργασίας με το Τέξας σε μια δήλωση στο Twitter στις 14 Φεβρουαρίου. Σύμφωνα με την Mayorga, στόχος της συνεργασίας είναι η επέκταση των εμπορικών και οικονομικών έργων ανταλλαγής μεταξύ Ελ Σαλβαδόρ και Τέξας.

Αυτή η ανακοίνωση έρχεται αφότου το Ελ Σαλβαδόρ άνοιξε την πρώτη Πρεσβεία Bitcoin στο Λουγκάνο της Ελβετίας τον Οκτώβριο του 2022, υποδεικνύοντας ότι το φαινόμενο των πρεσβειών Bitcoin γίνεται το επόμενο βήμα στα έθνη-κράτη και τις πόλεις που υιοθετούν το Bitcoin. Αυτές οι πρωτοβουλίες συνεπάγονται συνεργασία μεταξύ χωρών για την ανάπτυξη νέων πρωτοβουλιών, όπως η δημιουργία συμμαχιών μεταξύ τόπων που έχουν υιοθετήσει το Bitcoin.

Σύμφωνα με τον πρώην επικεφαλή στρατηγικής της Blockstream, Samson Mow, αυτό μπορεί να οδηγήσει στην ανάπτυξη νέων έργων που προωθούν την υιοθέτηση και την επέκταση του κλάδου Bitcoin.

 Η είδηση έρχεται εν μέσω νομοθετών του Τέξας που φέρεται να εξετάζουν ένα νέο νομοσχέδιο που ζητά «ένα γενικό σχέδιο για την επέκταση της βιομηχανίας blockchain». Η νομική πρωτοβουλία στοχεύει να μετατρέψει το Τέξας σε πρωτεύουσα κρυπτογράφησης της χώρας με την εισαγωγή αφορολόγητων αγορών με Bitcoin, μεταξύ άλλων προτάσεων.

Το Τέξας έχει αναδειχθεί ως μία από τις πιο φιλικές προς τα κρυπτονομίσματα πολιτείες των ΗΠΑ, ψηφίζοντας νόμους φιλικούς προς τα κρυπτονομίσματα που στοχεύουν στην προσαρμογή των εμπορικών νόμων στην καινοτομία του blockchain και στους κανονισμούς ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων. Επιπλέον, το Τέξας φιλοξενεί μερικούς από τους μεγαλύτερους εξορύκτες Bitcoin στη Βόρεια Αμερική, με μεγάλες εταιρείες εξόρυξης όπως η Riot Blockchain, η Core Scientific και η Genesis Digital Assets. Η παρουσία εξορύξεων Bitcoin στο Τέξας μπορεί να βοηθήσει την πολιτεία να γίνει κορυφαίος παίκτης στη βιομηχανία κρυπτογράφησης.

Το άνοιγμα μιας Πρεσβείας Bitcoin στις Ηνωμένες Πολιτείες είναι μια συναρπαστική εξέλιξη που θα βοηθήσει στην προώθηση της υιοθέτησης του Bitcoin παγκοσμίως. Θα επιτρέψει τη συνεργασία μεταξύ των χωρών και θα βοηθήσει στην ανάπτυξη νέων πρωτοβουλιών που προωθούν τη χρήση του Bitcoin στην καθημερινή ζωή.

Εν κατακλείδι

Η συνεργασία μεταξύ Ελ Σαλβαδόρ και Τέξας για τη δημιουργία μιας Πρεσβείας Bitcoin είναι ένα σημαντικό βήμα στην υιοθέτηση του Bitcoin. Η πρωτοβουλία θα προωθήσει την υιοθέτηση του Bitcoin και θα βοηθήσει στην ανάπτυξη νέων έργων που θα ωφελήσουν και τις δύο χώρες. Με το Τέξας να αναδεικνύεται ως μία από τις πιο φιλικές προς τα κρυπτονομίσματα πολιτείες των ΗΠΑ, η Πρεσβεία του Bitcoin είναι πιθανό να γίνει κορυφαίος παίκτης στη βιομηχανία κρυπτογράφησης.

Author Konstantinos