Η εκπαίδευση στην τεχνολογία κρυπτογράφησης και blockchain αποτελεί πλέον προτεραιότητα σε κορυφαία πανεπιστήμια

Konstantinos
25 Φεβρουαρίου 2023
1064 Views
Πανεπ. Harvard

Καθώς η δημοτικότητα των κρυπτονομισμάτων και της τεχνολογίας blockchain συνεχίζει να αυξάνεται, πολλά πανεπιστήμια δίνουν προτεραιότητα στην εκπαίδευση σε αυτούς τους τομείς. Όταν πολλοί άνθρωποι προσπαθούν να κατανοήσουν τον αντίκτυπο αυτών των τεχνολογιών στα χρηματοοικονομικά συστήματα και τις συναλλαγές, τα πανεπιστήμια ανταποκρίνονται στην πρόκληση προσφέροντας μαθήματα που καλύπτουν αυτή την ανάγκη.  

Από κορυφαία πανεπιστήμια έως μικρότερα κολέγια, πολλά ιδρύματα προσφέρουν τώρα μαθήματα στην τεχνολογία κρυπτονομισμάτων και blockchain.

Μία πρόσφατη έρευνα που διεξήχθη από το Study.com διαπίστωσε ότι περίπου τα δύο τρίτα των Αμερικανών γονέων και φοιτητών κολεγίου που ήταν εξοικειωμένοι με τα κρυπτονομίσματα πίστευαν ότι θα έπρεπε να διδάσκονται στα σχολεία ως υποχρεωτικό μάθημα. Σύμφωνα με δημοσκόπηση που πραγματοποιήθηκε από την Grayscale Investments σε συνεργασία με το The Harris Poll, περίπου το 53% των Αμερικανών θεωρούν τα κρυπτονομίσματα ως το μέλλον του χρήματος.

Αυτή η αισιόδοξη άποψη έδωσε ώθηση στα πανεπιστήμια να εισαγάγουν μαθήματα που σχετίζονται με τα κρυπτονομίσματα και την τεχνολογία blockchain. Με την άνοδο των συναλλαγών peer-to-peer και το μεταβαλλόμενο οικονομικό τοπίο, η κατανόηση αυτών των τεχνολογιών γίνεται όλο και πιο σημαντική. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο τα πανεπιστήμια ακολουθούν μια προληπτική προσέγγιση για την εκπαίδευση των φοιτητών σχετικά με τα κρυπτονομίσματα και την τεχνολογία blockchain. Προσφέροντας μαθήματα σε αυτούς τους τομείς, τα πανεπιστήμια δίνουν τη δυνατότητα στους φοιτητές να συμβαδίζουν με την εποχή και να είναι προετοιμασμένοι για το μέλλον της οικονομίας.

Μια επισκόπηση του περιεχομένου μαθημάτων κρυπτονομισμάτων

Τα μαθήματα Crypto έχουν σχεδιαστεί για να καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα θεμάτων που σχετίζονται με τα κρυπτονομίσματα και την τεχνολογία blockchain. Μία από τις θεμελιώδεις πτυχές αυτών των μαθημάτων είναι τα βασικά της τεχνολογίας blockchain. Αυτό είναι σημαντικό γιατί βοηθά τους μαθητές να κατανοήσουν πώς λειτουργούν τα συστήματα blockchain, τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματά τους. Για παράδειγμα, οι μαθητές μπορούν να κατανοήσουν πώς τα αποπληθωριστικά κρυπτονομίσματα, όπως το Bitcoin, περιορίζουν την προσφορά, αυξάνουν τη δυσκολία εξόρυξης, δημιουργούν σπανιότητα και αυξάνουν την αξία και την αγοραστική τους δύναμη με την πάροδο του χρόνου. Επιπλέον, οι μαθητές μπορούν να αποκτήσουν γνώσεις σχετικά με τους κινδύνους που συνδέονται με την επένδυση σε κρυπτονομίσματα, όπως η ακραία αστάθεια και οι παράγοντες που την ενεργοποιούν.

Τα μαθήματα κρυπτογράφησης που έχουν σχεδιαστεί για αρχάριους, συνήθως καλύπτουν τα βασικά της απόκτησης και  των συναλλαγών με κρυπτονομίσματα, την εξόρυξη κρυπτογράφησης, τη ρύθμιση, τη φορολογία, τα μέτρα ασφαλείας κατά τη χρήση ψηφιακών πορτοφολιών και τον τρόπο εντοπισμού απάτης. Τα πιο προχωρημένα μαθήματα, από την άλλη πλευρά, μπορεί να καλύπτουν στρατηγικές διαχείρισης κινδύνου και τεχνική ανάλυση. Τέτοια μαθήματα βοηθούν τους μαθητές να κατανοήσουν τους βαθύτερους μηχανισμούς της αγοράς κρυπτονομισμάτων και πώς να αποφύγουν σημαντικές απώλειες. Επιπλέον, πολλά μεγάλα πανεπιστήμια προσφέρουν μαθήματα που σχετίζονται με την κρυπτογράφηση για αρχάριο, μεσαίο και προχωρημένο επίπεδο. Ορισμένα προγράμματα έχουν ενσωματωθεί σε όλα τα τμήματα για να επιτρέψουν σε φοιτητές που ειδικεύονται σε άλλα μαθήματα να συμμετάσχουν σε αυτά. 

Κρύπτο και τεχνολογία blockchain σε κορυφαία πανεπιστήμια

Το πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ, όπου είναι ένα από τα παλαιότερα πανεπιστήμια στις Ηνωμένες Πολιτείες και ένα από τα πιο διάσημα στον κόσμο. Το Χάρβαρντ έχει προσθέσει στο πρόγραμμα σπουδών του, την εκπαίδευση blockchain. Σε αρχικό στάδιο το πανεπιστήμιο συνεργάστηκε με την Coursera η οποία ένας πάροχος μαζικών ανοικτών διαδικτυακών μαθημάτων, για να παράσχει έξι δωρεάν μαθήματα για κρυπτονομίσματα, που καλύπτουν τις βασικές αρχές μέχρι και ένα μέσο επίπεδο. 

Το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας, που βρίσκεται στη Λευκωσία της Κύπρου, παρέχει εξαιρετική εκπαίδευση σε κρυπτονομίσματα, συμπεριλαμβανομένου του Master of Science in Blockchain και Digital Currency για προχωρημένους φοιτητές που επιδιώκουν να γίνουν ειδικοί στον τομέα. Το πρόγραμμα εστιάζει σε συστήματα blockchain, προγραμματισμό ψηφιακών νομισμάτων, ασφάλεια κρυπτογραφικών συστημάτων και πολλά άλλα. Οι μαθητές μαθαίνουν επίσης για νόμους και κανονισμούς που σχετίζονται με τα blockchain και τα token economy.

Το πανεπιστήμιο Μασαχουσέτης, όπου είναι ένα από τα πιο αναγνωρισμένα πανεπιστήμια στον κόσμο και είναι γνωστό για το υψηλό επίπεδο έρευνας, τα ισχυρά ακαδημαϊκά προγράμματα και την υποδειγματική διδασκαλία. Στο πανεπιστήμιο διδάσκονται μαθήματα για την τεχνολογία blockchain και θεωρείται το κορυφαίο πανεπιστήμιο όσον αφορά την τεχνολογία blockchain. Στην πανεπιστημιούπολη, έχει ένα από τα παλαιότερα Bitcoin κλαμπ που ονομάζονται MIT Bitcoin Club, το οποίο χρησιμεύει ως το επίκεντρο των συζητήσεων blockchain στο πανεπιστήμιο. Επίσης το πανεπιστήμιο έχει κυκλοφορήσει και ένα περιοδικό για την τεχνολογία Blockchain, το οποίο διανέμεται δωρεάν. 

Εθνικό Πανεπιστήμιο Σιγκαπούρης. Κατατάχθηκε στην 11η θέση στην κατάταξη QS World University Rankings 2023. Το Εθνικό Πανεπιστήμιο της Σιγκαπούρης προσφέρει μια σειρά από προπτυχιακά και μεταπτυχιακά μαθήματα στον τομέα της τεχνολογίας κρυπτογράφησης και blockchain. Ένα από τα προγράμματα που ξεχωρίζει είναι το μάθημα εμπορικών εφαρμογών blockchain και απευθύνεται σε επαγγελματίες που ενδιαφέρονται να ενσωματώσουν την τεχνολογία για να ενισχύσουν τη διαφάνεια και την αποτελεσματικότητα. Το μάθημα καλύπτει θέματα όπως κατανεμημένα λογιστικά βιβλία, έξυπνα συμβόλαια και αρχιτεκτονική blockchain. Εκτός από αυτό, το πανεπιστήμιο προσφέρει επίσης μαθήματα σχετικά με το σχεδιασμό διακριτικών, τα οικονομικά και τη φιλοσοφία κρυπτογράφησης.

Το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια στο Μπέρκλεϋ, όπου είναι ένα από τα πιο περιζήτητα δημόσια πανεπιστήμια στον κόσμο, γνωστό για την υψηλή ερευνητική του δραστηριότητα και τα ισχυρά ακαδημαϊκά του προγράμματα. Έχει μια από τις υψηλότερες φήμες στην παγκόσμια βιομηχανία blockchain, προσφέροντας μαθήματα και ειδικές  έρευνες  για το blockchain.

Το Πολυτεχνείο του Χονγκ Κονγκ, είναι ένα ίδρυμα που χρηματοδοτείται από την κυβέρνηση που βρίσκεται στην περιοχή Χουνγκ Χομ του Χονγκ Κονγκ. Παρέχει ένα ευρύ φάσμα μαθημάτων τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, συμπεριλαμβανομένων προηγμένων προγραμμάτων στην τεχνολογία blockchain. Ένα τέτοιο πρόγραμμα είναι το Master of Science in Blockchain Technology, σχεδιασμένο για φοιτητές με προηγούμενες γνώσεις κρυπτογράφησης και blockchain. Το μάθημα επικεντρώνεται στην ανάλυση, δημιουργία και εφαρμογή τεχνολογιών blockchain για την υποστήριξη υπηρεσιών fintech.

Author Konstantinos