Μία μεγάλη ποδοσφαιρική ιταλική ομάδα, η AS Roma, προσθέτει ‘’Crypto’’ ως τρόπο πληρωμής για τα εμπορεύματα της

Konstantinos
3 Μαρτίου 2023
998 Views
Ρόμα

Η  AS Roma, ένας από τους κορυφαίους ιταλικούς ποδοσφαιρικούς συλλόγους, ανακοίνωσε ότι θα δέχεται πληρωμές στα καταστήματα της με DigitalBits (XDB), το αυτοαποκαλούμενο «κορυφαίο blockchain για επωνυμίες». Η κίνηση είναι ένα σημαντικό βήμα για την κοινότητα του DigitalBits, η οποία επιδιώκει να προωθήσει την υιοθέτηση της τεχνολογίας κρυπτονομισμάτων και Web3.

Η ανακοίνωση έγινε στις 2 Μαρτίου, στην επίσημη ιστοσελίδα της ομάδας και σύμφωνα με αυτήν, οι πελάτες θα μπορούν πλέον να χρησιμοποιούν το DigitalBits για να αγοράσουν επώνυμα εμπορεύματα της Roma σε πέντε από τα εμβληματικά καταστήματα λιανικής του κλαμπ (Via del Corso, Piazza Colonna, Ottaviano, Porta di Roma και Fan zone στο Stadio Olimpico).

Οι πληρωμές μπορούν να διεκπεραιωθούν μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα, μέσω του ψηφιακού πορτοφολιού AstraX σαρώνοντας έναν κωδικό QR. Kαι όσοι πελάτες ακολουθήσουν αυτόν τον τρόπο πληρωμής, με το διακριτικό XDB, θα μπορούν να λαμβάνουν επιστροφή 10/% σε XDB. Όπως ανέφερε ο σύλλογος της Roma, η διαδικασία γίνεται μέσω του Blockchain DigitalBits με την υποστήριξη του CoinBar Pay και είναι πλήρως αποκεντρωμένη, χωρίς παρεμβάσεις τρίτων ή απόκτηση προσωπικών δεδομένων.

Ο Daniele Mensi, Διευθύνων Σύμβουλος του DigitalBits Foundation, δήλωσε ότι: «Αυτό είναι ένα μεγάλο βήμα για την κοινότητα του DigitalBits καθώς προσπαθούμε να προωθήσουμε την υιοθέτηση της κρυπτογράφησης και του Web3. Ως ένας από τους κορυφαίους ποδοσφαιρικούς συλλόγους στον κόσμο με εκατομμύρια οπαδούς σε όλο τον κόσμο, είναι το τέλειο επόμενο βήμα σε αυτή τη συνεργασία που εστιάζει στα προϊόντα να παρέχουμε μια φιλική προς τον καταναλωτή εμπειρία ενσωμάτωσης στην επόμενη γενιά χρηστών web3». 

Η κίνηση της AS Roma να δέχεται πληρωμές σε κρυπτονομίσματα είναι μέρος μιας αυξανόμενης τάσης μεταξύ των επιχειρήσεων και των επωνυμιών, που θέλουν να προωθήσουν την υιοθέτηση κρυπτονομισμάτων. Μία από τις μεγαλύτερες προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις είναι η υψηλή αστάθεια των τιμών των κρυπτονομισμάτων, γεγονός που καθιστά δύσκολη τη χρήση τους ως μέσο συναλλαγής. Για την αντιμετώπιση αυτού του προβλήματος, πολλές επιχειρήσεις έχουν αναπτύξει λύσεις που μετατρέπουν τα κρυπτονομίσματα σε fiat, στα σημεία πώλησης. Ωστόσο, οι περισσότερες από αυτές τις λύσεις απαιτούν ‘’κεντρική φύλαξη’’ των crypto του καταναλωτή, ακυρώνοντας μεγάλο μέρος του σκοπού της τεχνολογίας peer-to-peer του blockchain. Επομένως, ενώ αυτές οι υπηρεσίες μπορεί να παρέχουν μια προσωρινή λύση στο πρόβλημα της αποδοχής κρυπτονομισμάτων, το κάνουν με το κόστος της θυσίας των ίδιων των πλεονεκτημάτων που κάνουν τα κρυπτονομίσματα μοναδικά. Ως εκ τούτου, οι επιχειρήσεις και οι προγραμματιστές θα πρέπει να επικεντρωθούν στη δημιουργία λύσεων που επιτρέπουν τις συναλλαγές peer-to-peer χωρίς την ανάγκη κεντρικής φύλαξης. Μόνο τότε μπορούμε να συνειδητοποιήσουμε πλήρως τις δυνατότητες της τεχνολογίας blockchain και των κρυπτονομισμάτων.

Με την αποδοχή του DigitalBits ως πληρωμή, η AS Roma προσφέρει στους πελάτες της έναν τρόπο να χρησιμοποιούν κρυπτονομίσματα με τρόπο ασφαλή, αποκεντρωμένο και αποτελεσματικό. Η χρήση του DigitalBits σημαίνει ότι οι πελάτες μπορούν να απολαμβάνουν τα οφέλη των crypto χωρίς να ανησυχούν για υψηλές χρεώσεις, αργούς χρόνους συναλλαγών ή την ανάγκη για κεντρική φύλαξη. Βοηθά επίσης στην προώθηση της υιοθέτησης των κρυπτονομισμάτων και του Web3, δείχνοντας στους καταναλωτές πώς μπορούν να χρησιμοποιηθούν αυτές οι τεχνολογίες στην καθημερινή τους ζωή. Η Roma δεν είναι η πρώτη αθλητική ομάδα που ασπάζεται τα κρυπτονομίσματα. Στο παρελθόν, έχουμε δει αθλητικά franchise και ομάδες σε όλο τον κόσμο να δέχονται κρυπτονομίσματα ως πληρωμή για εισιτήρια, εμπορεύματα, ακόμη και μισθούς παικτών. Ωστόσο, η υιοθέτηση των crypto από έναν κορυφαίο ιταλικό ποδοσφαιρικό σύλλογο είναι σημαντική, καθώς υπογραμμίζει την αυξανόμενη αποδοχή των κρυπτονομισμάτων στις επιχειρήσεις.

Συνοψίζοντας

Η υιοθέτηση των DigitalBits από την AS Roma είναι μια θετική εξέλιξη για τον κλάδο των crypto. Παρέχοντας ένα ασφαλές, αποκεντρωμένο και αποτελεσματικό μέσο πληρωμής, το DigitalBits συμβάλλει στην προώθηση της υιοθέτησης των κρυπτονομισμάτων και του Web3. Αυτή η κίνηση της Roma είναι πιθανό να ενθαρρύνει και άλλες επιχειρήσεις και επωνυμίες να ακολουθήσουν το παράδειγμά της και να υιοθετήσουν τα κρυπτονομίσματα ως μέσο πληρωμής. Καθώς η υιοθέτηση των κρυπτονομισμάτων και του Web3 συνεχίζει να αυξάνεται, είναι πολύ πιθανό να δούμε περισσότερες επιχειρήσεις και επωνυμίες να προσφέρουν ως επιλογή πληρωμής τα κρυπτονομίσματα στους πελάτες τους.

Author Konstantinos