Η Binance σταμάτησε προσωρινά τις αναλήψεις Bitcoin λόγω συμφόρησης στο δίκτυο

Konstantinos
8 Μαΐου 2023
915 Views
Homem sentado em pilha de moedas

Η Binance, το Νο1 ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων στον κόσμο, διέκοψε στις 7 Μαΐου προσωρινά τις αναλήψεις Bitcoin λόγω συμφόρησης στο δίκτυο Bitcoin. Αυτή η ανακοίνωση ήρθε εν μέσω αναφορών για περισσότερες από 400.000 συναλλαγές που περίμεναν να διεκπεραιωθούν στο Bitcoin mempool. Η Binance ξεκίνησε τις αναλήψεις Bitcoin μετά από σχεδόν μιάμισης ώρας διακοπής.

Το mempool, γνωστό ως «περιοχή αναμονής» για τις εισερχόμενες συναλλαγές, είναι το πρώτο σημείο επαφής για κάθε νέα συναλλαγή στο δίκτυο Bitcoin. Οι συναλλαγές στο mempool επαληθεύονται ανεξάρτητα από κάθε κόμβο στο δίκτυο πριν προστεθούν στο blockchain. Η αύξηση των συναλλαγών BRC-20 πιστεύεται ότι είναι ο λόγος πίσω από τη συμφόρηση στο mempool. Το πρότυπο διακριτικών BRC-20 εισήχθη πρόσφατα ως πειραματικό πρότυπο διακριτικών που επιτρέπει στους χρήστες να δημιουργούν και να μεταφέρουν ανταλλάξιμα διακριτικά στο blockchain Bitcoin. Το BRC-20 γίνεται μια δημοφιλής πλατφόρμα για meme tokens, με το Pepe (PEPE) να είναι το πιο πρόσφατο παράδειγμα. Το Pepe meme token σύμφωνα με το CoinMarketCap έχει παρουσιάσει  αύξηση περίπου 300% την τελευταία εβδομάδα, ωστόσο  τις  τελευταίες ημέρες να αναφέρουμε ότι παρουσίασε κάποια πτώση, καθώς οι φάλαινες επωφελήθηκαν από την πρόσφατη εισαγωγή του στη Binance. Αρκετά ανταλλακτήρια κρυπτονομισμάτων, συμπεριλαμβανομένων των Huobi, MEXC Global, Bitget και Gate.io, παρουσίασαν τα ζεύγη συναλλαγών PEPE πριν από δύο εβδομάδες, προκαλώντας φρενίτιδα γύρω από το διακριτικό. Η άνοδος των meme tokens οδήγησε σε αύξηση των τελών συναλλαγών Bitcoin, τα οποία έφθασαν στο υψηλότερο σημείο των τελευταίων δύο ετών στις 3 Μαΐου, με το συνολικό ποσό των τελών που καταβλήθηκαν στο blockchain Bitcoin να φτάνει τα 3,5 εκατομμύρια δολάρια.

Από την εισαγωγή του Dogecoin το 2013, τα memecoins έχουν γίνει σημαντικό μέρος του κόσμου των κρυπτονομισμάτων, χτίζοντας  αλλά και καταστρέφοντας περιουσίες θα λέγαμε. Η Investopedia ορίζει το memecoin ως ένα κρυπτονόμισμα που αντιπροσωπεύεται «με κωμικά ή κινούμενα meme, τα οποία υποστηρίζονται από ενθουσιώδεις διαδικτυακούς εμπόρους και οπαδούς». Αυτός ο ορισμός περιγράφει με ακρίβεια την πρόσφατη αύξηση της δημοτικότητας του Pepe και άλλων memecoins, η οποία οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στη διαφημιστική εκστρατεία και στις υποσχόμενες αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Εν κατακλείδι

Η συμφόρηση στο Bitcoin mempool και η αναστολή των αναλήψεων Bitcoin από την Binance είναι οι τελευταίες ενδείξεις της αυξανόμενης δημοτικότητας των meme coins στον κόσμο των κρυπτονομισμάτων. Η αύξηση των προμηθειών συναλλαγών είναι μια σαφής ένδειξη της υψηλής ζήτησης για διακριτικά BRC-20, τα οποία γίνονται κόμβος για meme. Μένει να δούμε αν αυτή η τάση θα συνεχιστεί ή αν τα meme tokens είναι απλώς μια περαστική μόδα στον κόσμο των κρυπτονομισμάτων.

Author Konstantinos