Η Συνέλευση της Νέας Υόρκης προτείνει νομοσχέδιο για πληρωμή φόρων, ενοικίων, προστίμων.. με κρυπτονομίσματα

Konstantinos
28 Ιανουαρίου 2023
969 Views
ΝΥ Btc

Ένα νέο νομοσχέδιο εισήχθη στη γερουσία της Νέας Υόρκης στις 26 Ιανουαρίου, που στοχεύει να καταστήσει ορισμένα κρυπτονομίσματα νομική μορφή πληρωμής για τις κρατικές υπηρεσίες στην πολιτεία.

Το νομοσχέδιο Α523 της συνέλευσης της Πολιτείας της Νέας Υόρκης εισήχθη από το μέλος της Δημοκρατικής Συνέλευσης Κλάιντ Βανέλ, ο οποίος είναι γνωστό ότι είναι ένας «φιλικός προς τα κρυπτονομίσματα» πολιτικός. Ωστόσο, πολλά μέλη του κόμματος του Βάνελ έχουν εκφράσει την αντίθεσή τους στα κρυπτονομίσματα λόγω ανησυχιών για τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις τους και την πιθανή χρήση τους για φοροδιαφυγή κυρώσεων.

Το νομοσχέδιο, εάν ψηφιστεί, θα επιτρέψει στις κρατικές υπηρεσίες να δέχονται κρυπτονομίσματα όπως Bitcoin, Ethereum, Litecoin και Bitcoin Cash ως πληρωμή για αστικές ποινές, πρόστιμα, φόρους και άλλα τέλη.  Συγκεκριμένα η νομοθεσία ορίζει το κρυπτονόμισμα ως «κάθε μορφή ψηφιακού νομίσματος στο οποίο χρησιμοποιούνται τεχνικές κρυπτογράφησης για τη ρύθμιση της δημιουργίας μονάδων νομίσματος και την επαλήθευση της μεταφοράς κεφαλαίων, που λειτουργούν ανεξάρτητα από μια κεντρική τράπεζα».

Το νομοσχέδιο θα επιτρέψει στο κράτος να συνάψει οικειοθελώς συμφωνίες με εκδότες κρυπτονομισμάτων για να παρέχει στους πολίτες ένα μέσο πληρωμής φόρων, ενοικίων και προστίμων με κρυπτονομίσματα.  Ωστόσο, οι κρατικές υπηρεσίες δεν θα δεσμεύονται νομικά να αποδεχτούν τέτοιες συναλλαγές.

Αυτό το νομοσχέδιο ακολουθεί μια παρόμοια πρόταση που εισήχθη πρόσφατα στην Αριζόνα από τη γερουσιαστή Γουέντι Ρότζερς. Όπου και το νομοσχέδιο της Αριζόνα στοχεύει να  καταστήσει το Bitcoin και άλλα κρυπτονομίσματα νόμιμο χρήμα σε όλη την πολιτεία και να επιτρέψει στις κρατικές υπηρεσίες να συνάψουν συμφωνίες με εκδότες κρυπτονομισμάτων για να παρέχουν στους πολίτες μια οδό για να πληρώνουν φόρους, ενοίκια και πρόστιμα με κρυπτονομίσματα.

Η εισαγωγή αυτών των νομοσχεδίων στη Νέα Υόρκη και την Αριζόνα σηματοδοτεί ένα σημαντικό βήμα προς την επικρατούσα αποδοχή των κρυπτονομισμάτων ως νόμιμο μέσο πληρωμής. Υπογραμμίζει επίσης μια αυξανόμενη τάση μεταξύ των κρατών να διερευνήσουν τη χρήση των κρυπτονομισμάτων ως μέσο πληρωμής για κρατικές υπηρεσίες. Καθώς η βιομηχανία κρυπτογράφησης συνεχίζει να αναπτύσσεται και να εξελίσσεται, θα είναι ενδιαφέρον να δούμε αν και άλλες πολιτείες θα ακολουθήσουν τα βήματα της Νέας Υόρκης και της Αριζόνα για να καταστήσουν τα κρυπτονομίσματα ως νόμιμη μορφή πληρωμής.  Είναι πολύ σημαντικό για την κοινότητα της κρυπτογράφησης να προτείνονται τέτοια νομοσχέδια,  σε τόσο μεγάλες χώρες, αλλά το μεγάλο βήμα θα είναι να περάσουν κι όλας αυτά τα νομοσχέδια.

Κλάιντ Βανέλ, «Φιλικός προς τα κρύπτο»

Ο Κλάιντ Βανέλ είναι γεννημένος το 1974, στη Νέα Υόρκη.  Είναι μέλος της Συνέλευσης της Πολιτείας της Νέας Υόρκης και υπήρξε ένθερμος υποστηρικτής για τη χρήση και την υιοθέτηση της τεχνολογίας κρυπτονομισμάτων και blockchain. Έχει εισαγάγει αρκετά νομοσχέδια που σχετίζονται με την κρυπτογράφηση και το blockchain, συμπεριλαμβανομένου ενός που θα δημιουργήσει μια ομάδα εργασίας για τη μελέτη της χρήσης του blockchain στις κυβερνητικές λειτουργίες. Υποστηρίζει επίσης την ανάπτυξη ενός ρυθμιστικού πλαισίου για επιχειρήσεις κρυπτογράφησης και blockchain στην πολιτεία. Ο Vanel πιστεύει ότι η τεχνολογία έχει τη δυνατότητα να φέρει επανάσταση στον τρόπο λειτουργίας της κυβέρνησης και των επιχειρήσεων και δεσμεύεται να βοηθήσει τη Νέα Υόρκη να παραμείνει στην πρώτη γραμμή αυτής της τεχνολογικής προόδου.

Author Konstantinos