Το MatchBoxDAO δημιουργεί esports εμπειρία για προγραμματιστές του Web3

Konstantinos
20 Ιανουαρίου 2023
979 Views
Μatchbox2
«Το Παγκόσμιο Κύπελλο των εταιρειών Web3».

Η Matchbox

Το MatchboxDAO, ένα οικοσύστημα παιχνιδιών που βασίζεται στο λογισμικό της εταιρείας Starkware, έχει καταφέρει από το καλοκαίρι του 2022 μέχρι σήμερα να συγκεντρώσει πολλά εκατ. δολάρια, για την ανάπτυξη παιχνιδιών blockchain. Η StarkWare Industries έχει έδρα το Ισραήλ και ειδικεύεται στην κρυπτογραφία, στον τομέα του gaming. Αναπτύσσει τεχνολογία που συμπιέζει πληροφορίες για να αντιμετωπίσει το πρόβλημα επεκτασιμότητας του blockchain και λειτουργεί στην πλατφόρμα του Ethereum.

Το DAO (από τα αρχικά των λέξεων της φράσης Decentralized Autonomous Organization, που μπορεί να μεταφραστεί στα ελληνικά ως αποκεντρωμένος αυτόνομος οργανισμός) του Matchbox εστιάζει συγκεκριμένα στην ανάπτυξη εργαλείων για παιχνίδια. Πρόκειται στην ουσία για μια ομάδα προγραμματιστών, καλλιτεχνών και σχεδιαστών που χτίζουν υποδομές gaming με το StarkNet (ένα λογισμικό της StarWare).  Η MatchboxDAO λοιπόν ανακοίνωσε μέσω του επίσημου λογαριασμού της στο Twitter την κυκλοφορία του MatchBox Arena. Πρόκειται για μιας εμπειρίας esports ειδικά κατασκευασμένη για τη συμμετοχή αξιόλογων προγραμματιστών.

Το MatchBox Arena

Το MatchBox Arena είναι μία πλατφόρμα γενικής ψυχαγωγίας που σχετίζεται με παιχνίδια. Τις Κυριακές 22 και 29 Ιανουαρίου θα παρουσιάσει το τουρνουά,  0xMonaco: ‘’Τιτανομαχία”, όπου θα συγκεντρώσει κορυφαίους προγραμματιστές του Web3 από projects κρυπτογράφησης όπως το Uniswap, το Ledger, το  Polygon,  το Near, το Chainlink κ.α. με σκοπό να ανακαλύψει ποια εταιρεία έχει την καλύτερη τεχνική ομάδα.

Το όλο εγχείρημα χαρακτηρίστηκε από τους σχεδιαστές του ως το «Παγκόσμιο Κύπελλο των εταιρειών Web3».

Το συγκεκριμένο παιχνίδι που θα αγωνιστούν θα είναι ένα παιχνίδι αγώνων ταχύτητας. Κάθε παιχνίδι περιλαμβάνει 3 αυτοκίνητα (3 παίκτες) που αντιπροσωπεύουν ένα έξυπνο συμβόλαιο για το οποίο οι προγραμματιστές του Web3 που θα συμμετάσχουν θα πρέπει να σχεδιάσουν την καλύτερη στρατηγική πριν τον αγώνα για να να κερδίσουν. Νικητής, είναι το αυτοκίνητο που θα περνάει πρώτο την γραμμή τερματισμού. Σύμφωνα με τους διοργανωτές το παιχνίδι θα μοιάζει με το ‘’Mario Kart’’.

Η ομάδα του MatchBox δήλωσε επίσης πως η όλη αναμέτρηση θα μεταδοθεί ζωντανά και θα περιλαμβάνει σχολιαστές όπως στα sports. Οι παίκτες μπορούν να εισέλθουν στην αρένα, να ανεβάσουν τη στρατηγική των κωδικών τους και να συμμετέχουν σε γύρους αναμετρήσων με άλλους παίκτες. Επιπλέον, παίκτες και θεατές θα μπορούν να παρακολουθούν την πρόοδο της αγαπημένης τους ομάδας μέσω ενός πίνακα κατάταξης καθώς και να παρακολουθούν βίντεο με επαναλήψεις των αγώνων.

Το MatchBoxDAO υποσχέθηκε να δημιουργήσει μια ευχάριστη εμπειρία για τους προγραμματιστές και να διασκεδάσει τους θεατές, μέσω βίντεο που απεικονίζουν την πραγματική λογική του κώδικα που θα κατασκευάζουν οι συμμετέχοντες κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού. Μάλιστα δήλωσαν πως το 0xMonaco είναι η αρχή και θα υπάρξουν και μελλοντικά παιχνίδια τέτοιου είδους που θα απαιτήσουν όλο και υψηλότερες τεχνικές δεξιότητες, όπως δημιουργικότητα και γρήγορη προσαρμοστικότητα. Σχεδιάζει να δημιουργηθούν κι άλλα τέτοιου είδους κλειστά τουρνουά, για τις καλύτερες ομάδες προγραμματιστών του Web3, ενώ θα υπάρχει ανοιχτή πρόσκληση για όσους θα ήθελαν να συμμετάσχουν.

Σε γενικές γραμμές παρατηρείται ότι η blockchain τεχνολογία και το Web3 εξελίσσεται συνεχώς επηρεάζοντας άμεσα τον κόσμο των παιχνιδιών. Οι δε προγραμματιστές αυτών των παιχνιδιών εφευρίσκουν συνεχώς νέους τρόπους για να προσελκύσουν το ενδιαφέρον προς τις πλατφόρμες τους και να κερδίσουν δημοτικότητα και χρήματα.

Προς επίρρωση των παραπάνω, αξίζει να αναφέρουμε ότι στις 7 Ιανουαρίου, η Cointelegraph ανέφερε πως η τεχνητή νοημοσύνη θα μπορούσε να επηρεάσει άμεσα τα παιχνίδια που βασίζονται στο Web3. Η OpenAI (ένα μη κερδοσκοπικό ερευνητικό εργαστήριο με έδρα το Σαν Φρανσίσκο που σαν αποστολή του έχει να διασφαλίσει πως η τεχνητή νοημοσύνη ωφελεί όλη την ανθρωπότητα) θα μπορούσε ενδεχομένως να δώσει τα εργαλεία στους προγραμματιστές να δημιουργήσουν πιο ανεπτυγμένα projects που θα σχετίζονται με κάθε πτυχή της ανθρώπινης δημιουργικότητας, όπως η τέχνη αλλά και το gaming, οδηγώντας τους παίκτες σε μια πιο καθηλωτική και πλούσια εμπειρία.

Author Konstantinos