Ακυρώνεται η εξαγορά της FTX από την Binance

Konstantinos
10 Νοεμβρίου 2022
1102 Views
adobestock iryna budanova 1 1 media library original 1200 800 media library original 1200 800 media library original 1200 800

Η είδηση

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στον χώρο των κρυπτονομισμάτων. Μια μέρα αφότου η Binance ανακοίνωσε την πρόθεσή της να εξαγοράσει το ανταγωνιστικό της ανταλλακτήριο FTX, για ένα άγνωστο ποσό, η εταιρεία αποχώρησε από τη συμφωνία.

«Η ελπίδα μας ήταν να μπορέσουμε να υποστηρίξουμε τους πελάτες της FTX για την παροχή ρευστότητας, αλλά τα ζητήματα είναι πέρα ​​από τον έλεγχό μας ή την ικανότητά μας να βοηθήσουμε», είπε η Binance σε μια δήλωση, η οποία αναφέρθηκε αρχικά από την Wall Street Journal και ανήρτησε στο Twitter λίγα λεπτά αργότερα.

Όλα όσα συνέβησαν μέχρι την τελική απόφαση

Όταν ο Διευθύνων Σύμβουλος της Binance Changpeng Zhao ανακοίνωσε τη συμφωνία την περασμένη Τρίτη, προειδοποίησε ότι θα εκκρεμούσε η τελική εξαγορά μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία με τη δέουσα επιμέλεια. Σε μια επιστολή που εστάλη στους υπαλλήλους της Binance το πρωί της Τετάρτης, και κοινοποιήθηκε στο Twitter, ο Zhao τόνισε ότι η συμφωνία δεν είχε ακόμη οριστικοποιηθεί. Στο ενδιάμεσο, ζήτησε από τους υπαλλήλους της Binance να μην διαπραγματεύονται το FTT, το εγγενές κρυπτονόμισμα της FTX.

«Μόλις τελείωσα την κλήση με την SBF χθες, ζήτησα από την ομάδα μας να σταματήσει τις πωλήσεις ως οργανισμός», έγραψε. «Ναι, έχουμε κάποια (FTT), αλλά αυτό είναι εντάξει. Το πιο σημαντικό είναι ότι πρέπει να κρατήσουμε τους εαυτούς μας σε υψηλότερα πρότυπα από ότι συμβαίνει ακόμη και στις τράπεζες».

Το FTT token συνέχισε να καταρρέει, παρόλο που γνώρισε μια σύντομη άνοδο αμέσως μετά την είδηση ​​της εκκρεμούς συμφωνίας. Μερικές εταιρείες επέλεξαν να αποστασιοποιηθούν από την FTX, όπως η Crypto.com, Tether, Coinbase και Genesis.

Δεν φαίνεται «Φως στο Τούνελ»

Εάν η συμφωνία της Binance με την FTX είχε ολοκληρωθεί, θα είχε συνδέσει τα δύο μεγαλύτερα κεντρικά ανταλλακτήρια κρυπτονομισμάτων στον κλάδο. Η εξαγορά αυτή στην παρούσα φάση θα ήταν σωτήρια για τα χρήματα του κόσμου, αλλά με τα δισεκατομμύρια δολάρια σε χρέη που έχει η FTX είναι σχεδόν αδύνατον κάποιος να την εξαγοράσει.

Από την άλλη πλευρά, πίσω από την FTX υπάρχουν κάποιοι κολοσσοί, όπως η Blackrock, που θα μπορούσαν εύκολα εάν επιθυμούσαν να την αγοράσουν και να την σώσουν. Αλλά σίγουρα δεν γνωρίζουμε τι οικονομικά συμφέροντα παίζονται ‘’κάτω από το τραπέζι’’  και δεν παρέχεται αυτή η βοήθεια ως προς το συγκεκριμένο ανταλλακτήριο. Ίσως όλο αυτό να ήταν και ένα εσκεμμένο χτύπημα ως προς την FTX λόγω διαφόρων συμφερόντων, αλλά ίσως να μην το μάθουμε και ποτέ!

Επομένως, με την τροπή που πήραν τα πράγματα το σχέδιο διάσωσης για την FTX φαίνεται να βαλτώνει. Όμως επειδή τίποτα δεν είναι και σίγουρο, καθώς οι εξελίξεις διαδέχονται η μία την άλλη, πάντα θα υπάρχει μία μικρή πιθανότητα διάσωσης μέχρι το οριστικό αποτέλεσμα για την τύχη του ανταλλακτηρίου, με τους επενδυτές του χώρου να αναμένουν με αγωνία τις εξελίξεις.

Author Konstantinos