Οι Αργεντινοί μπορούν τώρα να αγοράσουν προϊόντα στην Κεντρική Αγορά του Μπουένος Άιρες με USDT

Konstantinos
22 Μαΐου 2023
775 Views
FwaY2hOXwAAYbdw

Η Κεντρική Αγορά της Αργεντινής, βασικός προμηθευτής για πάνω από 12 εκατομμύρια ανθρώπους κάθε μήνα, έχει αγκαλιάσει τον κόσμο των ψηφιακών νομισμάτων. Μέσω μιας στρατηγικής συνεργασίας μεταξύ του εκδότη stablecoin Tether και της Kripton Market, μιας πλατφόρμας με υπηρεσίες crypto, οι εταιρείες που δραστηριοποιούνται στην Κεντρική Αγορά μπορούν τώρα να δέχονται και να πληρώνουν λογαριασμούς χρησιμοποιώντας ένα από τα  κορυφαία stablecoin, το USDT. Αυτή η πρωτοποριακή συνεργασία όχι μόνο διευκολύνει τις συναλλαγές αλλά παρέχει επίσης ένα ξεχωριστό μέσο για τους Αργεντινούς να αγοράζουν προϊόντα, καθιστώντας την Κεντρική Αγορά του Μπουένος Άιρες μία από τις μεγαλύτερες πρωτοπόρους στη βιομηχανία φρούτων και λαχανικών της Λατινικής Αμερικής

Η ενοποίηση USDT ενισχύει την ευελιξία της Κεντρικής Αγοράς

Με αυτή τη συνεργασία, οι επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην Κεντρική Αγορά αποκτούν τη δυνατότητα να ενστερνιστούν τα πλεονεκτήματα των ψηφιακών νομισμάτων. Μπορούν να δεχτούν πληρωμές και να διακανονίσουν λογαριασμούς χρησιμοποιώντας USDT, ακόμη και να διαθέσουν ένα ποσοστό των μισθών των εργαζομένων στο stablecoin. Αυτή η καινοτόμος προσέγγιση ενισχύει την οικονομική ευελιξία και την αποτελεσματικότητα για τις περισσότερες από 500 εταιρείες χονδρικής της αγοράς, οι οποίες συλλογικά καλύπτουν τις ανάγκες περισσότερων από 12 εκατομμυρίων ανθρώπων κάθε μήνα. Επιπλέον, η Κεντρική Αγορά παρέχει ευκαιρίες απασχόλησης για περισσότερα από 2.000 άτομα, καθιστώντας αυτή τη συνεργασία ακόμη πιο αποτελεσματική.

Μείωση του κόστους διαμεσολάβησης και της αστάθειας της αγοράς

Η συνεργασία μεταξύ της Tether και της KriptonMarket όχι μόνο απλοποιεί τις συναλλαγές εντός της Κεντρικής Αγοράς, αλλά αντιμετωπίζει επίσης δύο κρίσιμες προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι συμμετέχοντες στην αγορά. Πρώτον, μειώνει το κόστος διαμεσολάβησης εξαλείφοντας την ανάγκη για παραδοσιακούς χρηματοπιστωτικούς μεσάζοντες, όπως οι τράπεζες, να διευκολύνουν τις συναλλαγές. Αξιοποιώντας την τεχνολογία blockchain και τα κρυπτονομίσματα, οι εταιρείες μπορούν να πραγματοποιούν απευθείας συναλλαγές, μειώνοντας το περιττό κόστος και βελτιώνοντας τη συνολική κερδοφορία. Δεύτερον, η χρήση του USDT εισάγει μια επιλογή πληρωμής συνδεδεμένη με το δολάριο Ηνωμένων Πολιτειών, προσφέροντας ένα σταθερό και αξιόπιστο μέσο ανταλλαγής. Αυτή η σταθερότητα προστατεύει τις επιχειρήσεις από την εγγενή αστάθεια των παραδοσιακών κρυπτονομισμάτων, η οποία είναι ιδιαίτερα κρίσιμη στο τρέχον οικονομικό τοπίο της Αργεντινής. Η χώρα παλεύει με τον υπερπληθωρισμό και τη σημαντική υποτίμηση του τοπικού νομίσματος, πέσο. Τον Απρίλιο, ο πληθωρισμός εκτινάχθηκε στο 108,8% σε ετήσια βάση, φθάνοντας στο υψηλότερο επίπεδό του από το 1991. Ακόμη και όταν η κεντρική τράπεζα της Αργεντινής αύξησε το βασικό της επιτόκιο στο 97%, αγωνίστηκε να χαλιναγωγήσει την επίμονη κλιμάκωση των τιμών. Χρησιμοποιώντας το USDT, οι εταιρείες στην Κεντρική Αγορά μπορούν να μετριάσουν τον αντίκτυπο αυτών των οικονομικών προκλήσεων και να διατηρήσουν τη χρηματοπιστωτική σταθερότητα.

Υιοθέτηση κρυπτονομισμάτων στην Αργεντινή

Η Αργεντινή έχει αναδειχθεί ως hotspot για την υιοθέτηση κρυπτονομισμάτων, κυρίως λόγω των οικονομικών δυσκολιών που αντιμετωπίζουν οι πολίτες της. Τα κρυπτονομίσματα έχουν προσφέρει μια σανίδα σωτηρίας για άτομα που αναζητούν εναλλακτικές λύσεις για να προστατεύσουν τον πλούτο τους από την υποτίμηση του νομίσματος της χώρας, το πέσο. Σε μια πρόσφατη συνέντευξη, ο Daniel Fogg από το IOV Labs, το ίδρυμα πίσω από το Rootstock, μια πλατφόρμα έξυπνων συμβάσεων, τόνισε ότι αναδυόμενες αγορές όπως η Αργεντινή πρωτοστατούν στην υιοθέτηση κρυπτονομισμάτων. Ο Fogg επεσήμανε ότι αυτές οι αγορές βλέπουν τα κρυπτονομίσματα ως ένα ασφαλές καταφύγιο εν μέσω μακροοικονομικών κραδασμών.

Ο Paolo Ardoino, ο επικεφαλής τεχνολογίας της Tether, αναγνώρισε τον κρίσιμο ρόλο που μπορούν να διαδραματίσουν τα κρυπτονομίσματα στην ενδυνάμωση του λαού της Αργεντινής. Με τη συνεχιζόμενη υποτίμηση του νομίσματος της χώρας, η πρόσβαση σε χρηματοοικονομικές λύσεις που προσφέρουν μεγαλύτερη οικονομική ελευθερία καθίσταται κρίσιμη. Ο Ardoino τόνισε ότι η μόχλευση του blockchain και των τεχνολογιών αιχμής θα μπορούσε να συμβάλει σημαντικά στον τερματισμό των οικονομικών διακρίσεων.

Εν κατακλείδι

Η συνεργασία μεταξύ της Tether και της KriptonMarket σηματοδοτεί ένα σημαντικό ορόσημο για την Κεντρική Αγορά του Μπουένος Άιρες. Με την ενσωμάτωση του USDT στις δραστηριότητές του, η αγορά δίνει τη δυνατότητα στις επιχειρήσεις να αποδέχονται και να διακανονίζουν τους λογαριασμούς με μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα και μειωμένο κόστος. Επιπλέον, το stablecoin παρέχει σταθερότητα και προστασία από την αστάθεια της αγοράς, προσφέροντας ένα αξιόπιστο μέσο ανταλλαγής εν μέσω των οικονομικών προκλήσεων της Αργεντινής. Καθώς η υιοθέτηση κρυπτονομισμάτων συνεχίζει να ανθίζει στην Αργεντινή και σε άλλες αναδυόμενες αγορές, η απόφαση της Κεντρικής Αγοράς να αγκαλιάσει τα ψηφιακά νομίσματα την τοποθετεί στην πρώτη γραμμή αξιοποίησης των δυνατοτήτων τους.

Author Konstantinos