Οι αγώνες του NBA και στο Metaverse

Konstantinos
29 Ιανουαρίου 2023
969 Views
NBA meta

Το καλύτερο πρωτάθλημα μπάσκετ στον κόσμο διευρύνει τη συνεργασία του με την Meta

Το NBA, το καλύτερο πρωτάθλημα μπάσκετ στον κόσμο, κάνει μια εντυπωσιακή κίνηση! Ποια είναι αυτή; Φέρνει τους αγώνες μπάσκετ στο metaverse.  Το NBA λοιπόν ανακοίνωσε ότι επέκτεινε τη συνεργασία του με τη Meta, μια εταιρεία εικονικής πραγματικότητας (VR), για να μεταδώσει περισσότερα από 50 παιχνίδια χρησιμοποιώντας το Xtadium, μια πλατφόρμα με βίντεο υψηλής ποιότητας που δίνει τη δυνατότητα να διοργανωθούν πάρτι παρακολούθησης με φίλους.  Πέντε από αυτά τα παιχνίδια θα παρουσιαστούν με έναν ακόμη πιο καθηλωτικό τρόπο για το Horizon Worlds, την κορυφαία εφαρμογή metaverse της Meta. Και ο θεατής εκεί,  με την βοήθεια μίας ειδικής τεχνολογίας θα είναι σαν να είναι ακριβώς μέσα στο γήπεδο.

Αυτή η συνεργασία επιτρέπει στους θαυμαστές να βιώσουν τα παιχνίδια με έναν πιο διαδραστικό τρόπο μέσω της τεχνολογίας VR, και στοχεύει επίσης να προσελκύσει νέους θαυμαστές, που είναι εξοικειωμένοι με αυτές τις νέες τεχνολογίες, στο άθλημα.

Εκτός από τους αγώνες, το NBA και το Meta θα προσφέρουν επίσης στους θαυμαστές την ευκαιρία να αγοράσουν ρούχα των ομάδων του NBA στο Avatars Store της Meta. Αυτά τα στοιχεία θα είναι διαθέσιμα σε όλη την οικογένεια των εφαρμογών που ανήκουν στη Meta, συμπεριλαμβανομένων των WhatsApp, Instagram και Facebook.

Ο Διευθυντής Sports Media και League Partnerships της Meta, Ρομπ Σο, τόνισε τη σημασία της παροχής νέων τεχνολογιών στους οπαδούς, λέγοντας: «Η καθηλωτική τεχνολογία VR της Meta ανοίγει νέες ευκαιρίες στους λάτρεις των σπορ να ασχοληθούν και να αλληλεπιδράσουν με τις αγαπημένες τους ομάδες του NBA. Οι οπαδοί θα μπορούν να εκφράσουν την αγάπη τους φορώντας τον εξοπλισμό της αγαπημένης τους ομάδας στα Avatars και να απολαύσουν περισσότερους ζωντανούς αγώνες NBA.”

Η Διευθύντρια του Metaverse Media Content, Σάρα Μάλκιν, δήλωσε: «Η υπερδύναμη του VR καθιστά δυνατό να βυθιστείτε σε κοινές εμπειρίες με φίλους και θαυμαστές από όλο τον κόσμο και είμαστε ενθουσιασμένοι που φέρνουμε αυτά τα χαρακτηριστικά στο NBA Arena και σε ζωντανά Παιχνίδια.”

Το NBA ακολουθεί την τεχνολογία προσφέροντας  νέες εμπειρίες

Το NBA εξερευνά ενεργά νέες τεχνολογίες για να επεκτείνει την εμβέλεια των δραστηριοτήτων του. Το 2020, σε συνεργασία με την Dapper Labs, κυκλοφόρησε το NBA Top Shots, μια αγορά βίντεο NFT με στιγμές, μέσα από τα πιο σημαντικά παιχνίδια στην ιστορία του πρωταθλήματος. Τον Σεπτέμβριο του ίδιου έτους, το πρωτάθλημα συνεργάστηκε με τη Sorare, μια εταιρεία παιχνιδιών φαντασίας, για τη δημιουργία ενός παιχνιδιού NFT (non-fungible token).

Συνολικά, αυτή η συνεργασία με τη Meta επιτρέπει στο ΝΒΑ να συνεχίσει να παραμένει στην αιχμή της τεχνολογίας και να προσφέρει στους θαυμαστές νέους και συναρπαστικούς τρόπους να ασχοληθούν με το πρωτάθλημα. Η δυνατότητα παρακολούθησης παιχνιδιών σε εικονική πραγματικότητα, αγοράς εμπορευμάτων avatar με επωνυμία ομάδας και ενδεχομένως ακόμη και παιχνιδιών φαντασίας με χρήση NFT προσθέτουν στην εμπειρία των θαυμαστών και θα μπορούσαν να προσελκύσουν μια εντελώς νέα γενιά οπαδών του μπάσκετ.

Author Konstantinos