Η Κένυα και το Venom Foundation συνεργάζονται για την έναρξη του πρώτου κόμβου blockchain και Web3 της Αφρικής

Konstantinos
11 Μαΐου 2023
805 Views
Fvxa OLXsAE5nuA scaled

Η Κένυα ένωσε τις δυνάμεις της με την πλατφόρμα blockchain Venom Foundation που εδρεύει στο Άμπου Ντάμπι για να ξεκινήσει μια πρωτοποριακή πρωτοβουλία στην Αφρική – τη δημιουργία ενός κόμβου blockchain και Web3. Αυτή η συνεργασία στοχεύει να προωθήσει την καινοτομία του blockchain σε διάφορους τομείς όπως η χρηματοδότηση, η εφοδιαστική αλυσίδα, η γεωργία, οι επιχειρήσεις και το διασυνοριακό εμπόριο. Με τη δημιουργία μιας κεντρικής πλατφόρμας για εταιρείες τεχνολογίας και κυβερνητικούς φορείς, αυτός ο κόμβος θα διευκολύνει την ανταλλαγή γνώσης, τη συνεργασία και την εφαρμογή λύσεων που βασίζονται σε blockchain.

Η αυξανόμενη επιρροή του Blockchain στην Αφρική

Η αφρικανική ήπειρος αγκαλιάζει γρήγορα την τεχνολογία blockchain, όπως αποδεικνύεται από μια αξιοσημείωτη αύξηση 429% στις συμφωνίες blockchain το 2022. Πέρυσι, οι εταιρείες στην Αφρική συγκέντρωσαν 474 εκατομμύρια δολάρια, σε σύγκριση με τα 90 εκατομμύρια δολάρια που συγκεντρώθηκαν το 2021 και αυτός ο ρυθμός ανάπτυξης ήταν πολύ υψηλότερος από τον παγκόσμιο μέσο ρυθμό αύξησης χρηματοδότησης μόλις 4%. Αυτά τα στατιστικά στοιχεία υπογραμμίζουν τις δυνατότητες της Αφρικής ως εστία για καινοτομία και τεχνολογική πρόοδο. Με τον επερχόμενο κόμβο blockchain και Web3, η Κένυα είναι έτοιμη να αξιοποιήσει αυτές τις δυνατότητες και να οδηγήσει σε περαιτέρω πρόοδο.

Ενδυνάμωση των αφρικανικών εθνών με την τεχνολογία Blockchain

Ο Christopher Louis Tsu, Γενικός Διευθυντής Τεχνολογίας του Venom Foundation, τόνισε τον θετικό αντίκτυπο της εισαγωγής της τεχνολογίας blockchain επόμενης γενιάς στην Αφρική. Ο Tsu πιστεύει ότι η αξιοποίηση των δυνατοτήτων του blockchain θα επιτρέψει στις αφρικανικές χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Κένυας, να αξιοποιήσουν τους άφθονους φυσικούς πόρους και το ανθρώπινο δυναμικό τους. Αγκαλιάζοντας λύσεις blockchain, τα αφρικανικά έθνη μπορούν να συμμετέχουν ανταγωνιστικά σε νέες παγκόσμιες αγορές. Το Venom Foundation στοχεύει να δώσει στους ανθρώπους στην Αφρική περισσότερη δύναμη και έλεγχο παρέχοντάς τους λύσεις blockchain που είναι επεκτάσιμες και χρησιμοποιούν μηχανισμό απόδειξης στοιχήματος (PoS). Τον Ιανουάριο, το Venom Foundation, σε συνεργασία με την Iceberg Capital, ανακοίνωσε ένα ταμείο 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων για την υποστήριξη εταιρειών Web3 και blockchain, ενισχύοντας περαιτέρω τη δέσμευσή του για την προώθηση αυτής της τεχνολογίας στην Αφρική.

Η προληπτική στάση της Κένυας

Η συνεργασία μεταξύ της Κένυας και του Venom Foundation αποτελεί απόδειξη της προοδευτικής προοπτικής της χώρας για τις τεχνολογίες επόμενης γενιάς. Ο Moses Kuria, Υπουργός Επενδύσεων, Εμπορίου και Βιομηχανίας της Κένυας, εξέφρασε την πεποίθησή του ότι η δημιουργία του κόμβου blockchain θα ενισχύσει την καινοτομία σε διάφορους κλάδους και θα ωφελήσει τους ανθρώπους της χώρας τόσο σε εγχώριο όσο και σε παγκόσμιο επίπεδο. Αυτή η συνεργασία ευθυγραμμίζεται με τη δέσμευση της Κένυας στον ψηφιακό μετασχηματισμό και την αναγνώριση των τεράστιων δυνητικών προσφορών blockchain για την προώθηση της οικονομικής ανάπτυξης, τη βελτίωση των συστημάτων διακυβέρνησης και την ενίσχυση του διασυνοριακού εμπορίου.

Νομοθετικά μέτρα: Φορολογία μεταφορών κρυπτονομισμάτων και NFT

Παράλληλα με την προληπτική προσέγγισή της στο blockchain, η Κένυα έχει εισαγάγει το Finance Bill 2023, το οποίο προτείνει τη φορολόγηση των μεταφορών κρυπτονομισμάτων και μη ανταλλάξιμων διακριτικών (NFT). Το νομοσχέδιο προτείνει τα εγγεγραμμένα ανταλλακτήρια κρυπτονομισμάτων και οι αγορές NFT να αφαιρούν το 3% της αξίας μεταφοράς και να το επιστρέφουν στην κυβέρνηση ως φόρο.  Αυτό το μέτρο καταδεικνύει ότι η Κένυα αναγνωρίζει την αυξανόμενη εξέχουσα θέση των κρυπτονομισμάτων και των NFT στην ψηφιακή οικονομία. Με την εφαρμογή φορολογικών κανονισμών, η κυβέρνηση στοχεύει να εξασφαλίσει την κατάλληλη εποπτεία και να δημιουργήσει έσοδα από αυτές τις αναδυόμενες κατηγορίες περιουσιακών στοιχείων.

Συμπέρασμα

Η συνεργασία μεταξύ της Κένυας και του Venom Foundation για τη δημιουργία ενός κόμβου blockchain και Web3 δείχνει ότι η Κένυα είναι αφοσιωμένη στην τεχνολογική καινοτομία, η οποία θα ωφελήσει διάφορους κλάδους και θα συμβάλει στην οικονομική ανάπτυξη και την παγκόσμια συμμετοχή. Καθώς η υιοθέτηση και οι επενδύσεις του blockchain στην Αφρική αυξάνονται, η Κένυα στοχεύει να τοποθετηθεί ως σημαντικός παίκτης στην αξιοποίηση των δυνατοτήτων του blockchain προς όφελος των πολιτών της και της ηπείρου στο σύνολό της.

Author Konstantinos