O Roberto Carlos λανσάρει το δικό του κρυπτονόμισμα

Konstantinos
7 Οκτωβρίου 2022
1130 Views
carlos 1102getty 750

Το $RC3 και ο σκοπός του

Ο διάσημος Βραζιλιάνος αστέρας του ποδοσφαίρου Roberto Carlos ανακοίνωσε την κυκλοφορία του $RC3, του δικού του κρυπτονομίσματος. Οι θαυμαστές που θα κατέχουν $RC3 θα αποκτήσουν πρόσβαση σε αποκλειστικά υπογεγραμμένα δώρα, εμπορικά προϊόντα, ιδιωτικές προσφορές σε NFTs και άλλα οφέλη και εμπειρίες, στο Rally.io, μια πλατφόρμα όπου οι αθλητές και οι θαυμαστές τους δημιουργούν κοινές ψηφιακές δραστηριότητες που υποστηρίζονται από tokens, ψηφιακά αγαθά και υπηρεσίες. Ο Carlos θα ανταμείψει τους πρώτους 1.000 θαυμαστές που θα εγγραφούν στην πλατφόρμα με token $RC3 αξίας έως $3 το καθένα, με βάση την τιμή του token. Τα $RC3 είναι επίσης διαθέσιμα για αγορά στο Rally.io.

O Carlos δήλωσε: “Ενδιαφέρομαι για την κρυπτο – οικονομία εδώ και λίγο καιρό και είμαι ενθουσιασμένος που θα κάνω άλμα σε αυτή με το $RC3 όπου μπορώ να μοιραστώ την πρόσβαση και την ιδιοκτησία του με τους μεγαλύτερους θαυμαστές μου. Σε όλη τη διάρκεια της καριέρας μου, είχα την τύχη να χτίσω απίστευτες σχέσεις με θαυμαστές από όλο τον κόσμο και το $RC3 αντιπροσωπεύει ένα νέο σύνορο για να πάει η σύνδεση αυτή στο επόμενο επίπεδο”.

Η σημασία της κίνησης αυτής

Με αυτό το λανσάρισμα, ο Carlos γίνεται ένας από τους πρώτους παίκτες που εισέρχονται ενεργά στο οικοσύστημα των NFTs και των κρυπτονομισμάτων σε συνδυασμό με το ποδοσφαιρικό κοινό. Πολλά είναι τα fan token που έχουν κυκλοφορήσει από μεγάλους ποδοσφαιρικούς συλλόγους μέχρι σήμερα. Επιπροσθέτως, πολλοί μεμονωμένοι παίκτες έχουν δεχτεί να παίρνουν μέρος του μισθού τους σε κρυπτονομίσματα. Ο Carlos είναι ένας από τους πρώτους παίκτες που κυκλοφόρησε το δικό του token.

“Υπάρχει ενθουσιασμός στη διεθνή ποδοσφαιρική κοινότητα γύρω από το web3”, δήλωσε ο Nick Millman, αντιπρόεδρος του Creator Partnerships του Rally.io. και συνέχισε λέγοντας: “Οι οπαδοί θέλουν περισσότερη πρόσβαση στους αγαπημένους τους παίκτες – όχι μόνο στις ομάδες. Το λανσάρισμα του Roberto σηματοδοτεί μια ευκαιρία για τους υποστηρικτές του σε όλο τον κόσμο να δημιουργήσουν μια ψηφιακή κοινότητα με οφέλη και δυνητικά κοινή αξία”.

Θαυμαστές στις ΗΠΑ και την ΕΕ θα μπορούν να αγοράσουν ελεύθερα το $RC3, να το χρησιμοποιήσουν για πρόσβαση σε διάφορα προνόμια ή να το ανταλλάξουν. Το ίδιο ισχύει και για τους θαυμαστές που βρίσκονται στη Βραζιλία.

Λίγα λόγια για την Rally.io

H Rally.io είναι μια πλατφόρμα για tokens και NFTs που επιτρέπει σε δημιουργούς, καλλιτέχνες και οργανισμούς να ξεκινήσουν τις δικές τους ανεξάρτητες, ψηφιακές οικονομίες με βασικό γνώμονα την κοινότητα. Αυτές οι οικονομίες συνδέουν κοινότητες σε πλατφόρμες όπως το Twitter, το Twitch, το YouTube, το Instagram και το Shopify. Οι υποστηρικτές μπορούν να χρησιμοποιούν token και NFT για να ξεκλειδώσουν διάφορα πλεονεκτήματα, όπως ακυκλοφόρητο υλικό, ιδιωτικές κοινότητες, πρώιμη πρόσβαση σε εισιτήρια, αποκλειστικά εμπορικά προϊόντα κ.α.

Επίσης, η πλατφόρμα επιβραβεύει την καινοτομία, τη δραστηριότητα και τη δέσμευση της κοινότητας καταβάλλοντας σε υποστηρικτές και δημιουργούς περισσότερα από 1 εκατομμύριο δολάρια σε εβδομαδιαίες χρηματικές ανταμοιβές. Το καλύτερο από όλα είναι ότι δεν απαιτείται εμπειρία στην τεχνολογία της κρυπτογραφίας. Το Rally προσφέρει μια σουίτα παραδοσιακών εργαλείων web2 API για να διευκολύνει τους δημιουργούς του να ενσωματωθούν με το δίκτυό, συμπεριλαμβανομένου του ελέγχου ταυτότητας των θαυμαστών (KYC) και της εξερεύνησης της blockchain τεχνολογίας. Το Rally κατασκευάστηκε με βασική προτεραιότητα τη συμμόρφωση με τους κανονισμούς, προκειμένου να διασφαλιστεί ότι οι δημιουργοί και οι υποστηρικτές διαθέτουν τα εργαλεία που χρειάζονται για να ανταποκριθούν στις ρυθμιστικές υποχρεώσεις.

Η εξέλιξη στο χώρο των crypto σε συνδυασμό με τα αθλήματα

Τα παραδείγματα μεγάλων συλλόγων αλλά και αστέρων διαφόρων αθλημάτων και πιο συγκεκριμένα του ποδοσφαίρου, που έχουν ενταχθεί στο χώρο των crypto είναι πολλά. Σε οργανωτικό επίπεδο, πολλοί σύλλογοι και εθνικές ομάδες έχουν συνεργαστεί με εταιρείες όπως η Socios για να προωθήσουν tokens φιλάθλων με προσοδοφόρες συμφωνίες. Η Inter για παράδειγμα, έχει την Socios ως τον κύριο χορηγό της φανέλας της. Υπάρχουν επίσης πλατφόρμες ποδοσφαίρου με NFTs, όπως το Sorare. Εν τω μεταξύ, ορισμένοι παίκτες, όπως ο πρώην μπακ της Άρσεναλ, Κίραν Γκιμπς και ο αργεντινός άσσος της Παρί, Λιονέλ Μέσι, πληρώνονται εν μέρει με κρυπτονομίσματα.

Άλλοι έχουν αγκαλιάσει τον κόσμο των NFT με διάφορους βαθμούς επιτυχίας. Για παράδειγμα, η μεξικάνικη ομάδα του Mesut Ozil, Necaxa, πουλάει ένα μικρό κομμάτι ιδιοκτησίας της μέσω NFT, ενώ ο John Terry κάνει αγοραπωλησίες με τα διάσημα monkeys NFTs στα social media.

Author Konstantinos