Ο λογαριασμός Twitter του DJ Steve Aoki παραβιάστηκε: Οι χάκερ έκλεψαν 170 χιλιάδες δολάρια σε ETH

Konstantinos
27 Μαΐου 2023
765 Views
0x0 1

Σε ένα λυπηρό περιστατικό, ο λογαριασμός Twitter του διάσημου DJ Steve Aoki παραβιάστηκε, οδηγώντας σε απάτη phishing που είχε ως αποτέλεσμα την απώλεια κρυπτονομισμάτων αξίας περίπου 170.000 δολαρίων. Αυτή η παραβίαση χρησιμεύει ως έντονη υπενθύμιση της αυξανόμενης απειλής που παρουσιάζουν οι χάκερ στον χώρο των κρυπτονομισμάτων. Καθώς ο αριθμός των απατών phishing που στοχεύουν χρήστες crypto συνεχίζει να αυξάνεται, είναι σημαντικό για τους επενδυτές να δώσουν προτεραιότητα στην ασφάλεια και την προστασία των ψηφιακών τους περιουσιακών στοιχείων.

Η παραβίαση στο Twitter και ο ρόλος ενός Crypto Influencer

Οι χάκερ εκμεταλλεύτηκαν τη μη εξουσιοδοτημένη πρόσβασή τους στον λογαριασμό Twitter του DJ Steve Aoki για να πραγματοποιήσουν μια περίπλοκη απάτη phishing. Εκμεταλλευόμενοι την εμπιστοσύνη και την επιρροή που σχετίζεται με το όνομα του DJ Aoki, οι επιτιθέμενοι ισχυρίστηκαν ψευδώς ότι ο διάσημος DJ είχε ενταχθεί στο project $PSYOP, προσελκύοντας τους χρήστες με την υπόσχεση δωρεάν tokens. Έτσι δόθηκε ένας σύνδεσμος για τους χρήστες να διεκδικήσουν τις υποτιθέμενες ανταμοιβές τους.

Για να γίνουν τα πράγματα χειρότερα, ένας Crypto Influencer  ονόματι @eth_ben έκανε retweet την ανάρτηση απάτης phishing προφανώς για να κερδίσει δημοτικότητα και αυτό βοήθησε άθελά του την απάτη να φτάσει σε περισσότερους ανθρώπους και να προκαλέσει μεγαλύτερη ζημιά. Δυστυχώς, πολλοί χρήστες του Twitter έπεσαν στην παγίδα και έχασαν περίπου $170.000 σε Ethereum (ETH) από τους απατεώνες.

Απάτη Phishing και πρόσφατα περιστατικά

Οι απάτες ηλεκτρονικού “ψαρέματος” (phishing), περιλαμβάνουν την εξαπάτηση των χρηστών για να αποκαλύψουν τα στοιχεία σύνδεσής τους. Μόλις αποκτηθούν, οι επιτήδειοι αποκτούν μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση στους λογαριασμούς των θυμάτων, εκθέτοντας ενδεχομένως ευαίσθητες πληροφορίες και οδηγώντας σε σημαντικές οικονομικές απώλειες.

Η απάτη του Aoki στο Twitter είναι μόνο μία από τις πολλές περιπτώσεις όπου εγκληματίες του κυβερνοχώρου έχουν στοχεύσει επενδυτές κρυπτονομισμάτων χρησιμοποιώντας παραπλανητικές τακτικές.Τον Φεβρουάριο, οι χάκερ στόχευσαν τον ιστότοπο ‘’Ethereum Denver’’, όπου δημοσίευσαν έναν σύνδεσμο phishing με στόχο να εξαπατήσουν τους χρήστες ώστε να παραιτηθούν από τα κρυπτονομίσματα τους. Ευτυχώς, η απειλή εντοπίστηκε αμέσως από την ομάδα της Blockfence που ήταν σε εγρήγορση, μια κορυφαία εταιρεία ασφάλειας crypto, αποτρέποντας πιθανές απώλειες. Ομοίως, η εταιρεία metaverse ’’The Sandbox’’ που βασίζεται στην τεχνολογία blockchain, αντιμετώπισε παραβίαση όταν ένα μη εξουσιοδοτημένο τρίτο μέρος απέκτησε πρόσβαση στον υπολογιστή ενός υπαλλήλου. Εκμεταλλευόμενος τις πληροφορίες που έλαβε, ο δράστης έστειλε ένα email προσποιούμενο το The Sandbox, με στόχο να εξαπατήσει τους παραλήπτες να αποκαλύψουν ευαίσθητα δεδομένα.

Ασφάλεια και επαγρύπνηση

Δεδομένης της αυξανόμενης συχνότητας και της κλίμακας των απατών phishing που σχετίζονται με κρυπτονομίσματα, είναι επιτακτική ανάγκη για τους επενδυτές να υιοθετήσουν μια προληπτική προσέγγιση για την προστασία των ψηφιακών τους περιουσιακών στοιχείων. Ακολουθούν ορισμένα κρίσιμα μέτρα που πρέπει να λάβουν υπόψη οι χρήστες:

Μείνετε ενημερωμένοι: Παραμείνετε ενημερωμένοι σχετικά με τις πιο πρόσφατες τεχνικές phishing και τις απάτες που επικρατούν στον κλάδο των κρυπτονομισμάτων. Εκπαιδευτείτε για πιθανές απειλές για να τις εντοπίσετε καλύτερα και να τις αποφύγετε.

Ενεργοποίηση ελέγχου ταυτότητας δύο παραγόντων (2FA): Η εφαρμογή του 2FA προσθέτει ένα επιπλέον επίπεδο ασφάλειας στους λογαριασμούς σας, καθιστώντας πιο δύσκολο για τους εισβολείς να αποκτήσουν μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση.

Επαλήθευση συνδέσμων και μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου: Να είστε προσεκτικοί όταν κάνετε κλικ σε συνδέσμους ή ανοίγετε μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που σχετίζονται με κρυπτονομίσματα. Ελέγξτε ξανά την αυθεντικότητα της πηγής πριν δώσετε οποιαδήποτε ευαίσθητη πληροφορία.

Ισχυροί μοναδικοί κωδικοί πρόσβασης: Χρησιμοποιήστε ισχυρούς, μοναδικούς κωδικούς πρόσβασης για κάθε έναν από τους λογαριασμούς κρυπτονομισμάτων σας.

Χρησιμοποιήστε πορτοφόλια υλικού: Σκεφτείτε να χρησιμοποιήσετε πορτοφόλια υλικού, όπως το Ledger ή το Trezor, για να αποθηκεύσετε τα κρυπτονομίσματα σας με ασφάλεια εκτός δικτύου, ελαχιστοποιώντας τον κίνδυνο διαδικτυακών επιθέσεων.

Author Konstantinos