Η Binance αντιμετωπίζει περισσότερη ρυθμιστική πίεση, αυτή τη φορά από την Ρυθμιστική Αρχή του Ντουμπάι

Konstantinos
6 Απριλίου 2023
962 Views
7a1f59a0 f60f 11ec bdfd 4f1d413c6b76

Η Ρυθμιστική Αρχή Εικονικών Περιουσιακών Στοιχείων του Ντουμπάι (VARA) φέρεται να ζήτησε από την Binance, το μεγαλύτερο ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων αυτή τη στιγμή στον κόσμο, να παράσχει πληροφορίες σχετικά με την ιδιοκτησία, τη διακυβέρνηση και τις διαδικασίες ελέγχου.

Το Bloomberg ανέφερε στις 5 Απριλίου ότι η ρυθμιστική αρχή ζήτησε από την Binance να υποβάλει περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τις επιχειρηματικές της απαιτήσεις, καθώς η VARA εντείνει τις προσπάθειές της για τη ρύθμιση και την παρακολούθηση των δραστηριοτήτων κρυπτογράφησης στο εμιράτο.  Οι πηγές πρόσθεσαν περαιτέρω ότι οι αξιωματούχοι της VARA ζήτησαν επίσης από την Binance να παρέχει παρόμοιες πληροφορίες σε παγκόσμιο επίπεδο ομίλου, εκτός από τις διαδικασίες του διοικητικού συμβουλίου. Επίσης ζητήθηκε και από άλλες εταιρείες που δραστηριοποιούνται στον κλάδο των κρυπτονομισμάτων παγκοσμίως, εκτός από την Binance, να παράσχουν παρόμοιες πληροφορίες σχετικά με τις διαδικασίες ιδιοκτησίας, διακυβέρνησης και ελέγχου ως μέρος της διαδικασίας αδειοδότησης.

Ο αυξημένος έλεγχος των παρόχων υπηρεσιών εικονικών περιουσιακών στοιχείων (VASP) στο Ντουμπάι προσθέτει βάρος στα ήδη υπάρχοντα προβλήματα της Binance, καθώς αντιμετωπίζει επίσης πίεση από τις ρυθμιστικές αρχές στις Ηνωμένες Πολιτείες. Πρόσφατα, η Επιτροπή Διαπραγμάτευσης Προθεσμιακών Συμβολαίων Παραγώγων των ΗΠΑ  (CFTC) υπέβαλε αγωγή κατά της Binance και του διευθύνοντος συμβούλου της, Changpeng Zhao, ισχυριζόμενη ότι το ανταλλακτήριο συμμετείχε σε ακατάλληλες διαδικασίες συμμόρφωσης και συναλλαγές. Ωστόσο, ο Zhao απέρριψε τους ισχυρισμούς, αποκαλώντας τους «ατελή αναφορά γεγονότων» και διευκρινίζοντας ότι η Binance «δεν συναλλάσσεται με σκοπό το κέρδος ούτε χειραγωγεί την αγορά».

Η Binance έλαβε προκαταρκτική άδεια από τη Ρυθμιστική Αρχή Εικονικών Περιουσιακών Στοιχείων (VARA) στο Ντουμπάι τον Σεπτέμβριο του προηγούμενου έτους , η οποία επέτρεψε στην πλατφόρμα να δημιουργήσει γραφείο στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και να παρέχει υπηρεσίες ανταλλαγής ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων σε προεπιλεγμένους επενδυτές.  Ωστόσο, η εταιρεία δεν μπορεί ακόμη να προσφέρει τοπικά ρυθμιζόμενες υπηρεσίες ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων στο εμιράτο. Για να προσφέρει τις υπηρεσίες του σε ειδικευμένους μεμονωμένους και θεσμικούς επενδυτές, το μεγαλύτερο ανταλλακτήριο κρυπτογράφησης ανά όγκο συναλλαγών θα πρέπει να υποβάλει τις απαραίτητες απαιτήσεις στη VARA για αναβάθμιση σε λειτουργική άδεια MVP, πριν εξασφαλίσει πλήρη άδεια προϊόντος στην αγορά.

Αυτή τη στιγμή, μόνο ο θεματοφύλακας ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων Hex Trust έχει εξασφαλίσει άδεια λειτουργίας MVP από τη ρυθμιστική αρχή του Ντουμπάι. Σύμφωνα με τον ιστότοπο της VARA, οι VASP (Πάροχοι υπηρεσιών εικονικών περιουσιακών στοιχείων) που ήδη παρέχουν τις υπηρεσίες τους πρέπει να συμμορφωθούν με τις απαιτήσεις τους πριν από τα τέλη Ιουνίου.

Με τον αυξημένο έλεγχο των VASP, αναμένεται ότι θα τεθούν σε ισχύ περισσότεροι κανονισμοί για τη διασφάλιση των συμφερόντων των επενδυτών και της οικονομίας συνολικά.

Εν κατακλείδι

Η ρυθμιστική αρχή του Ντουμπάι γίνεται πιο αυστηρή στο εμιράτο ζητώντας περισσότερες πληροφορίες από εταιρίες κρυπτογράφησης, συμπεριλαμβανομένου του ανταλλακτηρίου της Binance. Ο αυξημένος έλεγχος έρχεται καθώς η Binance αντιμετωπίζει ρυθμιστικές πιέσεις στις Ηνωμένες Πολιτείες, με την Επιτροπή Διαπραγμάτευσης Προθεσμιακών Συμβολαίων Παραγώγων των ΗΠΑ να καταθέτει αγωγή κατά του ανταλλακτηρίου και του διευθύνοντος συμβούλου του. Η κίνηση της ρυθμιστικής αρχής στο Ντουμπάι στοχεύει στη διασφάλιση των συμφερόντων των επενδυτών και της οικονομίας, καθώς αναμένεται να τεθούν σε ισχύ περισσότεροι κανονισμοί τους επόμενους μήνες.

Author Konstantinos