Ο δισεκατομμυριούχος Έλον Μάσκ, αφαιρεί το μπλε πουλί και βάζει τον σκύλο του Dogecoin για λογότυπο του Twitter

Konstantinos
4 Απριλίου 2023
1059 Views
5def77c4a3c7e3a422ee5cc5eef0d10f L

Το δημοφιλές κρυπτονόμισμα, Dogecoin, σημείωσε άνοδο πάνω από 25% τη Δευτέρα το βράδυ, αφού ο νέος ιδιοκτήτης του Twitter Έλον Μάσκ, αντικατέστησε το μπλε πουλι του Twitter με το λογότυπο του Dogecoin, που είναι το κεφάλι ενός σκύλου Shiba Inu (ιαπωνική ράτσα κυνηγετικών σκύλων). Η αναφορά τράβηξε την προσοχή πολλών ανθρώπων και έκανε την τιμή του Dogecoin να εκτιναχθεί φτάνοντας και λίγο πάνω από τα $0,1 μέσα σε λίγες ώρες.

Λίγη ώρα μετά την αλλαγή στο λογότυπο, ο Έλον Μάσκ έκανε μία ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter. Συγκεκριμένα, ανέβασε μία φωτογραφία που δείχνει ένα σκύλο Shiba Inu να είναι μέσα σε ένα κάμπριο αυτοκίνητο και να δείχνει τα στοιχεία του σε έναν αστυνομικό που το έχει σταματήσει για έλεγχο. Στα στοιχεία απεικονίζεται το μπλε πουλί και ο σκύλος λέει «Αυτή είναι μία παλιά φωτογραφία».

Έλον Μασκ: Ο θερμός υποστηρικτής του Dogecoin που το απογειώνει

Ο Έλον Μασκ, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Tesla και της SpaceX, εξέφραζε τα τελευταία χρόνια αρκετές φορές το ενδιαφέρον του για το Dogecoin και οι εταιρείες του έχουν υιοθετήσει ακόμη και το διακριτικό ως τρόπο πληρωμής στο παρελθόν. Η Tesla και η SpaceX άρχισαν να δέχονται το Dogecoin για την αγορά εμπορευμάτων τον Μάιο του 2021 και αργότερα εκείνο το έτος, η εταιρεία υποδομής και κατασκευής σήραγγας, Boring Company του Μάσκ δεσμεύτηκε να αποδεχτεί το Dogecoin ως μέθοδο πληρωμής για τη χρήση του συστήματος μεταφοράς Vegas Loop. Η επιρροή του Μασκ στο Dogecoin ξεκίνησε από το 2019, όταν αναφέρθηκε για πρώτη φορά στο διακριτικό δημόσια στο Twitter, δηλώνοντας “Το Dogecoin μπορεί να είναι το αγαπημένο μου κρυπτονόμισμα”. Αργότερα χαρακτήρισε το Dogecoin ως το κρυπτονόμισμα «του λαού». Λέγοντας ότι: «Πολύς κόσμος με τον οποίο μιλάω στις γραμμές παραγωγής της Tesla ή στην κατασκευή πυραύλων στη Space X έχουν στην κατοχή τους Dogecoin. Σε συνέντευξή του στο περιοδικό Time είχε αναφέρει ότι αν και δημιουργήθηκε ως ένα ανόητο αστείο το Dogecoin είναι καλύτερο για συναλλαγές συγκριτικά με το Bitcoin. Είναι ταχύτερο οικονομικότερο και φιλικότερο προς το περιβάλλον. Το ενδιαφέρον του για το διακριτικό συνέχισε να αυξάνεται και τον Ιανουάριο του 2022 όταν αναφέρθηκε ότι το Twitter, το οποίο απέκτησε ο Μασκ πέρυσι, κατασκεύαζε ένα προϊόν πληρωμών που υποστήριζε πληρωμές με crypto, οδηγώντας σε εικασίες ότι το Dogecoin θα μπορούσε να ενσωματωθεί στο twitter ως μέσο πληρωμής.

Το All Time High της τιμής του DOGE ήταν τα $0,73 στα οποία και έφτασε τον Μάιο του 2021. Τον τελευταίο καιρό έφτασε να βρίσκεται κοντά στο 90% κάτω από το υψηλό όλων των εποχών. Ωστόσο, το Dogecoin παραμένει το 8ο μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα με βάση την κεφαλαιοποίηση της αγοράς, με συνολική αξία πάνω από 13 δισεκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με το CoinGecko.

Dogecoin: Ένα κρυπτονόμισμα που ξεκίνησε ως αστείο

Το Dogecoin, το κρυπτονόμισμα που ξεκίνησε ως αστείο, έχει διανύσει πολύ δρόμο από την κυκλοφορία του το 2013. Δημιουργημένο από τους Jackson Palmer και Billy Markus, διαθέτει ένα λογότυπο ενός Shiba Inu, μίας ιαπωνικής ράτσας σκύλων. Ενώ ο Palmer αποχώρησε από το project το 2015 επικαλούμενος μια «τοξική κοινότητα», το Dogecoin συνέχισε να προσελκύει υποστηρικτές που το υιοθετούν και το χρησιμοποιούν. Το Dogecoin λειτουργεί στο δικό του δίκτυο blockchain, με την τεχνολογία του να βασίζεται στο Litecoin. Χρησιμοποιώντας τον μηχανισμό συναίνεσης PoW, οι εξορύκτες λύνουν σύνθετες μαθηματικές εξισώσεις για να επεξεργαστούν τις συναλλαγές και να τις καταγράψουν στο blockchain. Σε αντάλλαγμα, οι εξορύκτες κερδίζουν επιπλέον Dogecoin που μπορούν να κρατήσουν ή να πουλήσουν. Ένα μειονέκτημα του Dogecoin είναι ότι δεν υπάρχει όριο στον αριθμό των Dogecoin που μπορούν να δημιουργηθούν από την εξόρυξη. Αυτό σημαίνει ότι το κρυπτονόμισμα είναι εξαιρετικά πληθωριστικό από το σχεδιασμό, με εκατομμύρια νέα Dogecoins να δημιουργούνται κάθε μέρα. Παρά το γεγονός ότι δεν έφερε καμία σημαντική καινοτομία στον χώρο των κρυπτονομισμάτων, το Dogecoin έχει κερδίσει την αναγνώριση για τη σύνδεσή του με τον Έλον Μασκ και επειδή είναι ένα από τα πρώτα κρυπτονομίσματα της αγοράς. Πλέον έχει δημιουργήσει μία πιστή κοινότητα υποστηρικτών.

Συγκρίνοντάς το ωστόσο με το Bitcoin, θα μπορούσαμε να πούμε τα ακόλουθα: Το Dogecoin έχει μερικές διαφορές με το Bitcoin. Πρώτον, είναι πιο γρήγορο και πιο εύκολο για τους εξορύκτες να ολοκληρώσουν τις μαθηματικές εξισώσεις που απαιτούνται για να επικυρωθούν οι συναλλαγές στο δίκτυο, γεγονός που καθιστά το Dogecoin πιο γρήγορο για την επεξεργασία πληρωμών. «Όταν χρειάζονται 10 λεπτά για τη διαδικασία επικύρωσης νέων μπλοκ στο blockchain του Bitcoin, χρειάζεται μόνο ένα λεπτό στο blockchain του Dogecoin», δήλωσε ο Gary DeWaal, Πρόεδρος της ομάδας Χρηματοοικονομικών Αγορών και Κανονισμών της Katten. Μια άλλη σημαντική διαφορά είναι η απουσία οποιουδήποτε ανώτατου ορίου στον αριθμό των Dogecoin που μπορούν να δημιουργηθούν, όπως σημειώσαμε παραπάνω. Το Bitcoin έχει όριο τα 21 εκατομμύρια νομίσματα. Αυτό σημαίνει ότι οι εξορύκτες αναγκάζονται να εργάζονται σκληρότερα, όλο και περισσότερο με την πάροδο του χρόνου για να κερδίσουν νέα Bitcoin και σε κάποιο βαθμό αυτό βοηθά στην εγγύηση της ικανότητας του Bitcoin να διατηρεί και να αυξάνει την αξία του με την πάροδο του χρόνου.

Author Konstantinos