Η Kraken φέρνει το Bitcoin στην πίστα με τη χορηγία αυτοκινήτου της Formula1

Konstantinos
2 Απριλίου 2023
959 Views
642330771db339c94ddac21c 476d83cd054fc67b089ce96d5a76ce24

Το Kraken, ένα από τα μεγαλύτερα ανταλλακτήρια κρυπτονομισμάτων με έδρα τις Ηνωμένες Πολιτείες, έχει γίνει πρωτοσέλιδο στον κόσμο του μηχανοκίνητου αθλητισμού χορηγώντας ένα μονοθέσιο της Formula 1 για την ομάδα της Williams Racing. Το λογότυπο Kraken στο αυτοκίνητο περιλαμβάνει ένα απόσπασμα από την περίληψη και την εισαγωγή της λευκής βίβλου ( white paper) Bitcoin, η οποία κυκλοφόρησε από τον μυστηριώδη δημιουργό Satoshi Nakamoto το 2008.

Η κίνηση του Kraken να χορηγήσει ένα μονοθέσιο της Formula 1 είναι μέρος της ευρύτερης στρατηγικής της εταιρείας για την προώθηση της υιοθέτησης κρυπτονομισμάτων και τεχνολογίας blockchain. Η εταιρεία ανακοίνωσε πρόσφατα μια συνεργασία με την ομάδα της Williams Racing F1 ως μέρος μιας συμφωνίας χορηγίας και Web3. Η συμφωνία Web3 θα επικεντρωθεί στην προώθηση της χρήσης αποκεντρωμένων εφαρμογών και τεχνολογίας blockchain σε διάφορους κλάδους. Η συμπερίληψη της λευκής βίβλου του Bitcoin στο μονοθέσιο της Formula 1 είναι μια σαφής δήλωση του Kraken σχετικά με τη σημασία των κρυπτονομισμάτων και της τεχνολογίας blockchain. Η λευκή βίβλος του Bitcoin θεωρείται ευρέως ως το θεμελιώδες έγγραφο του κινήματος των κρυπτονομισμάτων και έχει σημαντική επιρροή στην ανάπτυξη της τεχνολογίας blockchain. Σε ένα tweet στις 31 Μαρτίου το ανταλλακτήριο Kraken έδειξε το λογότυπο του Kraken, που είναι ένα θρυλικό θαλάσσιο τέρας και περιλαμβάνει την περίληψη και την εισαγωγή της λευκής βίβλου, καθώς και ενότητες σχετικά με τις συναλλαγές και τον διακομιστή χρονοσήμανσης του «Bitcoin: A Peer –to- Peer Elactronic Cash System».

Η απόφαση για χορηγία ενός αυτοκινήτου της Formula 1 είναι ενδιαφέρουσα, δεδομένης της σχέσης του αθλήματος με την καινοτομία και την ταχύτητα υψηλής τεχνολογίας. Οι ομάδες της Formula 1 αναζητούν συνεχώς νέες τεχνολογίες για να τους δώσουν πλεονέκτημα έναντι των ανταγωνιστών τους και η τεχνολογία blockchain θα μπορούσε ενδεχομένως να παίξει ρόλο στο μέλλον του αθλήματος. Για παράδειγμα, η τεχνολογία blockchain θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για την επαλήθευση της ακρίβειας των δεδομένων χρονισμού και βαθμολόγησης ή για την παρακολούθηση της απόδοσης μεμονωμένων αυτοκινήτων και οδηγών. Η συμπερίληψη της λευκής βίβλου Bitcoin στο αυτοκίνητο είναι επίσης ένα νεύμα στο αυξανόμενο ενδιαφέρον για τα κρυπτονομίσματα μεταξύ των οπαδών των αγώνων. Το άθλημα έχει μεγάλο παγκόσμιο κοινό και πολλοί οπαδοί είναι άτομα με γνώσεις τεχνολογίας που ενδιαφέρονται για νέες και καινοτόμες τεχνολογίες. Χορηγώντας ένα αυτοκίνητο της Formula 1, το Kraken μπορεί να προσεγγίσει ένα μεγάλο και αφοσιωμένο κοινό και να προωθήσει την υιοθέτηση κρυπτονομισμάτων και τεχνολογίας blockchain.

Η Williams Racing και η Kraken φέρνουν εμπειρίες crypto και Web3 στους θαυμαστές με τη νέα συνεργασία

Το Kraken ανακοίνωσε στις 28 Μαρτίου μια συμφωνία συνεργασίας με τη Williams Racing, σηματοδοτώντας την επιστροφή της χορηγίας crypto στην αγωνιστική σκηνή της Formula1. Παρά τις καταρρεύσεις στον κλάδο των crypto το προηγούμενο έτος, οι ομάδες της Formula 1 αγκαλιάζουν και πάλι τη διαφήμιση crypto. Η συμφωνία περιλαμβάνει το λογότυπο Kraken για τα αγωνιστικά αυτοκίνητα της Williams, εμπορεύματα της ομάδας και NFT για συλλογή από τους οπαδούς της ομάδας. Επιπλέον, η συνεργασία περιλαμβάνει την προβολή έργων τέχνης ψηφιακών συλλεκτικών ειδών ιδιοκτησίας πελατών KrakenNFT από κορυφαία έργα NFT τρίτων στην πίσω πτέρυγα του αυτοκινήτου σε επιλεγμένους αγώνες.

Ο εμπορικός διευθυντής της Williams Racing, James Bower, εξέφρασε τον ενθουσιασμό του για τη συνεργασία, δηλώνοντας: «Είμαστε ενθουσιασμένοι που ξεκινάμε τη συνεργασία για να προσφέρουμε στους θαυμαστές μας εμπειρίες κρυπτογράφησης και web3, επιτρέποντας επίσης στην Kraken να προσεγγίσει νέους θεσμικούς πελάτες και επιχειρήσεις μέσω του δικτύου και των εκδηλώσεων μας». 

Στoν κλάδο των crypto, υπήρξαν αρκετά σημαντικά περιστατικά που συνέβησαν πέρυσι, τα οποία επηρέασαν την αγορά και την εμπιστοσύνη των επενδυτών. Δύο από τα πιο αξιοσημείωτα περιστατικά ήταν η κατάρρευση μεγάλων πλατφορμών ανταλλαγής κρυπτονομισμάτων και η σημαντική πτώση της αξίας των κρυπτονομισμάτων. Αυτά επηρέασαν την εμπιστοσύνη των επενδυτών στον κλάδο και προκάλεσαν ορισμένες ομάδες της Formula 1 να εγκαταλείψουν τις συμφωνίες χορηγίας κρυπτογράφησης.

Η συμφωνία χορηγίας αξίας $27 εκατ. μεταξύ της ομάδας Mercedes F1 και του ανταλλακτηρίου FTX ανεστάλη με την κατάρρευση της FTX, όπως και η Ferrari τερμάτισε τη μακροπρόθεσμη συμφωνία της με τον ελβετικό οργανισμό blockchain Velas τον Ιανουάριο. Η Alfa Romeo απέσυρε επίσης τον χορηγό της, Vauld. Ωστόσο, ορισμένες συμφωνίες χορηγίας έχουν παραμείνει κανονικά χωρίς να επιρεαστούν, με την ομάδα της Aston Martin να διατηρεί τους χορηγούς κρυπτογράφησης Crypto.com και Socios. Η Binance εξακολουθεί να είναι ο συνεργάτης της Alpine team και η OKX και η Tezos εξακολουθούν να είναι με τη McLaren Racing. Η ομάδα αγώνων Red Bull διατήρησε επίσης τον crypto χορηγό Bybit, ενώ το OpenSea εξακολουθεί να είναι στη Haas F1 Team, σύμφωνα πάντα με τις τελευταίες αναφορές μέσα στον μήνα.

Author Konstantinos