Η Ρωσία επιδοτεί εγκατάσταση εξόρυξης κρυπτονομισμάτων στη Σιβηρία

Konstantinos
10 Φεβρουαρίου 2023
1067 Views
1200px Flag of Buryatia.svg

Η ρωσική κυβέρνηση ποντάρει σε ένα μεγάλο στοίχημα για το μέλλον των κρυπτονομισμάτων, επιδοτώντας μια νέα εγκατάσταση εξόρυξης κρυπτονομισμάτων στην ανατολική Σιβηρία. Το κέντρο εξόρυξης 12 εκατομμυρίων δολαρίων, που πρόκειται να ανοίξει το πρώτο εξάμηνο του 2023, θα ανήκει και θα λειτουργεί από την BitRiver, τον μεγαλύτερο πάροχο υπηρεσιών εξόρυξης κρυπτονομισμάτων της Ρωσίας. Με 30.000 μηχανήματα εξόρυξης, 100 υπαλλήλους και 100 μεγαβάτ κατανάλωσης ενέργειας από το δίκτυο, αυτή η εγκατάσταση αντιπροσωπεύει μια σημαντική επένδυση από τη ρωσική κυβέρνηση.

Σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης η κρατική εταιρεία ανακοίνωσε την έναρξη του κέντρου εξόρυξης κρυπτονομισμάτων στη Buryatia, μία δημοκρατία στην ανατολική Σιβηρία. Η Buryatia έχει χαρακτηριστεί ως «έδαφος προηγμένης ανάπτυξης», μια ειδική οικονομική ζώνη που έχει σχεδιαστεί για να προσελκύει εθνικές και ξένες επενδύσεις. Για το σκοπό αυτό, η ρωσική κυβέρνηση προσφέρει ένα ευρύ σύνολο κινήτρων στη BitRiver, συμπεριλαμβανομένων μηδενικών φόρων γης και ακινήτων, μειωμένου συντελεστή φόρου εισοδήματος και μείωσης 50% στις τιμές της ηλεκτρικής ενέργειας.

Η υποστήριξη της κυβέρνησης για την εξόρυξη κρυπτονομισμάτων σηματοδοτεί μια σημαντική αλλαγή στη στάση της απέναντι στα κρυπτονομίσματα. Μόλις πριν από λίγα χρόνια, η ρωσική κυβέρνηση ήταν ενάντια στην κρυπτογράφηση και είχε υιοθετήσει σκληρή γραμμή έναντι των ψηφιακών νομισμάτων. Ωστόσο, από το ξέσπασμα του πολέμου στην Ουκρανία και τις οικονομικές κυρώσεις που ακολούθησαν, η κυβέρνηση έχει αντιστρέψει τη θέση της και υποστηρίζει όλο και περισσότερο τη βιομηχανία κρυπτογράφησης. Τον Ιούλιο του 2022, η Gazprom Neft σύναψε συνεργασία με την BitRiver για την παροχή ηλεκτρικής ενέργειας που παράγεται από πετρελαϊκό αέριο για εξόρυξη κρυπτονομισμάτων. Ως μέρος της συνεργασίας, η BitRiver αναπτύσσει ψηφιακή υποδομή στα κοιτάσματα πετρελαίου όπου η Gazprom παρέχει αέριο για εγκαταστάσεις εξόρυξης κρυπτονομισμάτων.  

Το νέο κέντρο εξόρυξης κρυπτονομισμάτων στη Buryatia αποτελεί μέρος μιας ευρύτερης στρατηγικής της ρωσικής κυβέρνησης για την υποστήριξη των επενδύσεων στην ψηφιακή οικονομία. Η κυβέρνηση εργάζεται ενεργά για να δημιουργήσει ένα ευνοϊκό περιβάλλον για την τεχνολογία κρυπτογράφησης και blockchain, αναγνωρίζοντας τις δυνατότητες αυτών των βιομηχανιών να οδηγήσουν την καινοτομία και την ανάπτυξη στη χώρα. Τα φορολογικά κίνητρα που προσφέρονται στο κέντρο εξόρυξης κρυπτονομισμάτων είναι μόνο ένα παράδειγμα των προσπαθειών της κυβέρνησης να υποστηρίξει τον κλάδο.

Συμπερασματικά

 Η απόφαση της ρωσικής κυβέρνησης να επιδοτήσει μια νέα εγκατάσταση εξόρυξης κρυπτονομισμάτων στην ανατολική Σιβηρία αποτελεί σημαντική ψήφο εμπιστοσύνης για το μέλλον των κρυπτονομισμάτων. Με τα ευνοϊκά φορολογικά κίνητρα και την υποστηρικτική κυβέρνηση, η νέα διευκόλυνση είναι έτοιμη να προσελκύσει σημαντικές επενδύσεις και να συμβάλει στην τόνωση της ανάπτυξης στη ρωσική βιομηχανία κρυπτογράφησης. Καθώς ο κόσμος κινείται προς ένα ψηφιακό μέλλον, η επένδυση της Ρωσίας στην εξόρυξη κρυπτονομισμάτων θα βοηθήσει να διασφαλιστεί ότι θα παραμείνει στην πρώτη γραμμή της παγκόσμιας βιομηχανίας κρυπτογράφησης.

Author Konstantinos