Η κρατική τηλεόραση της Κίνας προβάλλει την υιοθέτηση crypto στο Χονγκ Κονγκ: O CZ έγραψε ακόμα και για Bull run

Konstantinos
25 Μαΐου 2023
961 Views
CCTV 7.1506086263.9383 scaled

Η China Central Television (CCTV), ο μεγαλύτερος κρατικός ραδιοτηλεοπτικός οργανισμός στην Κίνα με κοινό άνω του 1 δισεκατομμυρίου ανθρώπων, προέβη σε μια σπάνια κίνηση καθώς παρουσίασε μία κάλυψη 98 δευτερολέπτων που αναφέρονταν στην υιοθέτηση κρυπτονομισμάτων στο Χονγκ Κονγκ. Συγκεκριμένα συζητούσαν για τα σχέδια των ρυθμιστικών αρχών του Χονγκ Κονγκ να εφαρμόσουν ένα υποχρεωτικό σύστημα αδειοδότησης για εικονικές πλατφόρμες συναλλαγών περιουσιακών στοιχείων από την 1η Ιουνίου. Αυτή η εξέλιξη είναι σημαντική λαμβάνοντας υπόψη τους αυστηρούς κανονισμούς που επιβάλλονται στα κρυπτονομίσματα από τις αρχές στην ηπειρωτική Κίνα.

Κατά τη διάρκεια της προβολής , ο Zhonghui Cai, αξιωματούχος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς και Μελλοντικής Εκπλήρωσης (SFC) του Χονγκ Κονγκ, αντιμετώπισε τις προκλήσεις που σχετίζονται με τη ρύθμιση των παρόχων ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων. Αυτές οι προκλήσεις περιλαμβάνουν τη διασφάλιση της ασφάλειας στον κυβερνοχώρο, τη διαφύλαξη των περιουσιακών στοιχείων των πελατών και τη διαχείριση πιθανών συγκρούσεων συμφερόντων μεταξύ πλατφορμών και πελατών. Αξίζει να σημειωθεί ότι παρόλο που οι κατευθυντήριες γραμμές για τις πλατφόρμες συναλλαγών ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων θα τεθούν σε ισχύ τον Ιούνιο του 2023, η SFC δεν έχει ακόμη εγκρίνει καμία πλατφόρμα που να εξυπηρετεί ιδιώτες επενδυτές. Αυτή η πρόσφατη κάλυψη στα κρατικά μέσα δείχνει μια πιο διαφοροποιημένη προσέγγιση στο Χονγκ Κονγκ, που έρχεται σε αντίθεση με τους αυστηρούς κανονισμούς που επιβάλλονται στα crypto στην ηπειρωτική Κίνα, οι οποίοι περιλαμβάνουν την απαγόρευση της εξόρυξης Bitcoin και των ανταλλακτηρίων κρυπτονομισμάτων. Ωστόσο, η ιδιοκτησία κρυπτονομισμάτων επιτρέπεται επί του παρόντος στη χώρα.

Αξιοσημείωτο είναι ότι το Χονγκ Κονγκ λειτουργεί υπό ξεχωριστό νομικό και ρυθμιστικό πλαίσιο, το οποίο επιτρέπει μεγαλύτερη ευελιξία σε ορισμένους τομείς. Και ενώ όπως αναφέραμε η ηπειρωτική Κίνα έχει απαγορεύσει εντελώς τα κρυπτονομίσματα,  το Χονγκ Κονγκ συνεχίζει να επιδιώκει τη φιλοδοξία του να γίνει περιφερειακός κόμβος κρυπτονομισμάτων. Η σημασία αυτής της εξέλιξης δεν μπορεί να υποτιμηθεί. Αν και μένει να δούμε πώς αυτές οι πρόσφατες εξελίξεις θα επηρεάσουν το συνολικό ρυθμιστικό τοπίο για τα κρυπτονομίσματα στην Κίνα, είναι σαφές ότι υπάρχει αυξανόμενο ενδιαφέρον και αναγνώριση των δυνατοτήτων τους. Καθώς ο κόσμος συνεχίζει να πλοηγείται στην εξελισσόμενη δυναμική του κλάδου των κρυπτονομισμάτων, η προσέγγιση της Κίνας θα παρακολουθείται στενά, δεδομένης της σημαντικής επιρροής της στην παγκόσμια οικονομία.

Η ανάρτηση του CZ στο Twitter για το γεγονός

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Binance, Changpeng Zhao (CZ) ανέβασε την είδηση ότι η Κεντρική Τηλεόραση της Κίνας (CCTV) μετέδωσε πρόσφατα μια εκπομπή που συζητούσε για τα crypto, στον προσωπικό του λογαριασμό στοTwitter. Και έγραψε ότι οι κινεζόφωνες κοινότητες σφύζουν από ενθουσιασμό και παρόμοιες καλύψεις στο παρελθόν οδήγησαν συχνά σε bull runs την αγορά κρυπτονομισμάτων.  Ο CZ θεωρεί πως και μόνο που μεταδόθηκε κάτι τέτοιο για τα  κρυπτονομίσματα είναι  σημαντικό για τον κλάδο. Το χαρακτήρισε ως «μεγάλη υπόθεση». Επίσης κατέστησε σαφές ότι το tweet του δεν πρέπει να εκληφθεί ως οικονομική συμβουλή και τόνισε ότι το παρελθόν δεν μπορεί να προβλέψει το μέλλον.  

Τέλος, απαντώντας σε κάποιον που σχολίασε την ανάρτηση του, ο CZ συμφώνησε ότι η εμπλοκή των Κινέζων είναι ζωτικής σημασίας για την εμφάνιση μιας ανοδικής αγοράς. Ο ηγέτης της Binance να θυμίσουμε ότι γεννήθηκε στην Κίνα, είναι Καναδός πολίτης από την ηλικία των 12 ετών και έχει αρκετές φορές κατά το παρελθόν τονίσει ότι η Binance δεν είναι κινεζική εταιρεία.

Author Konstantinos