H Porsche ξεκινά το ταξίδι της στο Web3 και λανσάρει την NFT συλλογή της

Konstantinos
24 Ιανουαρίου 2023
973 Views
Porsche nft

Η Porsche, η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία, κυκλοφόρησε στις 23 Ιανουαρίου το απόγευμα την πρώτη της συλλογή NFT (μη ανταλλάξιμων διακριτικών), η οποία αποτελεί ψηφιακό φόρο τιμής στο εμβληματικό σπορ αυτοκίνητο της 911. Η συλλογή αποτελείται από 7.500 κομμάτια, τα οποία διατέθηκαν για αγορά σε τέσσερις φάσεις, μέσα σε τέσσερις ώρες ανά μία ώρα.  Στην αρχή ήταν για τους κατόχους  στις λίστες επιτρεπόμενων και στην συνέχεια ήταν ανοιχτές για όλο το κοινό. Κάθε συλλέκτης μπορούσε να αγοράσει έως και τρεις εικονικές Porsche 911 με κόστος 0,911 ETH η καθεμία, που είναι περίπου αυτή τη στιγμή 1.490 $. Η Porsche ανακοίνωσε το έργο NFT τον Δεκέμβριο στο Miami Art Week, σε συνεργασία με τη γερμανική εταιρεία ψηφιακών συλλεκτών, τη θυγατρική της Fanzone, Road2Dreams

Η NFT συλλογή δημιουργήθηκε από τον σχεδιαστή και 3D καλλιτέχνη του Αμβούργου Patrick Vogel,ιδρυτή του ALT/SHIFT, ενός στούντιο σχεδίασης 3D με έδρα το Αμβούργο.

Ο Lutz Meschke, που είναι Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος και μέλος του διοικητικού συμβουλίου για τα οικονομικά και την πληροφορική της Porsche, δήλωσε: “Ξεκινάμε ένα νέο κεφάλαιο στη στρατηγική ψηφιοποίησης με αυτό το έργο. Η δέσμευσή μας στο Web3 είναι μακροπρόθεσμη και η ομάδα μας έχει αυτονομία για εξερεύνηση και ανάπτυξη νέων καινοτομιών σε αυτό το πεδίο.”

Ωστόσο, οι πωλήσεις της συλλογής δεν ήταν τόσο επιτυχημένες όσο κάποιοι ίσως ήλπιζαν. Από το απόγευμα της Δευτέρας, μόνο 1.198 NFT, ή το 16% της συνολικής συλλογής, είχαν πουληθεί μέσω της επίσημης ιστοσελίδας της Porsche. Επιπλέον, η συλλογή πωλείται φθηνότερα σε δευτερεύουσες αγορές όπως το OpenSea, με την κατώτατη τιμή να είναι 0,89 ETH ή περίπου 1.450 $..

Αξίζει να αναφέρουμε ότι  η υψηλή τιμή και η ιδέα της Porche να λανσάρει συλλογή με NFT έχει επικριθεί από ορισμένους ακολούθους της στα social media και συγκεκριμένα στο Twitter.

Εξερευνώντας τον κόσμο των ‘’Porsche NFT’’

Τι κάνει τα Porsche NFT ξεχωριστά; Αυτά τα ψηφιακά στοιχεία επιτρέπουν στους λάτρεις και τους συλλέκτες της Porsche να κατέχουν ένα κομμάτι της ιστορίας και της κληρονομιάς της μάρκας

Η Porsche κάνει ένα σημαντικό βήμα στον κόσμο του Web3 με την κυκλοφορία της πρώτης επίσημης συλλογής NFT. Η συλλογή, που περιλαμβάνει 7.500 μοναδικά ψηφιακά έργα τέχνης, στοχεύει να συνδυάσει την εμβληματική κληρονομιά της εταιρείας με το διαρκώς εξελισσόμενο ψηφιακό μέλλον. Ο βασικός στόχος πίσω από αυτή την προσπάθεια της Porsche, είναι να καλλιεργήσει μια αίσθηση κοινότητας μεταξύ των ατόμων που μοιράζονται ένα κοινό ενδιαφέρον για την υπέρβαση των ορίων, όπως αναφέρει η ίδια η εταιρεία. Δημιουργώντας μοναδικά ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία (NFT), η Porsche στοχεύει να συνδέσει μια κοινότητα ατόμων που μοιράζονται το πάθος για την καινοτομία και τη δημιουργικότητα. Αντί να αγοράσουν απλώς ένα ψηφιακό κομμάτι, οι κάτοχοι NFT θα έχουν την ευκαιρία να διαμορφώσουν ενεργά το μέλλον της Porsche στο Web3. Αυτό περιλαμβάνει τη δυνατότητα συν-δημιουργίας της τελικής εμφάνισης και αίσθησης των σχεδίων τους σε NFT. Ο απώτερος στόχος αυτού του έργου είναι να προσφέρει μια μακροχρόνια, ελκυστική εμπειρία για κάθε κάτοχο NFT, ανεξάρτητα από το πού μπορεί να βρίσκεται γεωγραφικά.

Author Konstantinos