Ο Nasdaq εισέρχεται στον κλάδο κρυπτογράφησης με υπηρεσίες φύλαξης ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων

Konstantinos
25 Μαρτίου 2023
962 Views
2022 01 31T144501Z 1 LYNXMPEI0U0MZ RTROPTP 4 GLOBAL STOCKS RETAIL 1200x800 1

Ο Nasdaq, μία από τις μεγαλύτερες αγορές κινητών αξιών στον κόσμο, φέρεται να λανσάρει τις υπηρεσίες θεματοφυλακής για ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία μέχρι το τέλος του δεύτερου τριμήνου του 2023. Αυτό σηματοδοτεί το πρώτο μεγάλο εγχείρημα του ομίλου ανταλλαγής στον κλάδο των κρυπτονομισμάτων. Σύμφωνα με το Bloomberg, ο Nasdaq έχει υποβάλει αίτηση για καταστατικό εταιρείας περιορισμένου σκοπού από το Υπουργείο Οικονομικών Υπηρεσιών της Νέας Υόρκης για την επίβλεψη της νέας επιχείρησης.

Ο Ανώτερος Αντιπρόεδρος του Nasdaq και Επικεφαλής του Nasdaq Digital Assets, Ira Auerbach, φέρεται να αποκάλυψε τα νέα σε συνέντευξή του στο Παρίσι, υπογραμμίζοντας τη δέσμευση του ομίλου να διασφαλίσει ότι υπάρχουν όλες οι απαραίτητες ρυθμιστικές εγκρίσεις και η τεχνική υποδομή. Το έργο ανακοινώθηκε αρχικά τον Σεπτέμβριο, με το πρώτο βήμα να είναι η προστασία του Bitcoin και του Etherreum, προτού δημιουργηθεί τελικά μια ευρεία σειρά υπηρεσιών για το τμήμα ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων του ομίλου, συμπεριλαμβανομένης της εκτέλεσης για χρηματοπιστωτικά ιδρύματα.   

Αυτή η κίνηση θα μπορούσε ενδεχομένως να αλλάξει το παιχνίδι για τον κλάδο, καθώς τα παραδοσιακά χρηματοπιστωτικά ιδρύματα εντείνονται για να καλύψουν το κενό που αφήνουν οι χρεοκοπίες στον κλάδο κρυπτογράφησης. Η φήμη και το μέγεθος του Nasdaq στην παγκόσμια αγορά συναλλάγματος θα μπορούσαν να συμβάλουν στην ενίσχυση της εμπιστοσύνης των θεσμικών επενδυτών στην αγορά κρυπτογράφησης, ανοίγοντας το δρόμο για πιο παραδοσιακά χρηματοπιστωτικά ιδρύματα να ακολουθήσουν το παράδειγμά τους.  

Η είσοδος του Nasdaq στη βιομηχανία κρυπτογράφησης ακολουθεί τα βήματα άλλων μεγάλων χρηματοοικονομικών εταιρειών, όπως η BNY Mellon και η Fidelity, που προσφέρουν επίσης φύλαξη κρυπτογράφησης. Το 2022, η παλαιότερη τράπεζα της Αμερικής, BNY Mellon, ξεκίνησε υπηρεσίες κρυπτογράφησης και δημιούργησε μια μονάδα ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων για την ανάπτυξη λύσεων κρυπτογράφησης και μια πλατφόρμα για τη γεφύρωση της ψηφιακής και παραδοσιακής φύλαξης περιουσιακών στοιχείων.  

Η είσοδος του Nasdaq στον χώρο φύλαξης κρυπτονομισμάτων έρχεται σε μια περίοδο που ο κλάδος γνωρίζει σημαντική ανάπτυξη, με θεσμικούς επενδυτές να δείχνουν όλο και περισσότερο ενδιαφέρον για τον κλάδο. Η αγορά φύλαξης κρυπτονομισμάτων αυξάνεται επίσης, με εταιρείες όπως η BitGo, η Coinbase και η Gemini να προσφέρουν υπηρεσίες θεματοφυλακής σε θεσμικούς επενδυτές. Οι θεσμικοί επενδυτές ήταν προσεκτικοί σχετικά με τις επενδύσεις στον κλάδο κρυπτογράφησης λόγω ανησυχιών σχετικά με την ασφάλεια και τη συμμόρφωση με τους κανονισμούς. Οι υπηρεσίες θεματοφυλακής παρέχουν έναν ασφαλή τρόπο για τα ιδρύματα να αποθηκεύουν τα ψηφιακά τους περιουσιακά στοιχεία διασφαλίζοντας παράλληλα τη συμμόρφωση με τις κανονιστικές απαιτήσεις. Με τη φήμη και την εμπειρία του Nasdaq στον χρηματοπιστωτικό κλάδο, η εταιρεία βρίσκεται σε καλή θέση για να παρέχει αξιόπιστες και ασφαλείς υπηρεσίες φύλαξης κρυπτονομισμάτων σε θεσμικούς επενδυτές. Η αγορά φύλαξης κρυπτονομισμάτων αναμένεται να συνεχίσει να αυξάνεται καθώς περισσότεροι θεσμικοί επενδυτές εισέρχονται στον κλάδο κρυπτογράφησης. Σύμφωνα με έκθεση της εταιρείας ερευνών MarketsandMarkets, η παγκόσμια αγορά φύλαξης κρυπτονομισμάτων αναμένεται να αυξηθεί από 1,3 δισεκατομμύρια δολάρια το 2020 σε 6,1 δισεκατομμύρια δολάρια έως το 2026, με σύνθετο ετήσιο ρυθμό ανάπτυξης 24,8%.

Εν κατακλείδι

Η είσοδος του Nasdaq στον χώρο φύλαξης κρυπτονομισμάτων είναι μια σημαντική εξέλιξη για τον κλάδο. Με τη φήμη και την εμπειρία του στον χρηματοπιστωτικό κλάδο, ο Nasdaq βρίσκεται σε καλή θέση για να παρέχει ασφαλείς και αξιόπιστες υπηρεσίες φύλαξης κρυπτονομισμάτων σε θεσμικούς επενδυτές. Αυτή η κίνηση θα μπορούσε επίσης να συμβάλει στην ενίσχυση της εμπιστοσύνης των θεσμικών επενδυτών στην αγορά κρυπτογράφησης, ανοίγοντας το δρόμο για πιο παραδοσιακά χρηματοπιστωτικά ιδρύματα να ακολουθήσουν το παράδειγμά τους.

Author Konstantinos