Η SEC έχει 10 ημέρες διορία για να απαντήσει στην αναφορά της Coinbase για ρυθμιστική σαφήνεια

Konstantinos
6 Μαΐου 2023
962 Views
0x0

Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς (SEC) έλαβε εντολή από δικαστήριο των ΗΠΑ να απαντήσει στην καταγγελία της Coinbase για ρυθμιστική σαφήνεια εντός δέκα ημερών. Η Coinbase είχε υποβάλει αίτηση τον Ιούλιο του 2022 ζητώντας από την SEC να διευκρινίσει εάν τα υπάρχοντα πλαίσια θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για τη ρύθμιση του κλάδου κρυπτογράφησης. Ωστόσο, ο οργανισμός δεν προσέφερε συγκεκριμένες δημόσιες απαντήσεις.

Εν τω μεταξύ, η SEC εξέδωσε μια ειδοποίηση Wells στην Coinbase, αναφέροντας την πρόθεσή της να προβεί σε ενέργειες επιβολής κατά του ανταλλακτηρίου.  Η ειδοποίηση Wells είναι μια επιστολή που αποστέλλεται από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς για να ενημερώσει μια εταιρεία ή ένα άτομο ότι διερευνάται για πιθανές παραβιάσεις της νομοθεσίας περί κινητών αξιών και ενδέχεται να αντιμετωπίσει ενέργειες επιβολής. Στη συνέχεια, η Coinbase υπέβαλε αγωγή στο ομοσπονδιακό δικαστήριο για να υποχρεώσει τη ρυθμιστική αρχή να απαντήσει με ένα «ναι» ή «όχι». Το δικαστήριο παραχώρησε στην Coinbase το δικαίωμα να υποβάλει απάντηση εντός επτά ημερών από την απάντηση της SEC. Η αρχική αναφορά χρονολογείται από τον Ιούλιο του 2022 και η εταιρεία υποστηρίζει ότι δεν είναι λογικό για την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς να χρειάζεται τόσους μήνες για να ολοκληρώσει μια απλή εργασία.  

Ο επικεφαλής νομικός διευθυντής της Coinbase, Paul Grewal, έκανε μία ανάρτηση στο Twitter για να ανακοινώσει την απόφαση του δικαστηρίου. Είχε σχολιάσει προηγουμένως ότι “από τις δημόσιες δηλώσεις της SEC και τη δραστηριότητα επιβολής στον κλάδο κρυπτογράφησης, φαίνεται ότι η SEC έχει ήδη αποφασίσει να αρνηθεί την αναφορά μας. Αλλά δεν το έχουν πει ακόμα στο κοινό. Έτσι η ενέργεια που υπέβαλε η Coinbase σήμερα, απλά ζητά από το δικαστήριο να ζητήσει από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς να μοιραστεί την απόφασή της».

Από τον Ιανουάριο, η SEC εντείνει τις ενέργειες επιβολής και τις προειδοποιήσεις εναντίον εταιρειών κρυπτονομισμάτων, συμπεριλαμβανομένων των Bittrex, Gemini, Genesis και μεμονωμένων ατόμων που κατηγορούνται για χειραγώγηση ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων όπως ο Justin Sun του Tron και ο ιδρυτής της Terraform Labs Do Kwon. Ως αποτέλεσμα, πολλές εταιρείες εξετάζουν τώρα το ενδεχόμενο να μεταφέρουν τις δραστηριότητές τους σε δικαιοδοσίες πιο φιλικές προς τα κρυπτονομίσματα. Οι εντάσεις μεταξύ της Coinbase και της SEC έχουν κλιμακωθεί και η πρόσφατη δικαστική απόφαση μπορεί να προσφέρει κάποια σαφήνεια στο ρυθμιστικό πλαίσιο στον κλάδο. Η απόφαση του δικαστηρίου μπορεί επίσης να σηματοδοτήσει μια αλλαγή στην προσέγγιση της SEC στον κλάδο κρυπτογράφησης. Ο οργανισμός (SEC) έχει επικριθεί για την έλλειψη σαφήνειας και τις ασυνεπείς ενέργειες επιβολής του, που οδήγησαν σε σύγχυση μεταξύ των συμμετεχόντων στην αγορά. Η απόφαση του δικαστηρίου μπορεί να αναγκάσει την SEC να παράσχει πιο συγκεκριμένες απαντήσεις σε αναφορές του κλάδου και αιτήματα για καθοδήγηση, κάτι που θα παρείχε κάποια αναγκαία σαφήνεια για τον κλάδο.

Εν κατακλείδι

Η πρόσφατη δικαστική απόφαση που ζητά από την SEC να απαντήσει στην αναφορά της Coinbase εντός δέκα ημερών μπορεί να παρέχει κάποια σαφήνεια στο ρυθμιστικό πλαίσιο στον κλάδο των κρυπτονομισμάτων. Μπορεί επίσης να σηματοδοτήσει μια αλλαγή στην προσέγγιση της SEC στον κλάδο, αναγκάζοντάς την να παρέχει πιο συγκεκριμένες απαντήσεις σε αναφορές του κλάδου και αιτήματα για καθοδήγηση. Ωστόσο, η απάντηση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς μένει να φανεί και ο κλάδος εξακολουθεί να περιηγείται σε ένα εξελισσόμενο ρυθμιστικό τοπίο.

Author Konstantinos