Αντί BUSD πλέον θα περιέχει TUSD και USDT το ταμείο SAFU της Binance

Konstantinos
19 Μαρτίου 2023
961 Views
173bf329 e2d1 44af 885d 205ea14b3cef 51ad36c6

Η Binance, το μεγαλύτερο ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων στον κόσμο αυτή τη στιγμή, ανακοίνωσε στις 17 Μαρτίου ότι θα προβεί σε μια αλλαγή στο ταμείο έκτακτης ανάγκης (SAFU). Η ανακοίνωση λέει ότι θα  αντικαταστήσει το stablecoin Binance USD (BUSD) με TrueUSD (TUSD) και Tether(USDT). Η κίνηση έρχεται ως απάντηση στην πρόσφατη απόφαση της Paxos να σταματήσει την έκδοση νέων BUSD, η οποία είχε και ως αποτέλεσμα τη μείωση της κεφαλαιοποίησης του περιουσιακού στοιχείου.  

Το SAFU, το οποίο ιδρύθηκε τον Ιούλιο του 2018, είναι ένα ασφαλιστικό ταμείο έκτακτης ανάγκης που δημιουργήθηκε από την Binance για τη διασφάλιση των κεφαλαίων των χρηστών σε περίπτωση παραβιάσεων ασφαλείας ή απρόβλεπτων καταστάσεων. Η Binance αφιέρωσε ένα ποσοστό των προμηθειών από τις συναλλαγές της για να αυξήσει την αξία του κεφαλαίου, το οποίο ανερχόταν σε 1 δισεκατομμύριο δολάρια στις 29 Ιανουαρίου 2022. Αρχικά, τα πορτοφόλια του SAFU περιλάμβαναν BNB, Bitcoin και Binance USD, αλλά το τελευταίο όπως ανακοίνωσε η ίδια η Binance έχει πλέον αντικατασταθεί από TUSD και USDT . Παρά την αλλαγή, η Binance διαβεβαίωσε τους χρήστες ότι τα χρήματά τους θα συνεχίσουν να φυλάσσονται σε επαληθεύσιμες από το κοινό διευθύνσεις και το BUSD θα εξακολουθεί να υποστηρίζεται. Η Binance δήλωσε επίσης ότι θα παρακολουθεί στενά το BUSD, διασφαλίζοντας ότι παραμένει επαρκώς κεφαλαιοποιημένο και ότι θα το ανανεώνει περιοδικά, όπως απαιτείται, χρησιμοποιώντας δικά της κεφάλαια.

Στις 13 Φεβρουαρίου, η Paxos Trust Company, ο εκδότης του BUSD, ανακοίνωσε ότι θα σταματήσει την έκδοση νέων BUSD, από τις 21 Φεβρουαρίου, σύμφωνα με τις οδηγίες του Υπουργείου Οικονομικών Υπηρεσιών της Νέας Υόρκης. Αμέσως μετά η Binance αγόρασε TUSD αξίας περίπου 50 εκατομμυρίων δολαρίων, καθώς προέκυψαν αναφορές ότι οι ρυθμιστικές αρχές των ΗΠΑ εξέταζαν εξονυχιστικά την Paxos και το BUSD. Δύο ημέρες μετά από αυτό, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Binance, Chanpeng Zhao, ανέφερε στο twitter ότι το ανταλλακτήριο της Binance θα προσπαθήσει να αντικαταστήσει στο  ταμείο το stablecoin BUSD.

Καθώς η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ (SEC) ανέλαβε όπως προείπαμε δράση κατά του BUSD, ορισμένα μέλη της κοινότητας κρυπτονομισμάτων αμφισβήτησαν εάν τα stablecoins είναι το πραγματικό ζήτημα ή εάν η SEC στοχεύει τη Binance, καθώς δεν έλαβε μέτρα κατά του σταθερού νομίσματος της Paxos που υποστηρίζεται από χρυσό, το Pax Gold (PAXG).

Author Konstantinos