Η Mastercard συνεργάζεται με το Polygon για να λανσάρει το Web3 πρόγραμμα για ανερχόμενους μουσικούς καλλιτέχνες

Konstantinos
7 Ιανουαρίου 2023
888 Views
polygon nft mastercard 1024x683 1

Ο παγκόσμιος γίγαντας πληρωμών Mastercard ανακοίνωσε ότι θα λανσάρει ένα πρόγραμμα που θα προβάλει ανερχόμενους μουσικούς καλλιτέχνες, βασισμένο στο blockchain του Polygon, ώστε να τους βοηθήσει να χτίσουν την καριέρα τους αξιοποιώντας τις δυνατότητες του blockchain και του Web3.

Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι το πρόγραμμα “Mastercard Artist Accelerator” θα ξεκινήσει την άνοιξη του 2023  και θα προετοιμάσει πέντε ανερχόμενους καλλιτέχνες, όπως μουσικούς, Djs, παραγωγούς, παρέχοντάς τους τα κατάλληλα εφόδια για να χαράξουν τα δικά τους μουσικά μονοπάτια στην ψηφιακή οικονομία.

«Οι καλλιτέχνες θα αποκτήσουν αποκλειστική πρόσβαση σε ειδικές εκδηλώσεις, μουσικές κυκλοφορίες και πολλά άλλα. Αρχικά το πρόγραμμα θα διδάξει στους καλλιτέχνες πώς να χτίσουν (και να κατέχουν) την επωνυμία τους μέσω εμπειριών στο Web3, όπως δημιουργία NFT, εκπροσωπώντας τον εαυτό τους σε εικονικούς κόσμους και δημιουργία μιας αφοσιωμένης κοινότητας», αναφέρει η ανακοίνωση.

Η μουσική είναι ένα παγκόσμιο πάθος που μας εμπνέει , μας συγκινεί και μας ενώνει. Ωστόσο, μπορεί να φαίνεται αδύνατο για τους ανερχόμενους στο χώρο καλλιτέχνες να εισέλθουν. Με το “Mastercard Artist Accelerator” επεκτείνουμε περαιτέρω την πρόσβαση και τις συνδέσεις με την τεχνολογία του Web3, ανέφερε ο επικεφαλής μάρκετινγκ και επικοινωνίας της Mastercard, ο Raja Rajamannar.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Polygon Studios, Ryan Watt, δήλωσε ότι «το Web3 έχει τη δυνατότητα να ενδυναμώσει έναν νέο τύπο καλλιτέχνη που μπορεί να αναπτύξει βάση θαυμαστών, να ζει και να εισάγει νέα μέσα για αυτοέκφραση και σύνδεση με τους δικούς του όρους».

Σύμφωνα με την Mastercard, το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει μία περιορισμένη έκδοση NFT που ονομάζεται “Mastercard Music Pass” η οποία σύμφωνα με την εταιρεία  θα δώσει  στους κατόχους πρόσβαση σε μουσικό εκπαιδευτικό υλικό και «μοναδικούς πόρους».

Τα NFT είναι μοναδικά ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία  για τα οποία είναι δυνατή η αγορά των δικαιωμάτων ιδιοκτησίας. Δηλαδή το κάθε NFT έχει έναν μόνο ιδιοκτήτη την φορά και η ιδιοκτησία καταγράφεται σε ένα blockchain.

Τα NFT αρκετών μουσικών είχαν φτάσει να αξίζουν αστρονομικά ποσά κατά το κοντινό παρελθόν. O Steve Aoki, ένας από τους κορυφαίους DJ στον κόσμο, είχε πει πριν ένα χρόνο ότι κέρδισε περισσότερα χρήματα από τα NFT απ’ ότι 10 χρόνια μουσικής του καριέρας. Η συλλογή NFT του  rapper Snoop Dogg έφτασε να αξίζει 17εκατ.δολάρια.

Το Polygon φαίνεται έτοιμο να παίξει ηγετικό ρόλο, σε έργα Web3 που σχετίζονται με τη μουσική. Στις 7 Δεκεμβρίου 2022, να θυμίσουμε ότι είχε ενώσει τις δυνάμεις του με μία από τις κορυφαίες εταιρίες μουσικής στον κόσμο, την Warner Music Group, για να δημιουργήσουν μια μουσική πλατφόρμα Web3, που ονομάζεται LGND Music. Η Mastercard από την πλευρά της, έχει εισέλθει δυναμικά στον χώρο του blockchain και των crypto. Ενδεικτικά, να αναφέρουμε ότι τον Ιανουάριο του 2022, ένωσε τις δυνάμεις της με την Coinbase  για να επιτρέψει τη χρήση των καρτών Mastercard για την αγορά NFT στην αγορά της Coinbase. Επίσης στα μέσα Οκτωβρίου 2022, η Mastercard, συνεργάστηκε με την Paxos για να επιτρέψει στις τράπεζες να προσφέρουν συναλλαγές κρυπτονομισμάτων και σχετικές υπηρεσίες στους πελάτες τους.

Author Konstantinos