Η Νότια Κορέα θα εφαρμόσει σύστημα παρακολούθησης κρυπτονομισμάτων μέσα στο 2023

Konstantinos
30 Ιανουαρίου 2023
976 Views
Ν. Κορέα

Το Υπουργείο Δικαιοσύνης της Νότιας Κορέας λαμβάνει μέτρα για να περιορίσει το ξέπλυμα χρήματος και να ανακτήσει έσοδα από εγκληματικές δραστηριότητες μέσω εικονικού νομίσματος, εισάγοντας ένα σύστημα παρακολούθησης.

 Αυτό το σύστημα θα παρακολουθεί τις λεπτομέρειες των συναλλαγών, θα συλλέγει πληροφορίες μεταξύ των συναλλαγών και θα επαληθεύει την πηγή των κεφαλαίων πριν και μετά την αποστολή. Επιπλέον, το Υπουργείο σκοπεύει να αναπτύξει ένα ξεχωριστό σύστημα παρακολούθησης και ανάλυσης έως το τέλος του τρέχοντος έτους.

Το Υπουργείο δήλωσε ότι η κίνηση εντάσσεται στο πλαίσιο μιας ευρύτερης προσπάθειας εκσυγχρονισμού της υποδομής επιστημονικής έρευνας.

Στο πλαίσιο αυτής της προσπάθειας, το Υπουργείο Δικαιοσύνης θα δρομολογήσει επίσης το «Εθνικό Ψηφιακό Εγκληματολογικό Σύστημα Νέφους» το πρώτο εξάμηνο του τρέχοντος έτους. Το σύστημα cloud θα βασίζεται στο ψηφιακό εγκληματολογικό σύστημα της εισαγγελίας (D-Net) και θα επιτρέπει σε άλλους φορείς να έχουν πρόσβαση στην επιστημονική έρευνα και την εγκληματολογική εμπειρογνωμοσύνη.

Τον Οκτώβριο του περασμένου έτους, η αστυνομία υπέγραψε επιχειρηματική συμφωνία με πέντε μεγάλα ανταλλακτήρια εικονικών νομισμάτων σε γουόν Κορέας για να συνεργαστεί σε ποινικές έρευνες και να αποτρέψει ζημιές που σχετίζονται με εικονικά περιουσιακά στοιχεία. Το Γραφείο Ερευνών στον Κυβερνοχώρο της Εθνικής Αστυνομικής Υπηρεσίας στοχεύει να αποτρέψει την παράνομη χρήση εικονικών περιουσιακών στοιχείων και να δημιουργήσει ένα ασφαλές περιβάλλον συναλλαγών μέσω αυτών των συμφωνιών. Εν τω μεταξύ, το Εθνικό Αρχηγείο Ερευνών της Εθνικής Αστυνομικής Υπηρεσίας ενισχύει τις ερευνητικές του ικανότητες που σχετίζονται με το εικονικό νόμισμα μέσω του συστήματος επαγγελματικών ερευνητών. Οι ειδικοί στα κρυπτονομίσματα δραστηριοποιούνται πλέον στα τμήματα εγκληματικών ερευνών και έρευνας στον κυβερνοχώρο. Το προσωπικό του ποινικού τμήματος ερευνά υποθέσεις χρήσης σκοτεινού ιστού και εικονικών περιουσιακών στοιχείων που σχετίζονται με εγκλήματα ναρκωτικών, ενώ ειδικοί της έρευνας στον κυβερνοχώρο παρακολουθούν και διερευνούν εικονικά περιουσιακά στοιχεία.

Στις ΗΠΑ, το Υπουργείο Δικαιοσύνης ίδρυσε ένα τμήμα εγκλήματος εικονικού νομίσματος τον Σεπτέμβριο του περασμένου έτους, αποτελούμενο από περισσότερους από 150 ομοσπονδιακούς εισαγγελείς. Ονομάστηκε «Συντονιστής Ψηφιακών Περιουσιακών Στοιχείων», αυτό το τμήμα λειτουργεί υπό την Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Έρευνας Κρυπτονομισμάτων (NCET) του Υπουργείου Δικαιοσύνης και ιδρύθηκε ως μέρος του ρυθμιστικού πλαισίου ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων που ανακοινώθηκε από τον Λευκό Οίκο.

Η απόφαση για το Νοτιοκορεάτικο ανταλλακτήριο Bithub

Το Ανώτατο Δικαστήριο της Νότιας Κορέας έλαβε απόφαση σχετικά με μια διακοπή υπηρεσίας που σημειώθηκε στο Bithumb, ένα δημοφιλές ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων. Στις 12 Νοεμβρίου 2017, το ανταλλακτήριο αντιμετώπισε μια διακοπή εξυπηρέτησης 1,5 ώρας, με αποτέλεσμα το δικαστήριο να αποφασίσει ότι η Bithumb πρέπει να αποζημιώσει 132 επενδυτές που επλήγησαν για ζημιές. Το ποσό της αποζημίωσης που πρέπει να καταβληθεί κυμαίνεται από $6 έως $6.400 ανά επενδυτή, σύμφωνα με την οριστική απόφαση του δικαστηρίου. Το δικαστήριο τόνισε ότι η ευθύνη για τεχνολογικές αστοχίες θα πρέπει να βαρύνει τον φορέα παροχής υπηρεσιών και όχι τους χρήστες που πληρώνουν προμήθειες για την υπηρεσία. Η απόφαση χρησιμεύει ως υπενθύμιση για τους παρόχους υπηρεσιών να διασφαλίσουν την αξιοπιστία και τη σταθερότητα των συστημάτων τους προκειμένου να αποφευχθούν παρόμοια περιστατικά στο μέλλον.

Author Konstantinos