Avalanche και Alibaba Cloud συνεργάζονται για να φέρουν τις επιχειρήσεις στο Metaverse
Το Alibaba Cloud, το τμήμα ψηφιακής τεχνολογίας και νοημοσύνης του Ομίλου Alibaba, συνεργάστηκε με το…
Μια πρόσφατη έκθεση της εταιρείας ανάλυσης blockchain Elliptic, που προβλήθηκε από τη Nikkei Asia, αποκαλύπτει ότι η Ιαπωνία έχει υποστεί τις μεγαλύτερες απώλειες από βορειοκορεάτες χάκερ στον κόσμο των κρυπτονομισμάτων. Η μελέτη υπογραμμίζει την ευπάθεια των ασιατικών χωρών σε κυβερνοεπιθέσεις που προέρχονται από τη Βόρεια Κορέα, με τα χαλαρά μέτρα ασφαλείας να λειτουργούν ως παράγοντας που συμβάλλει σε αυτό. Αυτό το άρθρο εμβαθύνει στα ευρήματα της έκθεσης, ρίχνοντας φως στην έκταση των απωλειών και στους βασικούς στόχους αυτών των επιθέσεων.
Σύμφωνα με τη μελέτη της Elliptic, η Ιαπωνία επωμίστηκε το μεγαλύτερο βάρος των επιθέσεων κρυπτονομισμάτων από τη Βόρεια Κορέα, σημειώνοντας απώλειες ύψους 721 εκατομμυρίων δολαρίων. Αυτός ο αριθμός αντιπροσωπεύει περίπου το 30% των παγκόσμιων απωλειών που υπολογίζονται σε πάνω από 2,3 δισεκατομμύρια δολάρια από το 2017 έως το 2022. Συγκεκριμένα, το κλεμμένο ποσό από την Ιαπωνία είναι σχεδόν εννέα φορές η αξία των εξαγωγών της Βόρειας Κορέας το 2021, όπως αναφέρει ο Ιαπωνικός Οργανισμός Εξωτερικού Εμπορίου. Αυτή η εκπληκτική απόκλιση υπογραμμίζει τη σοβαρότητα του ζητήματος και υπογραμμίζει την επείγουσα ανάγκη για βελτιωμένα μέτρα ασφαλείας στην ιαπωνική αγορά κρυπτονομισμάτων.
Η έκθεση προσδιορίζει το Βιετνάμ ως τη δεύτερη πιο στοχευμένη χώρα, με απώλειες συνολικά 540 εκατομμυρίων δολαρίων κατά την ίδια περίοδο. Οι Ηνωμένες Πολιτείες κατέλαβαν την τρίτη θέση, έχοντας υποστεί ζημίες 497 εκατομμυρίων δολαρίων, ενώ το Χονγκ Κονγκ βρέθηκε στην τέταρτη θέση με απώλειες ύψους 281 εκατομμυρίων δολαρίων. Η Elliptic αναφέρει ότι η Ιαπωνία και το Βιετνάμ ήταν πιο προσιτές στους βορειοκορεάτες χάκερ, επειδή οι κρύπτο-αγορές τους είχαν ανεπαρκή μέτρα ασφαλείας, γεγονός που τις καθιστούσε ελκυστικούς στόχους. Επιπλέον, η Nikkei αναφέρει ότι πολλά ιαπωνικά ανταλλακτήρια κρυπτονομισμάτων έπεσαν θύματα κυβερνοεπιθέσεων μεταξύ 2018 και 2021, τονίζοντας περαιτέρω την ευπάθεια της υποδομής κρυπτογράφησης της χώρας.
Το Lazarus Group, που πιστεύεται ότι συνδέεται με την κυβέρνηση της Βόρειας Κορέας, είναι υπεύθυνο για μερικές από τις πιο σημαντικές επιθέσεις στον κυβερνοχώρο μέχρι σήμερα, όπως το exploit Ronin Bridge και το Hack της Harmony Bridge. Αυτές οι κυβερνοεπιθέσεις έχουν φέρει τους κυβερνοεγκληματίες της Βόρειας Κορέας στο προσκήνιο, επιδεικνύοντας την πείρα τους στη διεξαγωγή προηγμένων και περίπλοκων επιθέσεων. Συγκεκριμένα, οι βορειοκορεάτες χάκερ στοχεύουν πλέον όχι μόνο στα παραδοσιακά κρυπτονομίσματα αλλά και σε μη ανταλλάξιμα διακριτικά (NFT) και χρησιμοποιούν αποκεντρωμένα ανταλλακτήρια για να ξεπλύνουν τα κλεμμένα κεφάλαια.
Η έκθεση Elliptic είναι το «καμπανάκι» για χώρες που στοχοποιούνται από βορειοκορεάτες χάκερ. Για τον μετριασμό των κινδύνων και την ελαχιστοποίηση των επιπτώσεων αυτών των επιθέσεων, είναι ζωτικής σημασίας για τα έθνη να ενισχύσουν τις δυνατότητές τους στον κυβερνοχώρο και να ενισχύσουν την υποδομή των crypto τους. Η ενίσχυση των κανονισμών και η επιβολή αυστηρότερων μέτρων ασφαλείας στα ανταλλακτήρια κρυπτονομισμάτων μπορεί να μειώσει σημαντικά τα τρωτά σημεία που προσελκύουν τους εγκληματίες του κυβερνοχώρου.
Λόγω της παγκόσμιας φύσης των απειλών στον κυβερνοχώρο, η διεθνής συνεργασία είναι ζωτικής σημασίας για την αποτελεσματική καταπολέμηση του εγκλήματος στον κυβερνοχώρο της Βόρειας Κορέας. Η συνεργασία μεταξύ των πληγεισών χωρών, η ανταλλαγή πληροφοριών και βέλτιστων πρακτικών, μπορεί να ενισχύσει τη συλλογική άμυνα ενάντια σε αυτές τις περίπλοκες επιθέσεις. Η συνεργασία με ειδικούς στον τομέα της κυβερνοασφάλειας και εταιρείες ανάλυσης blockchain μπορεί να βοηθήσει στον εντοπισμό πιθανών τρωτών σημείων και στην πρόληψη μελλοντικών επιθέσεων.