Τα σημαντικότερα τελευταία νέα από την αγορά των crypto 01/02/2023

Konstantinos
1 Φεβρουαρίου 2023
994 Views
imgpsh fullsize anim

Ανταλλακτήρια – Νέα

– Το Cronos Labs, το πρόγραμμα επιτάχυνσης blockchain, ανακοίνωσε στις 31 Ιανουαρίου, τη δεύτερη ομάδα του προγράμματος Cronos Accelerator $100 εκατομμυρίων. Το πρόγραμμα είναι διάρκειας 12 εβδομάδων και ξεκινά στις 24 Απριλίου 2023. Θα παρέχει επιλεγμένα έργα με 30.000 $ σε χρηματοδότηση εκκίνησης και έως και 300.000 $ σε συνολική χρηματοδότηση εκκίνησης, καθώς και καθοδήγηση, masterclasses και υποστήριξη από ειδικούς του κλάδου. Η εστίαση του προγράμματος είναι στους κλάδους DeFi, GameFi, SocialFi και Infrastructure και οι αιτήσεις θα είναι μέχρι τις 24 Μαρτίου 2023. Η επιλογή των έργων θα βασίζεται σε διάφορους παράγοντες, όπως οι δυνατότητες της αγοράς, η τεχνογνωσία της ηγετικής ομάδας και η συμβατότητα με το οικοσύστημα Cronos. Ο στόχος είναι να ενθαρρύνει την καινοτομία και την ανάπτυξη εντός του οικοσυστήματος για να προωθήσει την υιοθέτηση του Web3. Ο επιταχυντής Cronos 100 εκατομμυρίων δολαρίων του Crypto.com για έργα DeFi & Web3 κυκλοφόρησε τον Ιούνιο του 2022, με στόχο την υποστήριξη έργων κρυπτογράφησης σε πρώιμο στάδιο με ευκαιρίες χρηματοδότησης, καθοδήγησης και ανάπτυξης. Το blockchain Cronos κυκλοφόρησε τον Νοέμβριο του 2021.

– Η Mastercard και η Binance συνεργάστηκαν για την κυκλοφορία μιας νέας προπληρωμένης κάρτας κρυπτογράφησης στη Βραζιλία. Η Binance, το μεγαλύτερο ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων στον κόσμο, ανακοίνωσε την κυκλοφορία της κάρτας Binance στις 30 Ιανουαρίου, η οποία θα επιτρέπει στους πελάτες να πραγματοποιούν αγορές και να πληρώνουν λογαριασμούς χρησιμοποιώντας κρυπτονομίσματα, με μετατροπή σε πραγματικό χρόνο από 14 διαφορετικά περιουσιακά στοιχεία κρυπτογράφησης σε Fiat στο σημείο πώλησης. Τα προνόμια περιλαμβάνουν μέχρι 8% επιστροφής μετρητών σε κρύπτο και αναλήψεις χωρίς χρεώσεις υπό προϋποθέσεις. Η κάρτα βρίσκεται σε δοκιμαστική έκδοση beta και θα είναι ευρέως διαθέσιμη στο εγγύς μέλλον. Η Βραζιλία είναι η δεύτερη χώρα που λαμβάνει την κάρτα μετά την Αργεντινή τον Αύγουστο. Σύμφωνα με το 2022 New Payments Index της Mastercard, το 49% των Βραζιλιάνων έχουν πραγματοποιήσει τουλάχιστον μία συναλλαγή κρυπτογράφησης το περασμένο έτος, σε σύγκριση με τον παγκόσμιο μέσο όρο 41%. Η κυβέρνηση της Βραζιλίας νομιμοποίησε πρόσφατα τη χρήση κρυπτονομισμάτων ως τρόπο πληρωμής.

Κρύπτο – Νέα

–  Στις 31 Ιανουαρίου η Cardano mainnet κυκλοφόρησε το αλγοριθμικό της stablecoin, Djed (DJED), μετά την ολοκλήρωση ενός ελέγχου ασφαλείας. Το Djed είναι συνδεδεμένο με το USD και υποστηρίζεται από το εγγενές κρυπτονόμισμα του Cardano, χρησιμοποιώντας το Shen (SHEN) ως αποθεματικό νόμισμα. Η κυκλοφορία του παρόχου COTI της Djed by DeFi προσφέρει νέες ευκαιρίες πληρωμής και DeFi. Το οικοσύστημα Cardano επεκτείνεται με προσαρμοσμένες πλευρικές αλυσίδες, όπως ανακοίνωσε ο συνιδρυτής Charles Hoskinson τον Ιανουάριο. Ωστόσο, σημειώθηκε διακοπή δικτύου μια εβδομάδα πριν από την κυκλοφορία του stablecoin λόγω της αποσύνδεσης και επανεκκίνησης του 50% των κόμβων Cardano. Η Moody’s Corporation αναπτύσσει επίσης ένα σύστημα βαθμολόγησης για stablecoins, συμπεριλαμβανομένου του DJED.

–  Σύμφωνα με ανάρτηση από τον προγραμματιστή του Ethereum, Parithosh Jayanthi, στις 31 Ιανουαρίου, το δημόσιο δοκιμαστικό δίκτυο Ethereum Zhejiang πρόκειται να κυκλοφορήσει στο διαδίκτυο την 1η Φεβρουαρίου 2023 στις 3:00 μ.μ. UTC (Παγκόσμια Ώρα). Το δίκτυο δοκιμής δημόσιας ανάληψης Zhejiang είναι η πρώτη δημόσια δοκιμή Ethereum από την αναβάθμιση του Merge τον Σεπτέμβριο του 2022.. Η επιτυχία της αναβάθμισης του Merge τον Σεπτέμβριο του 2022 επέτρεψε στους χρήστες να κάνουν stake το ETH τους στο δίκτυο. Ωστόσο, τα κεφάλαια παραμένουν κλειδωμένα μέχρι την αναβάθμιση στη Σαγκάη, η οποία έχει οριστεί προσωρινά για τον Μάρτιο του 2023. Το δοκιμαστικό δίκτυο Zhejiang θα περιλαμβάνει όλα τα Πρωτόκολλα Βελτίωσης Ethereum (EIP) που περιλαμβάνονται στην αναβάθμιση της Σαγκάης. Η επόμενη αναβάθμιση στον οδικό χάρτη προγραμματιστών του  Ethereum είναι το EIP-4844, που θα κυκλοφορήσει τον Μάιο ή τον Ιούνιο του 2023. Το EIP-4844 αναμένεται να αυξήσει την επεκτασιμότητα και να μειώσει τις χρεώσεις συναλλαγών.

– Καθώς το Bitcoin προετοιμάζεται για μια κρίσιμη εβδομάδα, υπάρχει ένα μείγμα ενθουσιασμού και φόβου στην αγορά. Παρά τα πρόσφατα κέρδη της, πολλοί ανησυχούν ότι η bear αγορά θα επιστρέψει. Το Bitcoin εξέπληξε τους επενδυτές με την πρόσφατη άνοδο του, με το υψηλότερο εβδομαδιαίο κλείσιμο των τελευταίων έξι μηνών και μια αύξηση 40% από έτος σε έτος. Αυτός ο Ιανουάριος ήταν ο καλύτερος μήνας του BTC εδώ και μια δεκαετία. Ωστόσο, εξακολουθούν να υπάρχουν ανησυχίες ότι το ράλι μπορεί να σταματήσει. Αυτή η εβδομάδα θα είναι κρίσιμη για την πορεία του Bitcoin, με αποφάσεις της Fed και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας για αυξήσεις επιτοκίων.

Author Konstantinos