O Steve Aoki, ένας από τους κορυφαίους DJ στον κόσμο πιστεύει στην εξέλιξη των κρύπτο

Konstantinos
19 Δεκεμβρίου 2022
989 Views
Steve Aoki

Ποιος είναι ο Aoki

Ο Steve Aoki, που το πλήρες όνομα του είναι Steven Hiroyuki Aoki, είναι Αμερικανοϊάπωνας DJ, παραγωγός δίσκων, μουσικός προγραμματιστής και στέλεχος δισκογραφικών  εταιρειών. Ο Aoki είναι ένας από τους πλουσιότερους και καλύτερους DJ της electro house μουσικής στον κόσμο, με το όνομα του να φιγουράρει εδώ και πολλά χρόνια στις υψηλότερες θέσεις, στην παγκόσμια κατάταξη των DJ, σύμφωνα με το Forbes.

Έχει έρθει αρκετές φορές και στην Ελλάδα ξεσηκώνοντας το πιστό και φανατικό κοινό του. Τα σόου του όπου πηγαίνει είναι πολύ εντυπωσιακά και κατά τις εμφανίσεις του όταν ανεβαίνει στα decks, συνηθίζει να πετάει τούρτες στους θαυμαστές του και να τους λούζει με άφθονη σαμπάνια!

Το 2012, η ​​Pollstar όρισε τον Aoki ως τον καλλιτέχνη με τις υψηλότερες εισπράξεις ηλεκτρονικής χορευτικής μουσικής στη Βόρεια Αμερική.Ο DJ Steve Aoki έχει γίνει επίσης ένας από τους πιο γνωστούς επιχειρηματίες του ψηφιακού κόσμου.

Η συνέντευξη του DJ Steve Aoki

O διάσημος DJ με τoυς εκατομμύρια θαυμαστές σε όλο τον κόσμο και followers στα μέσα κοινωνικής δικτύωσεις, έδωσε μια συνέντευξη στο CoinDesk αναφέροντας τις απόψεις του για τα κρυπτονομίσματα και το Web 3.0, πιο συγκεκριμένα. Τον τελευταίο καιρό, έχει ριχτεί “με τα μούτρα” στον κόσμο του Web3 και έχει γίνει ένας από τους πιο επιτυχημένους υποστηρικτές του, όσον αφορά στο χώρο της μουσικής. Όπως ανέφερε, αυτές τις μέρες, αν θέλετε να μιλήσετε για το μέλλον των επιχειρήσεων και της τεχνολογίας, δεν υπάρχει καλύτερη σύνοψη από αυτή του Web3. “Το Web3 βασίζεται στην ιδέα ότι όταν μπαίνουμε μέσα του, το κατέχουμε”, είπε ο Aoki.

Αναφερόμενος στους επικριτές της νέας τεχνολογίας δήλωσε ότι θα πουν πως είμαστε πολύ μακριά από το να κάνουμε το Web3 χρήσιμο για τη μέση επιχείρηση. Πράγματι, το Web3 δεν υπάρχει ακόμη. Η ραχοκοκαλιά Τα “οστά” του ωστόσο είναι εδώ, χάρη στην υπάρχουσα τεχνολογία blockchain. Η χρήση του Web2 που έχουμε συνηθίσει (δηλαδή, ιστότοποι για σερφάρισμα και πράγματα με τα οποία μπορούν να ασχοληθούν οι καταναλωτές) είναι το μεταβατικό στάδιο προς το αυτόνομο για τους χρήστες Web3. Ο Aoki δήλωσε επίσης ότι μπήκε στον κόσμο των κρυπτονομισμάτων στο τέλος του 2017, βάζονατας μισό εκατομμύριο δολάρια σε Bitcoin και Ethereum! Ο Aoki δε δίστασε να αναφέρει ότι επένδυσε σε projects όπως το Shiba Inu και το Dogecoin, χαρακτηρίζοντάς τα όμως “shitcoins” λέγοντας ότι είναι κάτι σαν τζόγος.

Τα NFTs

Επόμενος του στόχος φυσικά δε θα μπορούσε να είναι άλλος από τα NFTs. Δήλωσε ότι τα NFTs αφορούν την ταυτότητα, την κοινότητα και την ιδιοκτησία. Ο Aoki λατρεύει την κρυπτογράφηση ως τεχνολογία και πιστεύει σε αυτή. Όσον αφορά στα NFTs πιστεύει πως θα είναι το μέλλον και θα αποτελέσουν ένα σύστημα ανταλλαγής που θα χρησιμοποιούν κατά κόρον οι άνθρωποι. “Ο κόσμος το πιστεύει, και εγώ το πιστεύω, οπότε θα επενδύσω χρήματα σε αυτό”, ανέφερε χαρακτηρίστηκα.

Θεωρεί πως τα NFTs και το Μetaverse βασίζονται σε μια έννοια που ήδη υπάρχει, αυτή του ψηφιακού κόσμου, ο οποίος εξελίσσεται με ραγδαίους ρυθμούς. Άλλωστε είναι πλέον μεγάλης σημασίας για όλους μας τα likes στο Instagra ή οι προβολές που έχουμε στο TikTok και στο YouTube. Μπορεί να έχει μεγαλύτερη σημασία  ακόμα και από “ένα φιλικό χτύπημα στην πλάτη από έναν άγνωστο”, όπως πιστεύει ο Aoki.

Το Web3

Όσον αφορά την τεχνολογία που αναπτύσσεται για το Web3 o Aoki έφερε ως παράδειγμα τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Δισεκατομμύρια άνθρωποι τα χρησιμοποιούν και αλληλεπιδρούμε με αυτά. Αυτό είναι γεγονός. Ωστόσο, όλοι συμφωνούμε ότι όταν μπαίνουμε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δεν κατέχουμε το περιεχόμενό τους. Πατάμε απλά το κουμπί “Αποδοχή” δημιουργώντας λογαριασμό στο Facebook, στο Twitter ή στο TikTok. Με αυτό τον τρόπο αποδεχόμαστε ότι, για παράδειγμα, ο Mark Zuckerberg ή οποιοσδήποτε άλλος θα είναι κάτοχος αυτού του περιεχομένου μας. “Αυτοί είναι οι κανόνες τους, είναι η παιδική τους χαρά και παίζουμε στο σπίτι τους”, είπε ο Aoki.

Συνέχισε αναφέροντας πως όλοι το αποδεχόμαστε γιατί δεν υπάρχει άλλη εναλλακτική. Με το Web3 όμως αυτό θα αλλάξει. Σε λίγα χρόνια, οι χρήστες θα μπορούν να αλληλεπιδρούν σε ένα σύστημα όπου τα δεδομένα θα είναι δικά τους, το και οι όροι που θα μπαίνουν θα είναι των χρηστών.

Ο λόγος για τον οποίο οι άνθρωποι δε χρησιμοποιούν ακόμα το Web3 είναι επειδή δεν καταλαβαίνουν πώς λειτουργεί. Είναι μια νέα τεχνολογία γι αυτό σε πολλούς μπορεί φαίνεται “τρομακτική”. Ο Aoki εστίασε σε όλα όσα ακούγονται γι αυτή. Ειδικά μίλησε για αυτούς που δεν την καταλαβαίνουν. “Είναι ακόμα κάτι καινούργιο άλλωστε, σωστά;”, είπε.

Έφερε ως παράδειγμα το gaming. Ανέφερε: Υπάρχει μια βιομηχανία πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων σε παιχνίδια όπως το Fortnite ή το Call of Duty. Οι χρήστες αγοράζουν “skins”, για παράδειγμα, που αποτελεί μια μορφή αναβάθμισης των χαρακτήρων τους. Όπως όλοι αποδεχόμαστε ότι είναι φυσικό να αγοράσει κάποιος ένα “skin” για $20 σήμερα, έτσι θα είναι αποδεκτό για το μέλλον να πουλώ τη μουσική μου με αποκλειστικά δικαιώματα απόκτησης. Η βασική διαφορά είναι ότι τα “skins” ανήκουν στην Epic Games, ενώ η μουσική μου θα ανήκει στον χρήστη που την αγόρασε, αποκλειστικά. Θα έχουν μεταφερθεί τα πνευματικά δικαιώματα στο χρήστη, με άλλα λόγια.

Την όλη αλλαγή του blockchain και του Web3 την χαρακτήρισε ως μια επανάσταση της “φωνής του λαού”. Οι μεγάλοι θεσμοί θα εισέλθουν σταδιακά σε αυτό.  Όσον αφορά στην αναλογία με τη μουσική, ο Aoki εξήγησε πως η πιο κυρίαρχη μορφή της ήταν πάντα η αγγλική γλώσσα. Όμως σημερα δεν ισχύει αυτό. Ο μεγαλύτερος καλλιτέχνης στον κόσμο σήμερα είναι ο Bad Bunny, ο οποίος ωστόσο τραγουδά εξ ολοκλήρου στα Ισπανικά. Ακόμα και ομάδες από τη Νότια Κορέα κυριαρχούν στη μουσική, έναντι των αγγλόφωνων καλλιτεχνών. Αυτό συμβαίνει όχι επειδή οι ραδιοφωνικοί σταθμοί θέλουν να παίξουν αυτά τα τραγούδια αλλά επειδή ο κόσμος τα ακολουθεί.

Δεν είναι απλά θέμα της πεποίθησης “αυτό ακούει ο κόσμος”. Πλέον έχει απόλυτη σημασία η άποψη του κοινού και όχι το τι θέλουν οι μεγάλοι ραδιοφωνικοί σταθμοί. Έχει αλλάξει η αναλογία στο χώρο, σύμφωνα με τον Aoki.

“Δε θα νικήσουμε ποτέ τα μεγάλα ποπ αμερικανικά ρεκόρ”, είπε. Έχουμε όμως ένα μεγάλο μερίδιο ευθύνης απέναντι σε τόσους πολλούς θαυμαστές άλλων ειδών μουσικής. “Είμαι ήδη μέρος αυτού του είδους κινήματος”, κατέληξε.

Το Web3, λοιπόν, είναι ένα “αουτσάιντερ”, όπως το χαρακτήρισε. Έχουμε μια παθιασμένη ομάδα ανθρώπων που δουλεύουν πάνω σε αυτό, είπε. “Μην υποτιμάτε ποτέ μια ομάδα ανθρώπων που φωνάζει για αλλαγή”, κατέληξε.

Κλείνοντας τη συνέντευξη, υποστήριξε πως το Bitcoin, θα ανέβει στα 100.000 δολάρια τα επόμενα πέντε χρόνια και το Ethereum στα 15.000 δολάρια. Χαρακτήρισε τον εαυτό του ως ένα μεγάλο “NFT τύπο”. Χαρακτηριστικά ανέφερε “Δε μπορείτε να χτυπήσετε το Bitcoin. Το Βitcoin είναι δύναμη. Έχω επενδύσει σε κάποια άλλα νομίσματα, αλλά το Βitcoin και το Ethereum είναι οι ιδιαιτέρες προτιμήσεις μου”.

Author Konstantinos