Η Binance θα εισέλθει ξανά στην αγορά της Ιαπωνίας μέσω του ανταλλακτηρίου SEBC

Konstantinos
30 Απριλίου 2023
947 Views
2022 11 23T115503Z 1071054269 RC2XHX9BJ8YO RTRMADP 3 FINTECH CRYPTO ABUSE 2048x1152

Tο μεγαλύτερο αυτή τη στιγμή ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων στον κόσμο, η Binance, πρόκειται να εισέλθει ξανά στην ιαπωνική αγορά, μετά την απόκτηση της ρυθμιζόμενης πλατφόρμας ανταλλαγής κρυπτονομισμάτων Sakura Exchange Bitcoin (SEBC).

Όταν λέμε ότι μια πλατφόρμα ανταλλαγής κρυπτονομισμάτων είναι «ρυθμιζόμενη», σημαίνει ότι λειτουργεί σύμφωνα με συγκεκριμένους κανόνες και οδηγίες που ορίζονται από μια ρυθμιστική αρχή ή μια κυβερνητική υπηρεσία. Αυτό συνήθως περιλαμβάνει την απόκτηση αδειών και την τήρηση ορισμένων προτύπων συμμόρφωσης για να διασφαλιστεί ότι το ανταλλακτήριο λειτουργεί με νόμιμο και ασφαλή τρόπο.

Η Binance απέκτησε τη SEBC, μια εταιρεία με άδεια από τον Οργανισμό Χρηματοοικονομικών Υπηρεσιών της Ιαπωνίας, τον Νοέμβριο του 2022, με την πρόθεση να εισέλθει ξανά στην ιαπωνική αγορά κρυπτογράφησης. Το ανταλλακτήριο Sakura Exchange Bitcoin (SEBC) ανακοίνωσε ότι θα κυκλοφορήσει ως ανανεωμένο Binance Japan μετά τον Ιούνιο του τρέχοντος έτους. Το ανταλλακτήριο θα τερματίσει τις τρέχουσες υπηρεσίες ανταλλαγής κρυπτονομισμάτων έως τις 31 Μαΐου και θα ανοίξει ξανά όπως προείπαμε σαν Binance Japan, με την επιφύλαξη της έγκρισης των ρυθμιστικών αρχών. Οι χρήστες του ανταλλακτηρίου SEBC θα πρέπει να αποσύρουν τα χρήματά τους πριν από την προθεσμία της 28ης Μαΐου. Τυχόν υπόλοιπα στους λογαριασμούς τους θα μετατραπούν αυτόματα σε γιεν Ιαπωνίας και θα μεταφερθούν στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς έως τις 5 Ιουνίου. Οι χρήστες του μετονομασμένου Binance Japan θα πρέπει να υποβληθούν σε νέα επαλήθευση ταυτότητας και ελέγχου ΚΥC (Know Your Customer).

Η επανείσοδος της Binance στην Ιαπωνία μέσω μιας ήδη εγκατεστημένης και ρυθμισμένης σύμφωνα με τις αρχές εταιρείας, έρχεται μετά την αποτυχία της αρχικής της προσφοράς για απόκτηση ανεξάρτητης άδειας πριν από σχεδόν πέντε χρόνια.  Το 2018 αναγκάστηκε να σταματήσει τις δραστηριότητές της, αφού οι χρηματοοικονομικές ρυθμιστικές αρχές προειδοποίησαν ότι λειτουργούσε χωρίς ρυθμιστική έγκριση. Από τότε, το ανταλλακτήριο έχει αντιμετωπίσει ζητήματα κανονιστικής συμμόρφωσης σε περισσότερες από δώδεκα χώρες. Ωστόσο, η Binance κατάφερε να επιδιορθώσει τις σχέσεις της με τις ρυθμιστικές αρχές σε πολλές χώρες και έχει επανεισαχθεί σε αγορές όπου στο παρελθόν αγωνιζόταν να αποκτήσει ανεξάρτητη άδεια, αποκτώντας πλέον μερίδιο και σε εκείνες τις κρυπτο-αγορές.

Πριν εισέλθει ξανά στην ιαπωνική αγορά, η Binance επανήλθε στην αγορά κρυπτονομισμάτων της Μαλαισίας αφού απέκτησε μερίδιο σε μια ρυθμισμένη από τις αρχές πλατφόρμα ανταλλαγής. Το ανταλλακτήριο επανήλθε και στην αγορά της Σιγκαπούρης με μερίδιο 18% σε ρυθμιζόμενο επίσης από τις αρχές ανταλλακτήριο. Ομοίως, η πλατφόρμα κρυπτογράφησης κατάφερε να αποκτήσει πρόσβαση στο δίκτυο πληρωμών της στερλίνας του Ηνωμένου Βασιλείου μέσω μιας συνεργασίας με την Paysafe, παρά το γεγονός ότι οι ρυθμιστικές αρχές αρνήθηκαν την πρόσβαση σε αυτό. Η Ιαπωνία είναι ένα από τα πρώτα έθνη που εισήγαγε κανονισμούς για τα κρυπτονομίσματα και ενώ οι ρυθμιστικές απαιτήσεις θεωρούνταν κάποτε αυστηρές, η χώρα έκτοτε τις διευκόλυνε για τις πλατφόρμες κρυπτογράφησης, καθιστώντας ευκολότερη την καταχώριση νέων κρυπτονομισμάτων.

Εν κατακλείδι

Η εξαγορά του ρυθμιζόμενου ανταλλακτηρίου SEBC από την Binance αντιπροσωπεύει την τελευταία κίνηση του ανταλλακτηρίου να επεκτείνει την παρουσία του στην ασιατική αγορά. Το μετονομασμένο Binance Japan πρόκειται να κυκλοφορήσει σύντομα, με την επιφύλαξη της έγκρισης των ρυθμιστικών αρχών. Η κίνηση έρχεται σχεδόν πέντε χρόνια μετά την αποτυχία της κύριας προσπάθειας της Binance να αποκτήσει ανεξάρτητη άδεια στην Ιαπωνία. Παρά το γεγονός ότι αντιμετωπίζει ζητήματα ρυθμιστικής συμμόρφωσης σε πολλές χώρες, η Binance κατάφερε να επιδιορθώσει τις σχέσεις της με τις ρυθμιστικές αρχές σε πολλές αγορές, αποκτώντας μερίδιο και σε αυτές τις αγορές. Καθώς οι κανονισμοί για τα κρυπτονομίσματα της Ιαπωνίας έχουν χαλαρώσει με τα χρόνια, η επανείσοδος της Binance στην ιαπωνική αγορά θα μπορούσε να έχει σημαντικές επιπτώσεις στον κλάδο κρυπτογράφησης της χώρας.

Author Konstantinos