Metaverse Pride 2023: Γιορτάζοντας τη Συμπεριληπτικότητα στην Decentraland

Konstantinos
26 Μαΐου 2023
770 Views
Fw HzCmaIAAgmtY

Η Decentraland, ο καθηλωτικός εικονικός κόσμος που είναι βασισμένος στην τεχνολογία blockchain, ετοιμάζεται να φιλοξενήσει τη συναρπαστική γιορτή Metaverse Pride 2023. Η εκδήλωση θα διαρκέσει από τις 27 έως τις 29 Ιουνίου και στοχεύει να προωθήσει το σεβασμό στη διαφορετικότητα, να ενδυναμώσει την LGBTQIA+ κοινότητα (στην Ελλάδα γνωστή ως ΛΟΑΤΚΙ ) αλλά και να δημιουργήσει μια ισχυρή αίσθηση της κοινότητας μέσα στο metaverse. Με έναν διευρυμένο εικονικό χώρο, εκπαιδευτικές εμπειρίες, ζωντανές μουσικές παραστάσεις και εστίαση στη συνεργασία, το Decentraland υπόσχεται ότι θα κάνει το Pride 2023 πολύ πιο εντυπωσιακό από τις προηγούμενες χρονιές.

Παραμυθένιο τοπίο: Όαση μέσα στη έρημο

Η Decentraland, μαζί με το Polygonal Mind και το Vegas City, θα δημιούργησουν για το Pride 2023 ένα καθηλωτικό τοπίο που θα μοιάζει με όαση μέσα στην έρημο. Η εικονική περιοχή που θα εξελιχθεί η εκδήλωση θα είναι πολύ μεγαλύτερη σε σχέση με τις προηγούμενες χρονιές και θα μπορούν να συμμετέχουν πολλοί  περισσότεροι άνθρωποι, αντιπροσωπεύοντας τη σημασία της υποστήριξης ο ένας του άλλου στην κοινότητα LGBTQIA+. Οι συμμετέχοντες θα αφήνουν πολύχρωμα ίχνη ουράνιου τόξου και θα βιώνουν ένα δυναμικό περιβάλλον καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης, σύμφωνα με την επικεφαλή του Metaverse Pride, Iara Dias.

Μουσική, Τέχνη και Οικονομική Ενίσχυση

Το Decentraland έχει δεσμευτεί να ενισχύσει τις φωνές των LGBTQIA+ καλλιτεχνών στο metaverse. Το Pride 2023 θα χρησιμεύσει ως πλατφόρμα για αυτούς τους καλλιτέχνες για να επιδείξουν τις δεξιότητές τους και να λάβουν οικονομική υποστήριξη. Ενώ οι διαπραγματεύσεις βρίσκονται ακόμη σε εξέλιξη, το Decentraland στοχεύει να εξασφαλίσει συμφωνίες εγκαίρως για την εκδήλωση. Ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα, οι καλλιτέχνες θα έχουν μελλοντικές ευκαιρίες να εμφανιστούν, υπογραμμίζοντας τη δέσμευση του Decentraland να υποστηρίζει την οικονομική ευημερία των δημιουργών της κοινότητας.

Διαγωνισμός και Design οχημάτων

Για να γίνει η εκδήλωση πιο διαδραστική, οι συμμετέχοντες στο Pride 2023 θα μπορούν να σχεδιάσουν και να παρουσιάσουν τα δικά τους οχήματα για την ψηφιακή παρέλαση. Επιπλέον, το Decentraland θα διοργανώσει έναν διαγωνισμό σχεδίασης ψηφιακών οχημάτων, ενθαρρύνοντας τους συμμετέχοντες να απελευθερώσουν τη δημιουργικότητά τους τις εβδομάδες πριν από το Pride 2023. Αυτά τα διαδραστικά στοιχεία προωθούν τη δέσμευση και επιτρέπουν στους χρήστες να εκφράζονται ελεύθερα, δημιουργώντας μια ζωντανή και χωρίς αποκλεισμούς ατμόσφαιρα.

Εκπαίδευση και συζητήσεις

Η εκδήλωση Decentraland’s Pride, σε συνεργασία με την καμπάνια του Ad Council “Love Has No Labels”, θα γιορτάσει τη διαφορετικότητα, την ένταξη και την εκπαίδευση στο Metaverse. Μέσα από εμπειρίες παιχνιδιών, συζητήσεις σε πάνελ και συνεδρίες όπου οι συμμετέχοντες θα κάνουν ερωτήσεις και θα λαμβάνουν απαντήσεις από ειδικούς οι συμμετέχοντες θα εμβαθύνουν στην ιστορία των LGBTQIA+ κοινοτήτων, τα τρέχοντα γεγονότα και τα παγκόσμια ζητήματα. Αναγνωρίζοντας το παγκόσμιο κοινό της Decentraland, ο Kim Currier, επικεφαλής του τμήματος μάρκετινγκ του Decentraland Foundation’s είπε ότι θα προσπαθήσουν να διασφαλίσουν ότι το εκπαιδευτικό περιεχόμενο θα είναι προσβάσιμο και χωρίς αποκλεισμούς για όλους τους συμμετέχοντες, ανεξάρτητα από τη γεωγραφική θέση.

Ασφαλές περιβάλλον για τους συμμετέχοντες

Η δημιουργία ασφαλών χώρων για τους χρήστες ώστε να συνδέονται και να μοιράζονται τις εμπειρίες τους είναι μια βασική αρχή του Pride 2023. Πριν από την είσοδο στην εκδήλωση, οι συμμετέχοντες θα πρέπει να τηρούν έναν κώδικα συμπεριφοράς και τα ρομπότ AI θα είναι υπεύθυνα για την επιβολή απαγορεύσεων σε άτομα που κάνουν άλλους να αισθάνονται ανασφαλείς. Η αγάπη και ο σεβασμός είναι κεντρικά θέματα, δημιουργώντας ένα περιβάλλον όπου οι χρήστες μπορούν να πειραματιστούν με την ψηφιακή τους ταυτότητα, την ένδυση και τις αλληλεπιδράσεις τους χωρίς φόβο κρίσης ή συνέπειες στον πραγματικό κόσμο.

Ο αντίκτυπος του Metaverse στο Pride της Decentraland

Το metaverse προσφέρει ένα ξεχωριστό περιβάλλον όπου οι άνθρωποι μπορούν να εκφράσουν τον αυθεντικό εαυτό τους και να ξεκινήσουν νέες περιπέτειες χρησιμοποιώντας ευφάνταστα avatars. Η Decentraland πιστεύει ότι αυτές οι ψηφιακές εμπειρίες μπορούν να κάνουν πραγματική διαφορά, δίνοντας τη δυνατότητα στους ανθρώπους να εκφράσουν αυτό που πραγματικά είναι και να ανακαλύψουν νέες δυνατότητες. Επιτρέποντας στους χρήστες να αγκαλιάσουν την αληθινή τους ταυτότητα και να εκφραστούν ελεύθερα, το metaverse γίνεται καταλύτης για την προσωπική ενδυνάμωση που υπερβαίνει τον εικονικό κόσμο.

Author Konstantinos