Η Binance αποχωρεί από την καναδική αγορά λόγω κανονιστικών περιορισμών

Konstantinos
14 Μαΐου 2023
881 Views
canadahand.binance

Η Binance, το Νο1 ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων αυτή τη στιγμή στον κόσμο, ανακοίνωσε την απόφασή της να αποσυρθεί από την καναδική αγορά. Η κίνηση έρχεται ως αποτέλεσμα νέων κανόνων και καθοδήγησης που εκδόθηκαν από τις καναδικές ρυθμιστικές αρχές, οι οποίες έχουν επιβαρύνει σημαντικά τον κλάδο κρυπτογράφησης της χώρας.

Η αποχώρηση της Binance ακολουθεί παρόμοιες εξόδους από άλλες πλατφόρμες κρυπτογράφησης, συμπεριλαμβανομένων των OKX, dYdX και Paxos. Οι Canadian Securities Administrators (CSA) εισήγαγαν κανόνες στις 22 Φεβρουαρίου που απαιτούσαν από τα ανταλλακτήρια κρυπτονομισμάτων να υποβάλλουν νέες δεσμεύσεις προεγγραφής και να συμμορφώνονται με πρόσθετους περιορισμούς. Ενώ η Binance φέρεται να υπέβαλε μια νέα δέσμευση προεγγραφής, εξήγησε μέσω Twitter ότι η πρόσφατα εκδοθείσα καθοδήγηση σχετικά με τα stablecoins και τα όρια επενδυτών έκανε την καναδική αγορά μη βιώσιμη για το ανταλλακτήριο. Σύμφωνα με τους νέους κανόνες, απαγορεύτηκε στις εταιρείες να επιτρέπουν σε Καναδούς πελάτες να συνάπτουν συμβόλαια κρυπτογράφησης για την αγορά ή την πώληση οποιουδήποτε ψηφιακού περιουσιακού στοιχείου που θεωρείται τίτλος ή παράγωγο. Επιπλέον, τα stablecoins ταξινομήθηκαν ως τίτλοι, περιπλέκοντας περαιτέρω το ρυθμιστικό τοπίο.

Η Binance ενημέρωσε τους Καναδούς χρήστες της μέσω email ότι πρέπει να κλείσουν τις ανοιχτές θέσεις τους έως τις 30 Σεπτεμβρίου 2023 και από την 1η Οκτωβρίου 2023, οι Καναδοί πελάτες θα μπορούν να συμμετέχουν μόνο σε συναλλαγές εκκαθάρισης. Ενώ η Binance εξέφρασε διαφωνία με τη νέα καθοδήγηση, παραμένει προσηλωμένη στη συνεργασία με τις καναδικές ρυθμιστικές αρχές για τη δημιουργία ενός ολοκληρωμένου και καλά μελετημένου ρυθμιστικού πλαισίου, όπως η ίδια ανέφερε. Αξίζει να σημειωθεί ότι η Binance είχε αποσυρθεί στο παρελθόν από το Οντάριο, την μεγαλύτερη σε πληθυσμό επαρχία του Καναδά, τον Μάρτιο του 2022 μετά από παρατεταμένη διαφωνία με τις τοπικές ρυθμιστικές αρχές.

Η OKX ήταν η πρώτη που βγήκε από την καναδική αγορά τον Μάρτιο, ακολούθησε η dYdX τον Απρίλιο και η Paxos λίγο μετά. Παρά και την έξοδο της Binance, οι Καναδοί λάτρεις των κρυπτονομισμάτων έχουν ακόμα επιλογές. Το Kraken, ένα άλλο μεγάλο ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων, υπέβαλε την απαραίτητη δέσμευση προεγγραφής τον Μάρτιο και δήλωσε την πρόθεσή του να συνεχίσει να δραστηριοποιείται στον Καναδά. Η CSA διατηρεί μια λίστα με 11 πλατφόρμες που είναι εξουσιοδοτημένες να συναλλάσσονται με Καναδούς, παρέχοντας στους χρήστες εναλλακτικές επιλογές. Ωστόσο η αποχώρηση της Binance και άλλων πλατφορμών crypto υπογραμμίζει τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει ο κλάδος κρυπτογράφησης στον Καναδά. Οι κανονιστικές απαιτήσεις ανάγκασαν τις εταιρείες να περιηγηθούν σε πολύπλοκα πλαίσια και να συμμορφωθούν με νέους περιορισμούς, με αποτέλεσμα ορισμένες εταιρείες να αποφασίσουν να βγουν από την αγορά.

Καθώς ο κλάδος των crypto συνεχίζει να εξελίσσεται παγκοσμίως, είναι ζωτικής σημασίας για τις ρυθμιστικές αρχές και τα ανταλλακτήρια να συμμετάσχουν σε εποικοδομητικό διάλογο για την προώθηση της καινοτομίας διασφαλίζοντας παράλληλα την προστασία των επενδυτών. Η θέσπιση σαφών και ολοκληρωμένων ρυθμιστικών πλαισίων θα συμβάλει καθοριστικά στη δημιουργία ενός ευνοϊκού περιβάλλοντος τόσο για τις επιχειρήσεις όσο και για τους χρήστες στην καναδική αγορά κρυπτογράφησης.

Author Konstantinos