Η απάντηση του ηγέτη της Binance «CZ» στον ισχυρισμό του Bloomberg ότι ο έχει περιουσία $28,2 δισ.

Konstantinos
28 Απριλίου 2023
1061 Views
1200x 1

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Binance, Changpeng Zhao κοινώς γνωστός ως “CZ”, διέψευσε τις αναφορές ότι συγκαταλέγεται στους τρεις κορυφαίους νέους δισεκατομμυριούχους στον κόσμο, με καθαρή περιουσία που εκτιμάται στα 28,2 δισεκατομμύρια δολάρια.

Μέσω του επίσημου λογαριασμού του στο Twitter, ο CZ, ο ηγέτης του μεγαλύτερου ανταλλακτηρίου κρυπτονομισμάτων στον κόσμο, δήλωσε ότι τα νούμερα ήταν όλα λάθος και ότι δεν έχει τόση περιουσία. Ανέφερε επίσης ότι η περιουσία του θα πρέπει να είναι κάπου μεταξύ των 19,4 δισεκατομμυρίων δολαρίων του Dan Gilbert και των 13 δισεκατομμυρίων δολαρίων του Uday Kotak στη λίστα

Η λίστα των πλουσιότερων του Bloomberg θέλει να αναδείξει τους νέους σε ηλικία και χρονολογία, αλλά και αυτοδημιούργητους πιο πλούσιους στον κόσμο. Συγκεκριμένα βάζει κάποιες προϋποθέσεις και εξαιρεί (1) εκείνους που ήταν μέσα στους 300 πιο πλούσιους μέχρι το τέλος του 2013, (2) κληρονόμησαν ένα μεγάλο μέρος της περιουσίας τους και (3) είναι άνω των 70 ετών. Έτσι υπό αυτές τις προϋποθέσεις κατατάσσει τον CZ μεταξύ των τριών κορυφαίων δισεκατομμυριούχων. Αλλά σύμφωνα με τον CEO της Binance, όπως προείπαμε, τα στοιχεία ήταν υπερβολικά.

Η απάντηση του CZ στις ανακριβείς αναφορές για τον πλούτο του δεν προκαλεί έκπληξη, δεδομένης της κριτικής του στάσης σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο εκπροσωπείται ο κλάδος σε άρθρα από τα μεγάλα μέσα ενημέρωσης. Ο CZ είχε αντικρούσει ξανά αναφορές από μεγάλες πηγές όπως το Forbes και το Bloomberg, τις οποίες χαρακτήριζε ως φόβο, αβεβαιότητα και αμφιβολία. Για παράδειγμα, ο CZ απάντησε σε ένα άρθρο του Forbes που ισχυριζόταν ότι η Binance προχώρησε σε έναν «παρασκηνιακό ελιγμό» που περιελάμβανε μια συναλλαγή 1,8 δισεκατομμυρίων δολαρίων το 2022. Ο CZ υποστήριξε ότι το Forbes «δεν γνωρίζει πώς λειτουργεί μια ανταλλαγή». Ομοίως, ο Διευθύνων Σύμβουλος είχε διαψεύσει μια αναφορά του Bloomberg που ισχυριζόταν ότι η Binance εξέταζε το ενδεχόμενο διακοπής των σχέσεων με τους επιχειρηματικούς εταίρους των Ηνωμένων Πολιτειών.

Η τελευταία κίνηση του CZ να τονίσει τις ανακρίβειες των αναφορών συνάδει με την κριτική του θέση σχετικά με την εκπροσώπηση του κλάδου των κρυπτονομισμάτων από τα κύρια μέσα ενημέρωσης. Ο Διευθύνων Σύμβουλος έχει συχνά καλέσει τα μεγάλα ειδησεογραφικά πρακτορεία για εντυπωσιακές αρνητικές ειδήσεις για τον κλάδο, οι οποίες, όπως λέει, μπορούν να προκαλέσουν περιττό πανικό και αβεβαιότητα. Εκτός από την απάντησή του στη λίστα των πλουσίων, ο CZ ανέφερε επίσης ότι ποτέ δεν είχε δει το κατεστραμμένο ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων FTX ως αντίπαλο. Πρόσθεσε ότι η Binance καλωσορίζει τα περισσότερα καλά ανταλλακτήρια στον χώρο, μια στάση που υπογραμμίζει την υποστήριξή του για υγιή ανταγωνισμό στην αγορά κρυπτονομισμάτων.

Η δήλωση του CZ ότι δεν έχει τόση περιουσία όπως αναφέρει το Bloomberg εγείρει ερωτήματα σχετικά με την ακρίβεια της λίστας των πλουσιότερων. Εάν έχει δίκιο ο CZ, υπογραμμίζει επίσης την ανάγκη οι δημοσιογράφοι να επαληθεύουν τις πηγές τους και να διεξάγουν ενδελεχή έρευνα πριν δημοσιεύσουν κάποια είδηση. Στην αγορά κρυπτονομισμάτων, όπου οι εικασίες και οι φήμες μπορούν να έχουν σημαντικό αντίκτυπο στις τιμές, η ακριβής αναφορά είναι κρίσιμη. Ενώ το tweet του CZ μπορεί να είχε σκοπό να διορθώσει τα λεγόμενα για την περιουσία του, υπογραμμίζει επίσης το ευρύτερο ζήτημα της ακρίβειας των μέσων ενημέρωσης στον κλάδο των κρυπτονομισμάτων. Δεδομένης της αστάθειας και της μη προβλεψιμότητας της αγοράς, είναι απαραίτητο τα ειδησεογραφικά πρακτορεία να αναφέρουν ακριβείς πληροφορίες για να αποφευχθεί η δημιουργία πανικού και η πρόκληση περιττών διακυμάνσεων στις τιμές.

Εν κατακλείδι

Η άρνηση του CZ  για την υποτιθέμενη καθαρή περιουσίας του των 28,2 δισεκατομμυρίων δολαρίων, είναι μια υπενθύμιση ότι οι αναφορές των κυρίαρχων μέσων ενημέρωσης για τον κλάδο των κρυπτονομισμάτων είναι συχνά ανακριβείς. Ο κλάδος βρίσκεται ακόμα στα πρώτα του στάδια και πολλά μέσα ενημέρωσης δεν έχουν βαθιά κατανόηση της τεχνολογίας και των συνεπειών της. Αυτό οδήγησε στη διάδοση πολλών παραπληροφοριών σχετικά με τον κλάδο και τους ηγέτες του κλάδου. Τα σχόλια του CZ υπογραμμίζουν επίσης την ανάγκη για πιο καλά οργανωμένα ανταλλακτήρια στον χώρο των κρυπτονομισμάτων για να επιτευχθεί σταθερότητα και να αυξηθεί η εμπιστοσύνη των επενδυτών.

Author Konstantinos