Ένα από τα μεγαλύτερα πανεπιστήμια των ΗΠΑ ξεκινάει να διδάσκει σε φοιτητές για το Bitcoin

Konstantinos
16 Ιανουαρίου 2023
980 Views
tamu aerial 21Sept2020

Ο Βασιλιάς των κρύπτονομισμάτων, το Bitcoin, έχει αρχίσει να γίνεται ευρέως αποδεκτό από τον κόσμο. Ένα από τα μεγαλύτερα πανεπιστήμια των Ηνωμένων Πολιτειών, το Texas A&M University, με περίπου 74.000 φοιτητές, ξεκινάει να προσφέρει μαθήματα για το Bitcoin.

Η είδηση ​​ανακοινώθηκε από τον αναπληρωτή καθηγητή Korok Ray, ο οποίος θα διδάξει το πρώτο μάθημα «Bitcoin Protocol» σε φοιτητές στο Texas A&M αυτή την άνοιξη.

Ο Ray είπε ότι ένα μάθημα “Προγραμματισμός Bitcoin” θα ακολουθήσει το Πρωτόκολλο Bitcoin, όπου οι μαθητές θα μάθουν να χτίζουν μια βιβλιοθήκη Bitcoin από την αρχή.

Ο καθηγητής πρόσθεσε ότι δεν ήταν εύκολο κατόρθωμα να λάβεις έγκριση από την αρμόδια επιτροπή προγράμματος σπουδών και χρειάστηκαν μήνες για να εγκριθεί αυτό το μάθημα.

Ο καθηγητής Ray δεν έδωσε παραπάνω πληροφορίες για το πόσοι από τους φοιτητές εγγράφηκαν στο συγκεκριμένο μάθημα. Σίγουρα πάντως θα είναι αρκετά ενδιαφέρον ένα τέτοιο μάθημα στις μέρες μας και πολλοί από τους λάτρεις των κρύπτο και του blockchain θα θελήσουν να το παρακολουθήσουν.

Κρύπτο και τεχνολογία blockchain σε κορυφαία πανεπιστημια των ΗΠΑ

Άλλα κορυφαία πανεπιστήμια των Ηνωμένων πολιτειών που έχουν ήδη συμπεριλάβει το blockchain και τα κρυπτονομίσματα στα πρόγραμμα σπουδών τους είναι:

Το πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ, όπου είναι ένα από τα παλαιότερα πανεπιστήμια στις Ηνωμένες Πολιτείες και ένα από τα πιο διάσημα στον κόσμο. 

Το Χάρβαρντ έχει προσθέσει στο πρόγραμμα σπουδών του, την εκπαίδευση blockchain. Σε αρχικό στάδιο το πανεπιστήμιο συνεργάστηκε με την Coursera η οποία ένας πάροχος μαζικών ανοικτών διαδικτυακών μαθημάτων, για να παράσχει έξι δωρεάν μαθήματα για κρυπτονομίσματα, που καλύπτουν τις βασικές αρχές μέχρι και ένα μέσο επίπεδο. 

Το πανεπιστήμιο Μασαχουσέτης, όπου είναι ένα από τα πιο αναγνωρισμένα πανεπιστήμια στον κόσμο και είναι γνωστό για το υψηλό επίπεδο έρευνας, τα ισχυρά ακαδημαϊκά προγράμματα και την υποδειγματική διδασκαλία.

Στο πανεπιστήμιο διδάσκονται μαθήματα για την τεχνολογία blockchain και θεωρείται το κορυφαίο πανεπιστήμιο όσον αφορά την τεχνολογία blockchain. Στην πανεπιστημιούπολη, έχει ένα από τα παλαιότερα Bitcoin κλαμπ που ονομάζονται MIT Bitcoin Club, το οποίο χρησιμεύει ως το επίκεντρο των συζητήσεων blockchain στο πανεπιστήμιο. Επίσης το πανεπιστήμιο έχει κυκλοφορήσει και ένα περιοδικό για την τεχνολογία Blockchain, το οποίο διανέμεται δωρεάν.  Το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια στο Μπέρκλεϋ, όπου είναι ένα από τα πιο περιζήτητα δημόσια πανεπιστήμια στον κόσμο, γνωστό για την υψηλή ερευνητική του δραστηριότητα και τα ισχυρά ακαδημαϊκά του προγράμματα. Έχει μια από τις υψηλότερες φήμες στην παγκόσμια βιομηχανία blockchain, προσφέροντας μαθήματα και ειδικές  έρευνες  για το blockchain.

Author Konstantinos