Κρυπτονόμισμα Toncoin (TON)

Konstantinos
1 Νοεμβρίου 2022
1013 Views
0x0
Τι είναι; – Πρόβλεψη τιμής

Γενικά στοιχεία

Το Toncoin (TON) είναι ένα δίκτυο blockchain επιπέδου 1 (layer 1), το οποίο κυκλοφόρησε αρχικά το 2018. Το TON προέρχεται από τα αρχικά της φράσης “The Open Network”, που σημαίνει “Το Ανοιχτό Δίκτυο”. Το Toncoin είναι το εγγενές κρυπτονόμισμα του δικτύου blockchain The Open Network.

Στο ξεκίνημά του, το TON αντιμετώπισε κάποιες δυσκολίες. Αρχικά, ο πρωταρχικός στόχος του δικτύου ήταν να διευκολύνει τις πληρωμές με κρυπτονομίσματα, μέσω του Telegram. Ωστόσο, η SEC παρενέβη όταν η Telegram δεν ανέφερε την πώληση των GRAM tokens, αξίας 1,7 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Η Telegram τελικά έχασε την αρχική δικαστική διαμάχη και έτσι αποφάσισε να χωρίσει τους δρόμους της με την TON. Μετά από αυτό οι προγραμματιστές λογισμικού συνέχισαν να εργάζονται στο δίκτυο TON. Το 2020, κυκλοφόρησαν ξανά ως “NewTon”.

Ωστόσο, πρόσφατα το TON Foundation ανακοίνωσε την εκ νέου πρόθεση του Telegram να συνεργαστεί με το δίκτυο του TON. Μια συνεργασία με την Huobi Global ανακοινώθηκε επίσης τον Σεπτέμβριο. Περιελάμβανε την καταχώριση του Toncoin, στο Huobi Exchange. Επίσης, το Toncoin είναι διαθέσιμο και στο KuCoin, ένα από τα μεγαλύτερα ανταλλακτήρια, από τις 27 Οκτωβρίου.

Λειτουργία  – σκοπός

Το TON χρησιμοποιεί το μοντέλο συναίνεσης PoS (Proof of Stake). Με τη νέα και βελτιωμένη λειτουργικότητα και επεκτασιμότητα του δικτύου του, το TON μπορεί να υπερηφανεύεται ότι διαθέτει ένα γρήγορο και ασφαλές δίκτυο για όλους τους χρήστες του. Ταυτόχρονα, διευκολύνει τις συναλλαγές με ελάχιστες χρεώσεις. Το Toncoin επιτρέπει επίσης στους χρήστες να αγοράζουν αγαθά και υπηρεσίες μέσω των εφαρμογών στο δίκτυό του.

Ο διακομιστής του TON είναι ένα επίπεδο στο δίκτυο που προσθέτει ανωνυμία στους κόμβους επικύρωσης. Αυτός ο διακομιστής μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη δημιουργία μιας αποκεντρωμένης υπηρεσίας VPN και μιας εναλλακτικής αλυσίδας μπλοκ που διασφαλίζει το απόρρητο στα προγράμματα περιήγησης στο διαδίκτυο. Με αυτόν τον τρόπο, η τεχνολογία που χρησιμοποιεί το TON μπορεί να κάνει την online λογοκρισία ουσιαστικά αδύνατη. Η TON παρέχει επίσης μια πλατφόρμα για υπηρεσίες τρίτων, για τη δημιουργία αποκεντρωμένων εφαρμογών μέσω του δικτύου. Τα τρίτα μέρη μπορούν να δημιουργήσουν εύχρηστες εφαρμογές και προγράμματα περιήγησης συμβατά με το Web2, αλλά έχουν τα χαρακτηριστικά απορρήτου και ασφάλειας του Web3. Το TON επιτρέπει επίσης γρήγορες, ασφαλείς και διαφανείς υπηρεσίες πληρωμών μεταξύ χρηστών, bots και εφαρμογών τρίτων.

Η καινοτομία του Toncoin

Το δίκτυο TON έχει αναπτύξει και διαθέτει μια τεχνολογία κοινής χρήσης. Το χαρακτηριστικό της είναι ουσιαστικά ότι ο διαμοιρασμός των δεδομένων του δικτύου γίνεται από ένα blockchain που βρίσκεται μέσα σε ένα άλλο blockchain. Αυτό το μοναδικό χαρακτηριστικό επιτρέπει την πραγματοποίηση πολλαπλών συναλλαγών σε μια υπο-αλυσίδα, εάν η κύρια είναι ήδη επιφορτισμένη.

Το TON διαθέτει επίσης μια ποικιλία πορτοφολιών. Επιπλέον, η λειτουργία πορτοφολιού θα ενσωματωθεί σε εφαρμογές, ώστε οι χρήστες να μπορούν να μεταφέρουν χρήματα και να αλληλεπιδρούν με άλλες υπηρεσίες στο δίκτυο TON. Το είδος του πορτοφολιού που χρησιμοποιούν οι χρήστες θα εξαρτηθεί από τις ατομικές τους ανάγκες. Εάν για παράδειγμα προτιμάτε να χρησιμοποιήσετε μια υπηρεσία για να καλύψετε τις ανάγκες αποθήκευσης των ψηφιακών περιουσιακών σας στοιχείων, ίσως είναι καλύτερο να χρησιμοποιήσετε μια επιλογή πορτοφολιού φύλαξης του TON.

Σύμφωνα με τον επίσημο ιστότοπο του δικτύου TON, η τεχνολογία του TON είναι πιο προηγμένη από άλλα δίκτυα blockchain επιπέδου 1. Το TON φέρεται να έχει ταχύτερο χρόνο επικύρωσης μπλοκ, που ανέρχεται στα 5 δευτερόλεπτα. Επίσης, η πιο αξιοσημείωτη διαφορά μεταξύ του δικτύου TON και άλλων blockchain δικτύων, όπως του Ethereum ή του Solana, είναι η ταχύτητα διαμοιρασμού. Η επικοινωνία εντός του δικτύου TON είναι εντυπωσιακά γρήγορη με σχεδόν στιγμιαία ταχύτητα. Αυτό επιτυγχάνεται διότι το δίκτυο του TON μπορεί να υποστηρίξει διαμοιρασμό μέγιστου μεγέθους έως και 260 κατακερματισμών ανά αλυσίδα εργασίας. Ενδεικτικά αναφέρουμε, ότι το δίκτυο του Ethereum μπορεί να υποστηρίξει έως και 26 κατακερματισμούς.

Το κρυπτονόμισμα TON

Όπως προείπαμε, το TON σχεδιάστηκε για να προσφέρει πολύ γρήγορες συναλλαγές με χαμηλό κόστος τελών για το χρήση. Το TON Foundation είναι μια μη εμπορική ομάδα υποστηρικτών που συνεισφέρουν και βοηθούν στην περαιτέρω ανάπτυξη του blockchain του TON.

Το Toncoin παρέχει πληρωμές προμηθειών με TON για τους επικυρωτές της αλυσίδας που επιβεβαιώνουν την επεξεργασία συναλλαγών. Επιτρέπει επίσης την πληρωμή με TON για υπηρεσίες που παρέχουν οι εφαρμογές που έχουν δημιουργηθεί στο δίκτυο. Το TON έχει και υπηρεσίες DeFi, δανείζοντας κεφάλαια σε επενδυτές.

Σήμερα το TON έχει καταφέρει, βάσει κεφαλαιοποίησης, να βρίσκεται στο νούμερο 27 στη γενική κατάταξη της αγοράς κρυπτονομισμάτων. Όσον αφορά στο max και το total supply του είναι στα 5.047.558.528 με το circulation supply του να είναι σήμερα στα 1.221.401.181 νομίσματα.

Πρόβλεψη της τιμής του ΤΟΝ έως το έτος 2025

Σίγουρα υπάρχουν πολλές προβλέψεις για το πώς θα εξελιχθεί η τιμή του ΤΟΝ στα επόμενα έτη. Ωστόσο, θα προσπαθήσουμε να δώσουμε μια ρεαλιστική προσέγγιση, βασιζόμενοι σε ένα μέσο όρο που προέρχεται από μεγάλα ειδησεογραφικά sites τα οποία εξειδικεύονται σε αυτόν τον τομέα, κάνοντας προβλέψεις λαμβάνοντας υπόψη κομβικά σημεία του εκάστοτε project,την τεχνική ανάλυση καθώς και τη γενική παραδοχή ότι η αγορά των κρύπτο θα γνωρίσει μια σταδιακή εξέλιξη και μια ευρεία αποδοχή στα επόμενα έτη.

Εδώ θα πρέπει να αναφέρουμε ότι κατά τα επόμενα έτη στο ενδεχόμενο κάποιου ’’Bull Run’’ κύκλου στην αγορά ή κάποιας πολύ μεγάλης εξέλιξης στo συγκεκριμένο κρυπτονόμισμα, η τιμή του θα μπορούσε να παρεκκλίνει αρκετά από τον μέσο όρο και να παρουσιάσει κατακόρυφη αύξηση. Ισχύει και το αντίστροφο δηλ. σε Bear αγορά ή κάποιου πολύ αρνητικού γεγονότος στο συγκεκριμένο η τιμή του να έχει μεγάλη πτώση.

Πριν απ’ όλα να αναφέρουμε ότι το All Time High της τιμής του ΤΟΝ ήταν τα $5,84 στα οποία και έφτασε το Νοέμβριο του 2021. Τη στιγμή που γράφεται το παρόν, η τιμή του είναι στα $1,74.

2023

Σε γενικές γραμμές θεωρείται ότι το ΤΟΝ θα συνεχίσει να αναπτύσσεται. Υπάρχει λοιπόν πιθανότητα η μέση τιμή του να ανέλθει σε περίπου $2,40 το 2023, εάν προσελκύσει περισσότερους επενδυτές, με τη μέγιστη τιμή του να φτάνει ακόμα και τα $2,60.

2024

Δεδομένου ότι υπάρχουν ενδείξεις πως η αγορά κρυπτονομισμάτων αναμένεται να εισέλθει σε μια νέα εποχή έως το 2024, είναι σχεδόν βέβαιο ότι μακροπρόθεσμα η τιμή του TON θα μεγαλώσει ακόμη περισσότερο, ιδιαίτερα εάν προχωρήσει η συνεργασία με το Telegram. Το έτος 2024 λοιπόν θα μπορούσε να τελειώσει με μέση τιμή τα $3,40 και μέγιστη τo $3,80.

2025

Όσο η υιοθέτηση των κρυπτονομισμάτων μεγαλώνει, πιστεύεται πως το TON θα επιλεχθεί από πολλούς επενδυτές και προγραμματιστές της blockchain τεχνολογίας, δεδομένης της ταχύτητας και του χαμηλού κόστους συναλλαγών του δικτύου. Έτσι το 2025, μπορεί να φτάσει σε μέγιστη τιμή τα $5, με μέση τιμή για το έτος τα $4,50. Ωστόσο, εάν μέχρι το 2025 η αγορά των κρυπτονομισμάτων γνωρίσει κάποια μικρή πτώση, η μέση τιμή του TON θα μπορούσε να κυμανθεί και στα $4,10.

Πέραν του 2025

Προβλέψεις πέραν της επόμενη τριετίας, λαμβάνοντας υπόψη τη σταδιακή ανάπτυξη της αγορά των κρυπτονομισμάτων γενικά και του Toncoin πιο συγκεκριμένα, θα μπορούσαν να τοποθετήσουν την τιμή του TON ακόμα και στα $30 έως το 2030.

Συμπεράσματα

Σε γενικές το TON θεωρείται μια καλή μακροχρόνια επένδυση. Καθώς το οικοσύστημα blockchain εξελίσσεται, ο αντίκτυπος του Toncoin στη νέα οικονομία και στο Web3 θα μπορούσε να γίνει πιο ισχυρός. Πρόκειται για ένα project που εξελίσσεται συνεχώς και αναμένεται να κάνει πολλές και σημαντικές συνεργασίες.

Author Konstantinos