Κρυπτονόμισμα Quant (QNT)

Konstantinos
9 Δεκεμβρίου 2022
995 Views
QNT
Τι είναι; – Πρόβλεψη τιμής

Γενικά στοιχεία

Η Quant (QNT) είναι ένας πάροχος υπηρεσιών τεχνολογίας η οποία ονομάζεται “Distributed Ledger Technology” (DLT). Σκοπός της είναι να βελτιώνει τις συνδέσεις και τις επικοινωνίες μεταξύ των blockchain δικτύων. H Quant είναι μια εταιρεία που συμμετέχει στην ανάπτυξη ψηφιακών νομισμάτων κεντρικών τραπεζών (Central Bank Digital Currencies:  CBDC), βασιζόμενη στις εμπειρίες της από τις κεντρικές τράπεζες των ΗΠΑ και του Ηνωμένου Βασιλείου.

Ιδρύθηκε το 2015 από τον Gilbert Verdian ο οποίος είχε το όραμα της δημιουργίας ενός πλήρως διαλειτουργικού περιβάλλοντος blockchain. Ξεκίνησε να λειτουργεί το 2018. Πολλά blockchains δεν μπορούν να αλληλεπιδράσουν μεταξύ τους. Το Quant έχει σαν στόχο του να λύσει αυτό το ζήτημα.

Λειτουργία  – σκοπός

Το Quant Network είναι χτισμένο στο δίκτυο του Ethereum. Είναι ένα λογισμικό που επικεντρώνεται στη δημιουργία συνδέσεων μεταξύ των υπαρχόντων κατανεμημένων καθολικών δικτύων blockchain, όπως προείπαμε. Η Quant παρέχει σε οργανισμούς και κυβερνήσεις την υποδομή που χρειάζονται για να συνδέσουν τα προϊόντα τους με πολλαπλές αλυσίδες blockchain και να μεταφέρουν αποτελεσματικά δεδομένα μεταξύ αυτών.

Σήμερα, τα δίκτυα blockchain χρησιμοποιούνται από διάφορους οργανισμούς και πολλά είναι κατασκευασμένα με διαφορετικές γλώσσες κωδικοποίησης και ποικίλα εργαλεία ανάπτυξης λογισμικού. Οι τεχνικές διαφορές μεταξύ αυτών των πλατφορμών συχνά καθιστούν πρόκληση τη σύνδεση και τη μεταφορά δεδομένων από το ένα blockchain στο άλλο. Η Quant στοχεύει να αντιμετωπίσει αυτό το εμπόδιο μέσω της πύλης blockchain της που ονομάζεται Overledger.

Το Overledger δεν είναι μια αλυσίδα blockchain, αλλά μια πύλη προγραμματισμού εφαρμογών (Application Programming Interface: API) που συνδέει τις αλυσίδες μπλοκ μεταξύ τους. Το Overledger επιτρέπει στους οργανισμούς να μοιράζονται αποτελεσματικά πληροφορίες με άλλα δίκτυα. Το API στην ουσία είναι ένα ενδιάμεσο λογισμικό που δημιουργεί ή επεξεργάζεται αιτήματα μεταξύ δύο ή περισσότερων προγραμμάτων ή υπολογιστών. Οι περισσότερες διαδικτυακές εφαρμογές – από ένα λογισμικό συναλλαγών έως και ιστότοπους μέσων κοινωνικής δικτύωσης –  λειτουργούν χρησιμοποιώντας ένα API.

Οι προγραμματιστές μπορούν να χρησιμοποιήσουν το λειτουργικό σύστημα Overledger για τη δημιουργία και την εκκίνηση αποκεντρωμένων εφαρμογών πολλαπλών blockchain (multi-blockchain decentralized applications: mDApps). Η εκκίνηση ενός mDApp επιτρέπει στους προγραμματιστές να δημιουργούν εφαρμογές που είναι συμβατές με προϋπάρχουσες.

Τέλος, ως πλατφόρμα που βασίζεται στο Ethereum, η Quant αξιοποιεί την ασφάλεια και τη διαλειτουργικότητα του οικοσυστήματος Ethereum. Σε αντίθεση με το blockchain του Bitcoin, το οποίο εστιάζει στην παροχή μεταφοράς αξίας, το Ethereum έχει ένα ευρύτερο φάσμα χρήσης, όπως ίσως γνωρίζετε. Τα παιχνίδια DEX, οι DeFi υπηρεσίες και γενικά οι εφαρμογές με βάση την τεχνολογία blockchain είναι μερικές μόνο λειτουργίες που μπορείτε να έχετε μέσω του Quant. Λειτουργεί επί των δικτύων, χρησιμοποιώντας συστήματα επεκτασιμότητας και ασφαλούς προστασίας.

Η καινοτομία του Quant

Η καινοτομία του Quant είναι ότι ακριβώς περιγράψαμε, δηλαδή πρόκειται για ένα μοναδικό λειτουργικό σύστημα που συνδέει blockchains προσφέροντας διαλειτουργικότητα. Φυσικά αυτό είναι κάτι που προσπαθούν να το κάνουν και το έχουν καταφέρει και άλλα projects στον κόσμο των κρυπτονομισμάτων. Το Quant ωστόσο, με τον τρόπο που έχει στήσει το πρωτόκολλό του, θα μπορούσε να είναι ο ηγέτης της αγοράς σε αυτόν τον τομέα, εάν οι καινοτομίες του αποδειχθούν εξελισσόμενες, επίκαιρες και επιτυχημένες. Ορισμένοι επενδυτές του Quant στοιχηματίζουν ότι θα είναι η πλατφόρμα που θα κάνει όλα τα σημαντικά blockchain δίκτυα να λειτουργούν αλληλεξαρτώμενα.

Το Quant δημιουργεί επίσης συνεργασίες με κεντρικές τράπεζες όπως η Federal Reserve των ΗΠΑ, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, η Τράπεζα Διεθνών Διακανονισμών καθώς και με χρηματοοικονομικούς ρυθμιστικούς φορείς όπως η Financial Conduct Authority, με την ελπίδα ότι θα διαδραματίσει ηγετικό ρόλο στην παγκόσμια αναμόρφωση του χρηματοπιστωτικού συστήματος.

Το κρυπτονόμισμα του Quant

Το QNT είναι το κρυπτονόμισμα του blockchain του Quant. Παρέχει πρόσβαση σε εφαρμογές ή υπηρεσίες του δικτύου. Αυτό επιτυγχάνεται διότι με το QNT πληρώνονται τα τέλη πρόσβασης σε όλες τις παροχές του δικτύου. Για παράδειγμα, οι προγραμματιστές και οι επιχειρήσεις πληρώνουν τέλη κάθε μήνα στον λογαριασμό Quant Treasury.

Τα τέλη πρόσβασης στις υπηρεσίες της πλατφόρμας παίζουν και τον βασικό ρόλο για τον αριθμό των κρυπτονομισμάτων QNT που δημιουργούνται. Με άλλα λόγια, η παραγωγή των κρυπτονομισμάτων QNT εξαρτάται από τα ποσά fiat νομισμάτων που κατατίθενται στην πλατφόρμα της Quant. Για παράδειγμα, αν οι προγραμματιστές και οι επιχειρήσεις πληρώνουν $100.000 κάθε μήνα συνολικά στο Quant Treasury, τόσα QNT θα παραχθούν για να καλύψουν την αντίστοιχη ισοτιμία.

Σήμερα το QNT έχει καταφέρει, βάσει κεφαλαιοποίησης, να βρίσκεται στο νούμερο 32 στη γενική κατάταξη της αγοράς κρυπτονομισμάτων. Όσον αφορά στο max και το total supply του είναι στα 14.612.493 νομίσματα με το circulation supply του να είναι σήμερα στα 12.072.738 νομίσματα.

Πρόβλεψη της τιμής του QNT έως το έτος 2025

Σίγουρα υπάρχουν πολλές προβλέψεις για το πώς θα εξελιχθεί η τιμή του QNT στα επόμενα έτη. Ωστόσο, θα προσπαθήσουμε να δώσουμε μια ρεαλιστική προσέγγιση, βασιζόμενοι σε ένα μέσο όρο που προέρχεται από μεγάλα ειδησεογραφικά sites τα οποία εξειδικεύονται σε αυτόν τον τομέα, κάνοντας προβλέψεις λαμβάνοντας υπόψη κομβικά σημεία του εκάστοτε project,την τεχνική ανάλυση καθώς και τη γενική παραδοχή ότι η αγορά των κρύπτο θα γνωρίσει μια σταδιακή εξέλιξη και μια ευρεία αποδοχή στα επόμενα έτη.

Εδώ θα πρέπει να αναφέρουμε ότι κατά τα επόμενα έτη στο ενδεχόμενο κάποιου ’’Bull Run’’ κύκλου στην αγορά ή κάποιας πολύ μεγάλης εξέλιξης στo συγκεκριμένο κρυπτονόμισμα, η τιμή του θα μπορούσε να παρεκκλίνει αρκετά από τον μέσο όρο και να παρουσιάσει κατακόρυφη αύξηση. Ισχύει και το αντίστροφο δηλ. σε Bear αγορά ή κάποιου πολύ αρνητικού γεγονότος στο συγκεκριμένο η τιμή του να έχει μεγάλη πτώση.

Πριν απ’ όλα να αναφέρουμε ότι το All Time High της τιμής του QNT ήταν τα $428,38 στα οποία και έφτασε τον Σεπτέμβριο του 2021. Τη στιγμή που γράφεται το παρόν, η τιμή του είναι στα $112,93.

2023

Σε γενικές γραμμές θεωρείται ότι το QNT θα συνεχίσει να αναπτύσσεται. Υπάρχει λοιπόν πιθανότητα η μέση τιμή του να ανέλθει σε περίπου $165 το 2023, εάν προσελκύσει περισσότερους επενδυτές, με τη μέγιστη τιμή του να φτάνει ακόμα και τα $175.

2024

Δεδομένου ότι υπάρχουν ενδείξεις πως η αγορά κρυπτονομισμάτων αναμένεται να εισέλθει σε μια νέα εποχή έως το 2024, είναι σχεδόν βέβαιο ότι μακροπρόθεσμα η τιμή του QNT θα μεγαλώσει ακόμη περισσότερο, ιδιαίτερα εάν πετύχει συμφωνίες με περισσότερα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα. Το έτος 2024 λοιπόν θα μπορούσε να τελειώσει με μέση τιμή τα $230 και μέγιστη τo $250.

2025

Όσο η υιοθέτηση των κρυπτονομισμάτων μεγαλώνει, πιστεύεται πως το QNT θα επιλεχθεί από πολλούς επενδυτές, δεδομένου ότι προσφέρει καινοτόμες διαλειτουργικότητας μεταξύ των blockchain δικτύων. Έτσι το 2025, μπορεί να φτάσει σε μέγιστη τιμή τα $320, με μέση τιμή για το έτος τα $300. Ωστόσο, εάν μέχρι το 2025 η αγορά των κρυπτονομισμάτων γνωρίσει κάποια μικρή πτώση, η μέση τιμή του QNT θα μπορούσε να κυμανθεί και στα $280.

Πέραν του 2025

Προβλέψεις πέραν της επόμενη τριετίας, λαμβάνοντας υπόψη τη σταδιακή ανάπτυξη της αγορά των κρυπτονομισμάτων γενικά και του Quant πιο συγκεκριμένα, θα μπορούσαν να τοποθετήσουν την τιμή του QNT ακόμα και στα $4.000 έως το 2030.

Συμπεράσματα

Το Quant θεωρείται μια καλή μακροχρόνια επένδυση. Έχει καταφέρει να πετύχει συμφωνίες με μεγάλα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα που σίγουρα θα παίξουν σημαντικό ρόλο στο μέλλον της αποκεντρωμένης οικονομίας. Πολλοί θεωρούν ότι το QNT σύντομα θα συγκαταλέγεται ανάμεσα στα κρυπτονομίσματα της πρώτης δεκάδας στην αγορά. Τέλος, αξίζει να αναφέρουμε ότι το max supply του είναι πολύ χαμηλό σε σχέση με άλλα project του χώρου κάτι που συναινεί θετικά στη μελλοντική άνοδο της τιμής του.

Author Konstantinos