Κρυπτονόμισμα Binance coin (BNB)

Konstantinos
5 Νοεμβρίου 2022
1059 Views
bnbn
Τι είναι; – Πρόβλεψη τιμής

Γενικά στοιχεία

Το Binance Coin (BNB) είναι το κρυπτονόμισμα που εκδίδεται από την Binance, το μεγαλύτερο ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων στον κόσμο. Το Binance Coin κυκλοφόρησε τον Ιούλιο του 2017 μέσω ICΟ (ΙnitialΙ Coin Offering). Η Binance κυκλοφόρησε το δικό της blockchain δίκτυο το 2019 αποκαλώντας το Binance Chain (BC), με το εγγενές νόμισμά του να είναι φυσικά το BNB.  

Λειτουργία – σκοπός

Κατά τη διάρκεια του ICO και των πρώτων ημερών του, το BNB ήταν ένα νόμισμα ERC-20, βασιζόταν δηλαδή στο blockchain του Ethereum. Η Binance άνοιξε την πλατφόρμα ανταλλαγής κρυπτονομισμάτων λίγες μέρες μετά την ολοκλήρωση του ICO στα μέσα του 2017.

Το BNB δημιουργήθηκε αρχικά ως το νόμισμα που θα χρησίμευε για τις προμήθειες συναλλαγών. Σήμερα ωστόσο, οι χρήσεις του έχουν επεκταθεί σε πολυάριθμες εφαρμογές και σε μεγάλο αριθμό πλατφορμών του χώρου. Χρησιμοποιείται φυσικά και για την πληρωμή τελών συναλλαγών στο Binance.com, στο Binance DEX και στο Binance Chain. Μάλιστα εάν ο χρήστης επιλέξει να πληρώσει τα τέλη συναλλαγών με BNB τυγχάνει και κάποιων εκπτώσεων.

Όσον αφορά στα τεχνικά στοιχεία, το επίπεδο-1 (layer 1) blockchain της Binance συγχωνεύτηκε για να σχηματίσει την αλυσίδα BNB (δηλαδή έγινε merge μεταξύ της Binance Smart Chain και της Binance Chain). Όταν έφυγε από το blockchain του Ethereum κατά την κατασκευή της αλυσίδας BNB, η Binance είχε σαν κύριο στόχο να προσαρμόσει το blockchain της με σκοπό την βέλτιστη απόδοση όσον αφορά τις συναλλαγές εντός της αλυσίδας δημιουργώντας το Binance Dex δηλαδή το αποκεντρωμένο ανταλλακτήριο της Binance, σε αυτή τη νεοσύστατη σελίδα.

Η αλυσίδα BNB αποτελείται από την αλυσίδα BNB beacon και BNB Smart Chain. Το πρώτο επικεντρώνεται στη διακυβέρνηση της αλυσίδας BNB που επιτρέπει στους κατόχους BNB να συμμετέχουν στο staking του νομίσματος και τις ψηφοφορίες για το μέλλον της αλυσίδας. Το δεύτερο είναι ένα επίπεδο συναίνεσης, συμβατό με το Ethereum Virtual Machine και έχει κόμβους σε πολλαπλές αλυσίδες.

Η καινοτομία του BNB

Η Binance εισήγαγε στο χώρο των κρυπτονομισμάτων ένα καινοτόμο και πρωτοποριακό σύστημα καύσης (burn) νομισμάτων BNB. Η Binance ξοδεύει μερικά από τα έσοδά της κάθε τρίμηνο για να αγοράσει και να “κάψει” BNB, εξαλείφοντάς τα εντελώς από την αγορά. Η Binance πραγματοποιεί συνεχώς τριμηνιαία burn από το 2017.

Θα συνεχίσει να καίει νομίσματα BNB κάθε τρίμηνο μέχρι να αγοράσει και να καταστρέψει συνολικά 100 εκατομμύρια νομίσματα Binance (ή το ήμισυ του max supply). Η διαδικασία μειώνει την προσφορά του Binance Coin και ανεβάζει τη σπανιότητά του, κάτι που μπορεί να επηρεάσει θετικά την αξία του περιουσιακού στοιχείου.

Η Binance έχει επίσης έναν μηχανισμό που ονομάζεται πρόγραμμα Burn BNB Pioneer, το οποίο αξιολογεί ορισμένες περιπτώσεις στις οποίες οι κάτοχοι BNB έχασαν ανεπανόρθωτα τα BNB τους και τους αποζημιώνει.

Το κρυπτονόμισμα BNB

Κατά τη διάρκεια του ICO, και τα 100 εκατομμύρια μάρκες BNB που ήταν διαθέσιμα για δημόσια πώληση πωλήθηκαν προς 15 σεντ το καθένα. Η Binance συγκέντρωσε συνολικά 15 εκατομμύρια δολάρια σε Bitcoin (BTC) και Ethereum (ETH). Από τα 15 εκατομμύρια δολάρια που συγκεντρώθηκαν, το 35% χρησιμοποιήθηκε για την αναβάθμιση της πλατφόρμας και του συστήματος ανταλλαγής της Binance, το 50% χρησιμοποιήθηκε για το μάρκετινγκ και την εκπαίδευση του προσωπικού και το υπόλοιπο 15% διατέθηκε ως αποθεματικό σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης.

Πέραν από τις χρήσεις που προαναφέραμε, το BNB μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για πληρωμές και σε άλλες πλατφόρμες, όπως το Crypto.com, το Monetha και το HTC, ενώ ταυτόχρονα αποτελεί και μέσω πληρωμής σε ιστοσελίδες κράτησης ταξιδιωτικών καταλυμάτων, όπως το TravelbyBit, το Trip.io και το Travala.com. Επιπροσθέτως, μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για να πληρώσετε και κάποιες διαδικτυακές υπηρεσίες (BitTorrent, Canva, Storm) αλλά και DeFi υπηρεσίες. Κάποιος μπορεί επίσης να χρησιμοποιήσει το BNB για να επενδύσει σε ορισμένα ICOs μέσω των προγραμμάτων Launchpad της Binance.

Τέλος, το Binance coin υποστηρίζεται από την πλατφόρμα της Binance και την εφαρμογή για κινητά καθώς και τη χρεωστική κάρτα VISA του ανταλλακτηρίου (μπορείτε μέσω της κάρτας να κάνετε πληρωμές χρησιμοποιώντας τα BNB σας).

Το BNB είναι σήμερα, βάσει κεφαλαιοποίησης, στο νούμερο 4 της γενικής κατάταξης στην αγορά των κρυπτονομισμάτων. Το max supply του είναι στα 200 εκατομμύρια νομίσματα, με το circulating supply και το total supply του να βρίσκεται σχεδόν στα 160 εκατομμύρια νομίσματα.

Πρόβλεψη της τιμής του BNB έως το έτος 2025

Σίγουρα υπάρχουν πολλές προβλέψεις για το πώς θα εξελιχθεί η τιμή του ΒΝΒ στα επόμενα έτη. Ωστόσο, θα προσπαθήσουμε να δώσουμε μια ρεαλιστική προσέγγιση, βασιζόμενοι σε ένα μέσο όρο που προέρχεται από μεγάλα ειδησεογραφικά sites τα οποία εξειδικεύονται σε αυτόν τον τομέα, κάνοντας προβλέψεις λαμβάνοντας υπόψη κομβικά σημεία του εκάστοτε project, την τεχνική ανάλυση καθώς και τη γενική παραδοχή ότι η αγορά των κρύπτο θα γνωρίσει μια σταδιακή εξέλιξη και μια ευρεία αποδοχή στα επόμενα έτη. Επίσης να αναφέρουμε ότι κατά τα επόμενα έτη στο ενδεχόμενο κάποιου ’’Bull run’’ στην αγορά ή κάποιας πολύ μεγάλης εξέλιξης στo συγκεκριμένο κρυπτονόμισμα, η τιμή του θα μπορούσε να παρεκκλίνει κατά πολύ από τον μέσο όρο και να παρουσιάσει κατακόρυφη αύξηση. Ισχύει και το αντίστροφο δηλ. σε Bear αγορά ή κάποιου πολύ αρνητικού γεγονότος στο συγκεκριμένο η τιμή του να έχει μεγάλη πτώση. Πριν απ’ όλα να αναφέρουμε ότι το All Time High της τιμής του BNB ήταν τα $ $690,93 στα οποία και έφτασε τον Μάιο του 2021. Τη στιγμή που γράφεται το παρόν, η τιμή του είναι στα $335.

2023

Οι συνεργασίες που αναμένεται να προχωρήσει η Binance καθώς και η ανάπτυξη του σχετικά νέου NFT Marketplace της, αναμένεται να ανεβάσουν την τιμή του σε ένα μέσο όρο $440 για το έτος 2023, με τη μέγιστη να φτάνει έως και τα $500.

2024

Το σύστημα burn που έχει αναπτύξει η Binance, εξ ορισμού κάνει το κρυπτονόμισμα όλο και πιο σπάνιο. Το γεγονός αυτό θα ανεβάσει την τιμή του ακόμη περισσότερο. Έτσι το 2024 η μέση τιμή του μπορεί να κυμανθεί στα $600 με μια μέγιστη να αγγίζει τα $640.

2025

Μέχρι το 2025 αναμένεται να αυξηθεί κατά πολύ η υιοθέτηση του BNB από το ευρύ κοινό και από μεγαλοεπενδυτές. Ως εκ τούτου, η μέση τιμή του BNB θα μπορούσε να αγγίξει τα $800, με τη μέγιστη να κυμαίνεται ακόμα και στα $900. Εάν ωστόσο υπάρξει κάποια μείωση στην αγορά των κρυπτονομισμάτων η μέση τιμή για το 2025 θα μπορούσε να κυμανθεί στα $750.

Πέραν του 2025

Προβλέψεις πέραν της επόμενη τριετίας, λαμβάνοντας υπόψη την σταδιακή ανάπτυξη της αγοράς των κρυπτονομισμάτων γενικά και της Binance πιο συγκεκριμένα, θα μπορούσαν να τοποθετήσουν την τιμή του BNB ακόμα και στα $5.000 έως το 2030.

Συμπεράσματα

Συμπερασματικά, το BNB αποτελεί μια καλή επενδυτική κίνηση για μακροχρόνιους επενδυτές. Αν μη τι άλλο, είναι το κρυπτονόμισμα του μεγαλύτερου ανταλλακτηρίου κρυπτονομισμάτων παγκοσμίως. Η Binance και κατ’ επέκταση το BNB, αναμένεται να παίξει ηγετικό ρόλο στην εξέλιξη και την εξάπλωση των κρυπτονομισμάτων καθώς και της τεχνολογίας blockchain.

Author Konstantinos