Κρυπτονόμισμα Klaytn (KLAY)

Konstantinos
1 Απριλίου 2023
1066 Views
flame g9c2bb6dbd 1280
Τι είναι; – Πρόβλεψη τιμής

Γενικά στοιχεία

Το Klaytn (KLAY) είναι ένα blockchain project ανοιχτού κώδικα που εστιάζει στις επιχείρησης και γενικά στον εταιρικό τομέα. Σαν κύριο στόχο του έχει να συνδυάσει τα οφέλη των δημόσιων blockchain δικτύων, με αυτά των ιδιωτικών blockchain δικτύων.

Η ιστορία του Klaytn ξεκινάει με την KaKao, μια φημισμένη δημόσια εμπορική εταιρεία τεχνολογίας με έδρα τη Νότια Κορέα. Με επικεφαλή τον Yeo Min-Soo, η Kakao είναι γνωστή για την ποικιλία των υπηρεσιών της, μία από τις οποίες είναι η ανάπτυξη μιας εφαρμογής ανταλλαγής μηνυμάτων για κινητά που είναι ευρέως γνωστή ως «KaTalk», ειδικά σχεδιασμένη για smartphones που διαχειρίζεται η εταιρεία.

Η βιομηχανία των κρυπτονομισμάτων τράβηξε την προσοχή της Kakao το 2017, όταν η αγορά των κρύπτο βίωνε μια μεγάλη ανοδική κούρσα. Ως αποτέλεσμα, η εταιρεία άρχισε να αναπτύσσει το δικό της κρυπτονόμισμα, με αποτέλεσμα τη δημιουργία του δικτύου Klaytn.

Έχοντας ξεπεράσει πολλά εμπόδια, η Kakao πέτυχε τελικά τις προσπάθειές της και κυκλοφόρησε το Klaytn στα μέσα του 2019. Αξίζει να αναφέρουμε πως σημαντικό ρόλο για την επίτευξη του στόχου αυτού έπαιξε μια θυγατρική εταιρεία της Kakao, η GroundX, η οποία και βασίζεται στην λειτουργία και την ανάπτυξη της blockchain τεχνολογίας.

Λειτουργία  – σκοπός

Το Klaytn, όπως αναφέρθηκε προηγουμένως, είναι ένα δημόσιο blockchain project προσανατολισμένο στις επιχειρήσεις. Συνδυάζει τις ειδικές ικανότητες τόσο των δημόσιων όσο και των ιδιωτικών blockchain για να προσφέρει μια φιλική προς τον χρήστη εμπειρία μέσω της υβριδικής του υποδομής. Συγκεκριμένα, το Klaytn χρησιμοποιεί ένα αρθρωτό δίκτυο που επιτρέπει στις επιχειρήσεις να διασυνδέονται, να δημιουργούν και να λειτουργούν τη δική τους προσαρμοσμένη αλυσίδα block. Αυτό πετυχαίνεται από το πρωτόκολλο του Klayth με τη δημιουργία υποδικτύων στην αλυσίδα του αυτόνομα.

Αυτά τα υποδίκτυα αποτελούν ουσιαστικά αλυσίδες υπηρεσιών οι οποίες είναι ευέλικτες και προσαρμοστικές, αφού μπορούν να φιλοξενήσουν χωρίς προβλήματα κάθε είδους διαδικτυακή υπηρεσία, με εξαίρεση αυτές που έχουν να κάνουν με τζόγο και παρόμοιες χρηματικές κερδοσκοπίες. Μετά από την επίσημη κυκλοφορία του το 2019, το Klaytn συγκέντρωσε γρήγορα περισσότερους από 40 συνεργάτες, καλύπτοντας ένα ευρύ φάσμα βιομηχανιών με ποικίλες περιπτώσεις χρήσης που κυμαίνονται από την υγειονομική περίθαλψη έως και την ψυχαγωγία, μεταξύ πολλών άλλων.

Το δίκτυο του Klaytn χρησιμοποιεί έναν μηχανισμό συναίνεσης που ονομάζεται BFT (από τα αρχικά της φράσης Byzantine Fault Tolerance) που επιτρέπει στο δίκτυο να λειτουργεί μια υβριδική υποδομή. Ωστόσο, παρά τη χρήση του BFT ως κύριο μηχανισμό συναίνεσης, το Klaytn επιτρέπει στους αρχάριους να χρησιμοποιούν τον μηχανισμό συναίνεσης PοS (Proof of Work), ο οποίος υποστηρίζει μόνο περιορισμένο αριθμό επικυρωτών για το δίκτυο.

Το blockchain Klaytn υιοθέτησε την ίδια εικονική μηχανή με το Ethereum (ETH) και λειτουργεί σχεδόν όπως το δίκτυο του Ethereum, αν και γενικά θεωρείται ότι το δίκτυο του Klaytn είναι πιο γρήγορο. Για παράδειγμα, η εικονική μηχανή του Klaytn είναι σε θέση να επεξεργαστεί τουλάχιστον 4.000 μοναδικές συναλλαγές σε μόλις ένα δευτερόλεπτο ενώ ταυτόχρονα έχει πολύ χαμηλότερες χρεώσεις σε σχέση με το δίκτυο του ETH. Επίσης, το Klaytn υπόσχεται ότι το πρωτόκολλό του είναι σε θέση να αντιμετωπίσει με επιτυχία την κλιμάκωση του δικτύου του, ιδιαίτερα στο επίπεδο υιοθέτησης από επιχειρήσεις. Επιπλέον, ένα αρκετά ενδιαφέρον πλεονέκτημα του Klaytn είναι πως οι συναλλαγές είναι σταθερές και ως εκ τούτου, τα τέλη συναλλαγών είναι προβλέψιμα.

Τέλος, αξίζει να αναφέρουμε πως η πρωτοβουλία blockchain του Klaytn στοχεύει να προσφέρει μια λύση κλιμάκωσης και σε επίπεδο ιδρυμάτων, επιταχύνοντας ταυτόχρονα τη συνολική υιοθέτηση της τεχνολογίας blockchain και στον τομέα αυτό.

Η καινοτομία του Klaytn

Το project έχει αναπτύξει το Klaytn Improvement Reserve ή KIR. Πρόκειται για έναν αρκετά πρωτότυπο μηχανισμό ανταμοιβής μέσω του οποίου μπορούν να κερδίζουν οι προγραμματιστές ή οι συμμετέχοντες που συμβάλλουν θετικά στην ανάπτυξη του δικτύου. Συγκεκριμένα, όταν ένα μέλος του διοικητικού συμβουλίου υποβάλλει μια πρόταση για την ανάπτυξη του συνολικού δικτύου ή μια πρόταση που βελτιώνει την εμπειρία του χρήστη, μπορεί να δοθούν κίνητρα για τη συνεισφορά των χρηστών  ώστε να υλοποιηθεί η πρόταση αυτή.

Επιπλέον, το KIR επιτρέπει στους συνεργάτες του project να ενσωματώνουν καινοτόμες εφαρμογές που βασίζονται σε έξυπνα συμβόλαια με γρήγορη ταχύτητα και προβλέψιμες χρεώσεις.

Το κρυπτονόμισμα του Klaytn

Το εγγενές κρυπτονόμισμα του δικτύου του Klaytn ονομάζεται KLAY. Χρησιμοποιείται κυρίως για τις συναλλαγές που γίνονται στην πλατφόρμα καθώς και για όλες τις άλλες εφαρμογές blockchain του δικτύου.

Σήμερα το Klaytn έχει καταφέρει, βάσει κεφαλαιοποίησης, να βρίσκεται στο νούμερο 65 στη γενική κατάταξη της αγοράς κρυπτονομισμάτων. Όσον αφορά στο max του δεν έχει κάποιο όριο. Το total supply του είναι στα 11.020.586.770 νομίσματα με το circulation supply του να είναι σήμερα στα 3.081.659.512 νομίσματα.

You have not selected any currency to display

Πρόβλεψη της τιμής του KLAY έως το έτος 2025

Σίγουρα υπάρχουν πολλές προβλέψεις για το πώς θα εξελιχθεί η τιμή του KLAY στα επόμενα έτη. Ωστόσο θα προσπαθήσουμε να δώσουμε μια ρεαλιστική προσέγγιση, βασιζόμενοι σε ένα μέσο όρο που προέρχεται από μεγάλα ειδησεογραφικά sites τα οποία εξειδικεύονται σε αυτόν τον τομέα, κάνοντας προβλέψεις λαμβάνοντας υπόψη κομβικά σημεία του εκάστοτε project, την τεχνική ανάλυση καθώς και τη γενική παραδοχή ότι η αγορά των κρύπτο θα γνωρίσει μια σταδιακή εξέλιξη και μια ευρεία αποδοχή στα επόμενα έτη. Να τονιστεί ότι, κατά τα επόμενα έτη στο ενδεχόμενο κάποιου ’’Bull Run’’ κύκλου στην αγορά ή κάποιας πολύ μεγάλης εξέλιξης στo συγκεκριμένο κρυπτονόμισμα, η τιμή του θα μπορούσε να παρεκκλίνει κατά πολύ από τον μέσο όρο και να παρουσιάσει κατακόρυφη αύξηση. Ισχύει και το αντίστροφο δηλ. σε Bear αγορά ή κάποιου πολύ αρνητικού γεγονότος στο συγκεκριμένο η τιμή του να έχει μεγάλη πτώση

 Πριν απ’ όλα να αναφέρουμε ότι το All Time High της τιμής του KLAY ήταν τα $4,38 στα οποία και έφτασε τον Απρίλιο του 2021. Τη στιγμή που γράφεται το παρόν, η τιμή του είναι στα $0,22.

2023

Γενικά πιστεύεται ότι το Klaytn θα συνεχίσει να αναπτύσσεται. Υπάρχει πιθανότητα λοιπόν η μέση τιμή του KLAY να ανέλθει σε περίπου $0,28 το 2023, εάν προσελκύσει περισσότερους χρήστες, με τη μέγιστη τιμή του να φτάνει ακόμα και το $0,33.

2024

Δεδομένου ότι υπάρχουν ενδείξεις πως η αγορά των κρυπτονομισμάτων αναμένεται να εισέλθει σε μια νέα εποχή έως το 2024, είναι σχεδόν βέβαιο ότι η τιμή του KLAY μακροπρόθεσμα θα μεγαλώσει ακόμη περισσότερο, ιδιαίτερα εάν προσαρτήσει στην πλατφόρμα και ιδρύματα. Το έτος 2024 λοιπόν θα μπορούσε να τελειώσει για το KLAY με μέση τιμή στα $0,38 και μέγιστη τα $0,47.

2025

Όσο η τεχνολογία blockchain γίνεται αναγκαία για τις επιχειρήσεις, τόσο το Klaytn θα αποκτά αξία, δεδομένων και των χαμηλών χρεώσεων του δικτύου του. Ως εκ τούτου, το 2025, το KLAY μπορεί να φτάσει σε μέγιστη τιμή τα $0,75, με μέση τιμή για το έτος τα $0,65. Ωστόσο, εάν μέχρι το 2025 η αγορά των κρυπτονομισμάτων γνωρίσει κάποια μικρή πτώση η μέση τιμή του KLAY θα μπορούσε να κυμανθεί και στα $0,60.

Πέραν του 2025

Προβλέψεις πέραν της επόμενη τριετίας, λαμβάνοντας υπόψη την σταδιακή ανάπτυξη της αγοράς των κρυπτονομισμάτων γενικά και του Klaytn πιο συγκεκριμένα, θα μπορούσαν να τοποθετήσουν την τιμή του KLAY ακόμα και στα $4,50 έως το 2030.

Συμπεράσματα

Το KLAY μπορεί να θεωρηθεί μια καλή μακροχρόνια επένδυση. Σημαντικό αποτελεί το γεγονός ότι έχει πολύ χαμηλές χρεώσεις συναλλαγών καθώς και υψηλή ταχύτητα σαν δίκτυο. Ένα λίγο θολό σημείο για το project θα μπορούσε να είναι το γεγονός ότι δεν έχει max supply, ενώ ταυτόχρονα υπάρχει μεγάλη απόκλιση μεταξύ του total και του circulation supply του. Ως εκ τούτου, εάν σκέφτεστε να επενδύσετε στο KLAY να το κάνετε έχοντας πάντα κατά νου το ανάλογο ρίσκο.

Author Konstantinos