Κρυπτονόμισμα BitDAO (BIT)

Konstantinos
19 Απριλίου 2023
839 Views
1677510762 BitDAO
Τι είναι; – Πρόβλεψη τιμής

Γενικά στοιχεία

Το BitDAO (BIT) στοχεύει στη δημιουργία μιας οικονομίας προσβάσιμης σε όλους, που θα βασίζεται στους χρήστες της, για αυτό και έχει συμπεριλάβει στην ονομασία του τα αρχικά DAO που προέρχονται από την φράση Decentralized Autonomous Organization (Αποκεντρωμένος Αυτόνομος Οργανισμός). Παρέχει υποστήριξη στους χρήστες, όπως έρευνα και ανάπτυξη, καθώς και υπηρεσίες bootstrapping ρευστότητας και χρηματοδότησης (ο όρος bootstrapping περιγράφει μια κατάσταση κατά την οποία ένας επιχειρηματίας ξεκινά με λίγα κεφάλαια, βασιζόμενος σε χρήματα από εξωτερικές επενδύσεις), σε ένα ευρύ φάσμα για διάφορα projects στο χώρο του DeFi, των DAO, των NFT αλλά και του Gaming. Μέσω προσφορών συν-ανάπτυξης και ανταλλαγών ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων, το BitDAO στοχεύει να προσελκύσει ταλαντούχους προγραμματιστές και να δημιουργήσει ένα βιώσιμο “θησαυροφυλάκιο” κορυφαίων κρυπτονομισμάτων.

Η πλατφόρμα BitDAO δεν έχει κάποιους συγκεκριμένους ιδρυτές. Ενώ υποστηρίζεται από μεγάλα ονόματα του χώρου όπως οι Bybit, Peter Thiel, Pantera, Founders Fund και άλλους, το project διευθύνεται εξ ολοκλήρου από τους συμμετέχοντες που διαθέτουν το κρυπτονόμισμα BIT. Η Bybit καταγράφεται ως ένας από τους πρώτους κατόχους του νομίσματος και πιστεύεται ότι συνεισέφερε πάνω από 1 δισεκατομμύριο δολάρια σε χρηματοδότηση για την όλη πρωτοβουλία του project.

Λειτουργία – σκοπός

Ο απώτερος στόχος του BitDAO είναι να δημιουργήσει προϊόντα που όχι μόνο θα βελτιώσουν την αποδοτικότητα και την αποτελεσματικότητα του ίδιου του BitDAO, αλλά και άλλων DAO δικτύων. Η κύρια υπηρεσία του περιλαμβάνει μια σειρά από λύσεις και προϊόντα τόσο εντός όσο και εκτός αλυσίδας διακυβέρνησής του. Έτσι, η διαχείριση DAO θα είναι σε θέση να αναπτύσσει και να παρακολουθεί τα περιουσιακά στοιχεία καθώς και να κερδίζει από αυτά.

Επιπλέον, το BitDAO σχεδιάζει να παρέχει επιχορηγήσεις σε διαφορετικές ομάδες εντός της βιομηχανίας κρυπτονομισμάτων για σκοπούς έρευνας και ανάπτυξης, οι οποίες ψηφίζονται από μέλη και δίνονται για το δημόσιο καλό των κοινοτήτων κρυπτονομισμάτων παγκοσμίως. Βάσει της δομής DAO, το project δε στηρίζεται σε μια παραδοσιακή ιεραρχία για τη λειτουργία του, αλλά διοικείται από μια ομάδα κατόχων BIT νομισμάτων που συμβάλλουν στην ανάπτυξη της πλατφόρμας. Στη συνέχεια, οι κάτοχοι ανταμείβονται με επιπλέον BIT για τη συμμετοχή τους.

Οι αλλαγές στο πρωτόκολλο BitDAO προτείνονται αρχικά στους κατόχους BIT, οι οποίοι στη συνέχεια έχουν το δικαίωμα να ψηφίσουν εάν θα γίνουν ή θα απορριφθούν. Ως εκ τούτου, ενώ το γενικό όραμα της πλατφόρμας έχει σκιαγραφηθεί, το πού θα καταλήξει τελικώς θα αποφασιστεί από προτάσεις διακυβέρνησης και τη συμμετοχή των χρηστών.

Συνοψίζοντας, τα άτομα που κατέχουν το κρυπτονόμισμα του BitDAO, δηλαδή οι επενδυτές και τα μέλη της κοινότητάς του, θα συμβάλλουν στη διαμόρφωση του οράματος του BitDAO, το οποίο περιλαμβάνει την διάθεση οικονομικών και ανθρώπινων πόρων για την υποστήριξη της ανάπτυξης των DeFi υπηρεσιών.

Η καινοτομία του BITDAO

Μεταφέροντας την έννοια της αποκέντρωσης σε ένα νέο επίπεδο, το project δεν έχει ομάδες, ηγέτες ή εταιρείες πίσω από τις δραστηριότητές του. Όλες οι αλλαγές προτείνονται από άτομα εντός της κοινότητας και στη συνέχεια ψηφίζονται από τους κατόχους BIT, όπως προαναφέραμε.

Παραπάνω αναφέραμε και το “θησαυροφυλάκιο” που έχει δημιουργήσει το BitDAO. Πρόκειται για μια δεξαμενή ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων, ελεγχόμενη και αυτή από κατόχους BIT. Από εκεί αντλούνται τα κεφάλαια για τις χρηματοδοτήσεις και τις εκτελέσεις των έξυπνων συμβολαίων με νέα ή υπάρχοντα crypto projects, με σκοπό να υποστηριχθούν από το BitDAO.

Το κρυπτονόμισμα του BITDAO

Το BIT είναι το εγγενές κρυπτονόμισμα του οικοσυστήματος BitDAO. Φυσικά χρησιμοποιείται για όλες της συναλλαγές που γίνονται εντός της αλυσίδας του BitDAO. Επίσης, όπως προαναφέραμε, μόνο οι κάτοχοι BIT μπορούν να συμμετάσχουν στη διακυβέρνηση του project, ενώ παράλληλα επιτρέπει τη συγκέντρωση ψήφων και από κατόχους που έχουν τα BIT τους εκτός αλυσίδας.

Σήμερα το BIT έχει καταφέρει, βάσει κεφαλαιοποίησης, να βρίσκεται στο νούμερο 56 στη γενική κατάταξη της αγοράς κρυπτονομισμάτων. Το max και το total supply του είναι στα 10.000.000.000 νομίσματα. Tο circulation supply του είναι σήμερα στα 1.823.669.917 νομίσματα.

You have not selected any currency to display

Πρόβλεψη της τιμής του BIT έως το έτος 2025

Σίγουρα υπάρχουν πολλές προβλέψεις για το πώς θα εξελιχθεί η τιμή του BIT κατά τα επόμενα έτη. Ωστόσο θα προσπαθήσουμε να δώσουμε μια ρεαλιστική προσέγγιση, βασιζόμενοι σε ένα μέσο όρο που προέρχεται από μεγάλα ειδησεογραφικά sites τα οποία εξειδικεύονται σε αυτόν τον τομέα, κάνοντας προβλέψεις λαμβάνοντας υπόψη κομβικά σημεία του εκάστοτε project, την τεχνική ανάλυση καθώς και τη γενική παραδοχή ότι η αγορά των κρύπτο θα γνωρίσει μια σταδιακή εξέλιξη και μια ευρεία αποδοχή στα επόμενα έτη.

Να σημειωθεί, ότι κατά τα επόμενα έτη στο ενδεχόμενο κάποιου ’’Bull Run’’ κύκλου στην crypto-αγορά ή κάποιας πολύ μεγάλης εξέλιξης στo συγκεκριμένο κρυπτονόμισμα, η τιμή του θα μπορούσε να παρεκκλίνει κατά πολύ από τον μέσο όρο και να παρουσιάσει κατακόρυφη αύξηση. Ισχύει και το αντίστροφο δηλ. σε Bear αγορά ή κάποιου πολύ αρνητικού γεγονότος στο συγκεκριμένο η τιμή του να δει μεγάλη πτώση

Πριν απ’ όλα να αναφέρουμε ότι το All Time High της τιμής του BIT ήταν τα $3,64 στα οποία και έφτασε το Νοέμβριο του 2021. Τη στιγμή που γράφεται το παρόν, η τιμή του είναι στα $0,54.

2023

Γενικά πιστεύεται ότι το BIT θα συνεχίσει να αναπτύσσεται και να αποκτά όλο και περισσότερους χρήστες που θα προσθέτουν ρευστότητα στο θησαυροφυλάκιο του project. Υπάρχει πιθανότητα λοιπόν η μέση τιμή του BIT να ανέλθει σε περίπου $0,64 το 2023, με τη μέγιστη τιμή του να φτάνει ακόμα και τα $0,70.

2024

Δεδομένου ότι υπάρχουν ενδείξεις πως η αγορά των κρυπτονομισμάτων αναμένεται να εισέλθει σε μια νέα εποχή έως το 2024, είναι σχεδόν βέβαιο ότι η τιμή του BIT μακροπρόθεσμα θα μεγαλώσει ακόμη περισσότερο, ιδιαίτερα εάν υπάρξουν θεσμικοί επενδυτές που θα ήθελαν να χρηματοδοτήσουν άλλα crypto projects μέσω μιας ασφαλούς διαδικασίας. Το έτος 2024 λοιπόν θα μπορούσε να τελειώσει για το BIT με μέση τιμή στα $0,15 και μέγιστη τα $1,35.

2025

Όσο η αποκεντρωμένη οικονομία θα αναπτύσσεται, θεωρείται ότι projects όπως το BIT, θα υιοθετούνται όλο και περισσότερο για να προωθήσουν την εσωτερική εξέλιξη της blockchain κοινότητας. Ως εκ τούτου, το 2025, το BIT μπορεί να φτάσει σε μέγιστη τιμή τα $1,80, με μέση τιμή για το έτος τα $1,63. Ωστόσο, εάν μέχρι το 2025 η αγορά των κρυπτονομισμάτων γνωρίσει κάποια μικρή πτώση η μέση τιμή του BIT θα μπορούσε να κυμανθεί και στα $1,55.

Πέραν του 2025

Προβλέψεις πέραν της επόμενης τριετίας, λαμβάνοντας υπόψη την σταδιακή ανάπτυξη της αγοράς των κρυπτονομισμάτων γενικά καθώς και του BitDAO πιο συγκεκριμένα, θα μπορούσαν να τοποθετήσουν την τιμή του BIT ακόμα και στα $8 έως το 2030.

Συμπεράσματα

Το BIT μπορεί να θεωρηθεί μια καλή μακροχρόνια επένδυση. Έχει την υποστήριξη σημαντικών παραγόντων του κλάδου, γεγονός που θα μπορούσε να επηρεάσει θετικά την ανάπτυξη και την υιοθέτησή του. Ωστόσο, θα θέλαμε να αναφέρουμε ένα σημείο το οποίο η έρευνά μας δεν μπόρεσε να ξεκαθαρίσει. Το circulation supply του κρυπτονομίσματος είναι, όπως προαναφέραμε, στα 1.823.669.917 νομίσματα. Το max και το total supply είναι στα 10.000.000.000 νομίσματα. Εάν κάποιος κάνει την αφαίρεση αυτή θα δει ότι μένουν 8.176.330.083 νομίσματα. Δεν καταφέραμε λοιπόν να βρούμε πού κρατούνται αυτά τα 8.176.330.083 νομίσματα. Ποιος τα έχει και με ποιον τρόπο θα διοχετευτούν στην αγορά; Δυστυχώς δεν διευκρινίζεται ούτε στο whitepaper του project. Ως εκ τούτου, εάν σκέφτεστε να επενδύσετε στο BitDAO να το κάνετε έχοντας κατά νου αυτό το στοιχείο.

Author Konstantinos