Κρυπτονόμισμα HUOBI (HT)

Konstantinos
2 Ιανουαρίου 2023
1080 Views
adobestock alekseyivanov 1

Τι είναι; – Πρόβλεψη τιμής

Γενικά στοιχεία

Το Huobi (HT) είναι ένα ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων που έχει την έδρα του στις Σεϋχέλλες. Προσφέρει αρκετά μεγάλο αριθμό διαθέσιμων ζευγών συναλλαγών κρυπτονομισμάτων. Η πλατφόρμα διαθέτει και το δικό της κρυπτονόμισμα το HT.

Η Huobi Global ιδρύθηκε το 2013 στο Πεκίνο, από τον Leon Li. Βασικός της σκοπός ήταν να παρέχει μία πλατφόρμα συναλλαγών κρυπτονομισμάτων για ιδιώτες, κυρίως στη Κίνα αλλά και σε άλλες χώρες. Η πλατφόρμα αναπτύχθηκε γρήγορα για να γίνει ένα από τα μεγαλύτερα ανταλλακτήρια στην Κίνα. Ο Li έχει ένα σημαντικό υπόβαθρο στις χρηματοοικονομικές τεχνολογίες ενώ ήταν και μηχανικός υπολογιστών στην Oracle, πριν ξεκινήσει το Huobi.

Ωστόσο, το ρυθμιστικό πλαίσιο που αναπτύχθηκε στην Κίνα για τα κρυπτονομίσματα ανάγκασε τη Huobi να μεταφέρει τις υπηρεσίες και την έδρα της εκτός της χώρας, το 2017. Μεταφέρθηκε στις Σεϋχέλλες και δημιούργησε νέα έδρα στη Σιγκαπούρη, δίνοντας έμφαση στην επέκτασή της και σε άλλες ασιατικές αγορές αλλά και σε ολόκληρο τον πλανήτη.

Λειτουργία  – σκοπός

Το ανταλλακτήριο Huobi λειτουργεί παρόμοια με άλλα ανταλλακτήρια κρυπτονομισμάτων. Οι χρήστες μπορούν να αγοράσουν και να πουλήσουν κρυπτονομίσματα και η πλατφόρμα κερδίζει χρήματα χρεώνοντας ένα τέλος συναλλαγής. Επίσης, παρέχει και διάφορες άλλες βασικές υπηρεσίες DeFi και trading όπως και πολλά άλλα ανταλλακτήρια.

Το token του ανταλλακτηρίου, το HT, εκδόθηκε αρχικά το 2018, με συνολική προσφορά 500 εκατομμυρίων νομισμάτων. Από αυτά, τα 300 εκατομμύρια δόθηκαν ως προνόμιο σε άτομα που αγόρασαν μια “κάρτα πόντων” στο Huobi Pro. Όσο για τα υπόλοιπα, 100 εκατομμύρια HT προορίζονται για ανταμοιβές των χρηστών που χρησιμοποιούν την πλατφόρμα και 100 εκατομμύρια είναι διαθέσιμα στο ευρύ κοινό.

Τα tokens εκδόθηκαν ως ένας τρόπος για να ανακάμψει η Huobi μετά από την κινεζική καταστολή στις συναλλαγές κρυπτονομισμάτων που οδήγησε σε μεγάλη πτώση στον όγκο συναλλαγών του ανταλλακτηρίου. Με άλλα λόγια είχαν σκοπό να αυξήσουν την αφοσίωση των χρηστών προς την πλατφόρμα.

Η Huobi δεν αρκείται στο να είναι απλώς ένα ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων. Πρόσφατα ξεκίνησε τη διαπραγμάτευση συμβολαίων μελλοντικής εκπλήρωσης μέσω δικής της αγοράς παραγώγων. Στόχος είναι να προσελκύσει περισσότερους επενδυτές από πιο εδραιωμένες χρηματοπιστωτικές αγορές, όπως υποστηρίζει η ίδια.

Επιπροσθέτως έχει δηλώσει ότι ετοιμάζει ένα δημόσιο blockchain, που ονομάζεται Huobi Chain. Σύμφωνα με την Huobi, στόχος είναι η κατασκευή της πιο εξελιγμένης τεχνολογικά αλυσίδας blockchain στον κόσμο. Μάλιστα για τη δημιουργία του εν λόγω blockchain έχει στη συμβουλευτική της ομάδα τη Randi Zuckerberg, αδερφή του Mark Zuckerberg. Όταν το Huobi Chain είναι έτοιμο, το HT θα μεταφερθεί σε αυτό.

Η καινοτομία του ΗΤ

Μιλώντας για την Huobi και το HT, δε μπορούμε να πούμε ότι έφερε κάποια καινοτομία στο χώρο των κρυπτονομισμάτων. Εάν ωστόσο ολοκληρωθεί η δημιουργία του Huobi Chain, η Huobi θα είναι ένα από τα λίγα ανταλλακτήρια στην αγορά που θα έχει το δικό της blockchain δίκτυο.

Το κρυπτονόμισμα HT

Το Huobi Token (HT) είναι το “καύσιμο” για την πλατφόρμα της Huobi. Ένας βασικός τρόπος χρήσης του είναι για εκπτώσεις στις χρεώσεις κατά τις συναλλαγές που γίνονται στην πλατφόρμα, για όσους το κατέχουν φυσικά. Για παράδειγμα, όταν ανταλλάσσετε ένα νόμισμα με ένα άλλο στο Huobi Exchange, χρεώνεστε ένα τέλος της τάξεως του 0,2%. Ωστόσο, αν πληρώσετε το εν λόγω τέλος με το Huobi Token, η χρέωση είναι χαμηλότερη.

Η Huobi ανταμείβει επίσης τους κατόχους του Huobi Token, πράγμα που σημαίνει ότι περιστασιακά δίνονται δωρεάν HT σε άτομα που είναι πιστοί κάτοχοί του. Επιπλέον, τα άτομα που κατέχουν το κρυπτονόμισμα μπορούν να έχουν δικαιώματα ψήφου για θέματα που αφορούν το ανταλλακτήριο, όπως για παράδειγμα να επιλέξουν το επόμενο κρυπτονόμισμα που θα προστεθεί σε αυτό.

Σήμερα το HT έχει καταφέρει, βάσει κεφαλαιοποίησης, να βρίσκεται στο νούμερο 41 στη γενική κατάταξη της αγοράς κρυπτονομισμάτων. Το ίδιο το ανταλλακτήριο δε, βρίσκεται στη θέση 16, βάσει όγκου συναλλαγών, σύμφωνα με το Coin Market Cap. Όσον αφορά το max και το total supply του HT είναι στα 500.000.000 νομίσματα, με το circulation supply του να είναι σήμερα στα 153.357.694 νομίσματα.

Πρόβλεψη της τιμής του HT έως το έτος 2025

Σίγουρα υπάρχουν πολλές προβλέψεις για το πώς θα εξελιχθεί η τιμή του HT στα επόμενα έτη. Ωστόσο, θα προσπαθήσουμε να δώσουμε μια ρεαλιστική προσέγγιση, βασιζόμενοι σε ένα μέσο όρο που προέρχεται από μεγάλα ειδησεογραφικά sites τα οποία εξειδικεύονται σε αυτόν τον τομέα, κάνοντας προβλέψεις λαμβάνοντας υπόψη κομβικά σημεία του εκάστοτε project,την τεχνική ανάλυση καθώς και τη γενική παραδοχή ότι η αγορά των κρύπτο θα γνωρίσει μια σταδιακή εξέλιξη και μια ευρεία αποδοχή στα επόμενα έτη.

Επίσης να αναφέρουμε ότι κατά τα επόμενα έτη στο ενδεχόμενο κάποιου ’’Bull Run’’ κύκλου στην αγορά ή κάποιας πολύ μεγάλης εξέλιξης στo συγκεκριμένο κρυπτονόμισμα, η τιμή του θα μπορούσε να παρεκκλίνει κατά πολύ από τον μέσο όρο και να παρουσιάσει κατακόρυφη αύξηση. Ισχύει και το αντίστροφο δηλ. σε Bear αγορά ή κάποιου πολύ αρνητικού γεγονότος στο συγκεκριμένο η τιμή του να έχει μεγάλη πτώση.

Πριν απ’ όλα να αναφέρουμε ότι το All Time High της τιμής του HT ήταν τα $39,81 στα οποία και έφτασε τον Μάιο του 2021. Τη στιγμή που γράφεται το παρόν, η τιμή του είναι στα $5,26.

2023

Σε γενικές γραμμές θεωρείται ότι το HT θα συνεχίσει να αναπτύσσεται. Υπάρχει λοιπόν πιθανότητα η μέση τιμή του να ανέλθει σε περίπου $8 το 2023, εάν προσελκύσει περισσότερους επενδυτές, με τη μέγιστη τιμή του να φτάνει ακόμα και στα $9,50.

2024

Δεδομένου ότι υπάρχουν ενδείξεις πως η αγορά κρυπτονομισμάτων αναμένεται να εισέλθει σε μια νέα εποχή έως το 2024, είναι σχεδόν βέβαιο ότι μακροπρόθεσμα η τιμή του HT θα μεγαλώσει ακόμη περισσότερο, ιδιαίτερα εάν ολοκληρώσει την δημιουργία της δικής του blockchain αλυσίδας. Το έτος 2024 λοιπόν θα μπορούσε να τελειώσει με μέση τιμή τα $13 και μέγιστη τα $15.

2025

Όσο η υιοθέτηση των κρυπτονομισμάτων μεγαλώνει, πιστεύεται πως το Ηuobi θα προσελκύσει περισσότερους χρήστες, παρέχοντας τις υπηρεσίες του σε περισσότερες χώρες. Έτσι το 2025, το HT μπορεί να φτάσει σε μέγιστη τιμή τα $23, με μέση τιμή για το έτος τα $20. Ωστόσο, εάν μέχρι το 2025 η αγορά των κρυπτονομισμάτων γνωρίσει κάποια μικρή πτώση, η μέση τιμή του ΗΤ θα μπορούσε να κυμανθεί και στα $19.

Πέραν του 2025

Προβλέψεις πέραν της επόμενης τριετίας, λαμβάνοντας υπόψη τη σταδιακή ανάπτυξη της αγοράς των κρυπτονομισμάτων γενικά και του Huobi πιο συγκεκριμένα, θα μπορούσαν να τοποθετήσουν την τιμή του ΗΤ ακόμα και στα $100 έως το 2030.

Συμπεράσματα

Σε γενικές γραμμές, το ΗΤ θεωρείται μια καλή μακροχρόνια επένδυση. Το Huobi είναι ένα ανταλλακτήριο που κατάφερε να ξεπεράσει το μεγάλο πρόβλημα της αναγκαστικής μεταφοράς του από την Κίνα και φαίνεται να ξεπερνά και την κρίση που έχει προκύψει σε όλα τα ανταλλακτήρια μετά από την κατάρρευση της FTX. Σύμφωνα με την ίδια την εταιρεία, στόχος της είναι να έχει μεγαλύτερη παρουσία σε όλο τον κόσμο, γι’ αυτό και έχει βάλει σε λειτουργία σχέδια επέκτασής της για περιοχές της Μέσης Ανατολής, της Αφρικής και της Νότιας Ασίας

Author Konstantinos